Model ‘Ultra’ Samsung Galaxy Z Fold 6 Pricier telah Disahkan

9
nextpit Paparan Luar Samsung Galaxy Z Fold 5
© nextpit

Samsung dijangka melancarkan varian Ultra Galaxy Z Fold 6, yang akan menjadi versi yang lebih premium dan lebih mahal bagi model boleh lipat standard. Kini, terdapat bukti kukuh untuk menyokong dakwaan ini kerana nombor model yang berkaitan untuk telefon pintar Galaxy lipat tersebut telah dikesan.

  • Baca juga: Telefon pintar boleh lipat terbaik pada tahun 2024 berbanding

Model baharu untuk varian boleh lipat baharu

Penerbitan Belanda Galaxy Club telah berkongsi bahawa Galaxy Z Fold 6 membawa SM-F958, yang mengesahkan dua perkara mengenai peranti itu. Pertama, Galaxy Z Fold 5 (ulasan) tahun lepas mempunyai nombor model SM-F946, jadi ia menggambarkan ‘5’ dalam bekas bermaksud siri boleh lipat generasi seterusnya.

Untuk yang kedua, kewujudan Ultra boleh dilipat diberi berat oleh fakta bahawa Galaxy S24 Ultra mempunyai SM-S928, dengan digit terakhir 8 dikaitkan sebagai model Ultra dalam konvensyen penamaan telefon pintar Samsung. Untuk menyatukan kepingan itu, ia menunjukkan bahawa varian Galaxy Z Fold 6 Ultra memang wujud.

Samsung Galaxy Z Fold 6

Render Galaxy Z Fold 6 Samsung dalam bentuk terbentang. / © Mengenai Kebocoran

Walau bagaimanapun, sumber itu menyatakan bahawa peranti itu mungkin mendapat ketersediaan terhad kerana pada masa ini hanya satu model serantau SM-F958N, dengan ‘N’ menandakan model Korea Selatan telah didapati dalam pembangunan. Dengan ini, boleh jadi Samsung hanya akan melancarkan Galaxy Z Fold 6 Ultra terlebih dahulu di kawasan asalnya sebelum mengeluarkannya ke pasaran lain dalam jangka masa kemudian.

Spesifikasi dan harga teknologi Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra

Berdasarkan butiran dan khabar angin yang tersedia, Galaxy Z Fold 6 Ultra menampilkan bingkai baharu yang lebih bertinju dengan sisi yang lebih rata yang menyerupai. Ini juga datang dengan bentuk yang lebih pendek tetapi lebih lebar dan paparan yang lebih luas di kedua-dua skrin hadapan dan penutup. Selain itu, Ultra boleh lipat yang akan datang digambarkan menggunakan bahan titanium baharu yang telah tersedia secara eksklusif dalam Galaxy S24 Ultra.

Tidak jelas bagaimana Samsung akan membezakan atau membezakan vanila Galaxy Z Fold 6 dengan model Ultra dan ciri yang akan dikongsi. Apa yang selamat untuk diandaikan, kedua-duanya boleh dikuasakan oleh Snapdragon 8 Gen 3 SoC dan dijalankan pada OS Android 13.

Pada masa yang sama, ia didedahkan daripada penyenaraian bahawa Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip 6 mungkin menggunakan paparan boleh lipat yang diperkukuh dan lebih mantap yang dipanggil “IronFlex”. Sementara itu, kelajuan pengecasan dua talian boleh lipat nampaknya mengecewakan, yang tidak berubah pada 25 watt.

Samsung dijangka melancarkan telefon pintar boleh lipat baharu pada bulan Julai. Dan selain daripada telefon bimbit, siri Galaxy Watch 7 dan Galaxy Ring berkemungkinan akan debut dalam acara yang sama.

Kami tidak tahu lagi berapa harga Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra. Apakah tekaan anda di sini? Sekiranya mereka mengekalkan harga tidak berubah dan menjadikan model standard lebih murah? Kongsi dengan kami jawapan anda.

Sumber:
Kelab Galaxy