Modul Kamera Menegak Didakwa Apple iPhone 16 Dikesan

22
Nextpit Kamera iPhone 15 Plus
© nextpit

Walaupun siri iPhone 16 dikhabarkan akan menyampaikan kemas kini berulang daripada iPhone 15 (ulasan), terdapat laporan yang membayangkan perubahan kecil namun ketara pada reka bentuk asas iPhone 16. Kamera belakang, khususnya, dipercayai dijajarkan semula untuk menyokong rakaman video spatial. Kebocoran baru menunjukkan komponen kamera yang didakwa, memberi kesan kepada khabar angin.

  • Baca juga: Model Apple iPhone dibandingkan

Foto komponen kamera Apple iPhone 16

Pembocor prolifik dan kerap, Majin Bu berkongsi gambar yang dikatakan modul kamera belakang iPhone 16 (Plus) pada X. Berdasarkan apa yang kita dapat lihat, mudah untuk mengetahui bahawa kedua-dua sensor itu kini disusun secara menegak berbanding pepenjuru. penjajaran pada iPhone 15. Ia juga berlapis dengan mock-up iPhone 16 yang dikongsi oleh sumber yang sama sebelum ini, yang menggambarkan bagaimana komponen itu akan muncul pada unit.

Satu lagi aspek menarik yang kami perhatikan tentang komponen itu ialah bagaimana ruang antara kedua-dua kamera lebih sempit berbanding dengan jurang dalam kamera menegak iPhone 15 Pro (ulasan). Walau bagaimanapun, mungkin masih terdapat perubahan dalam reka letak akhir yang boleh menghasilkan ruang yang lebih luas jika anda memasukkan cincin dan kanta kamera seperti yang digambarkan dalam skema.

Modul kamera Apple iPhone 16

Modul kamera Apple iPhone 16 yang didakwa berlapis pada pemaparan. / © X/u/MajinBuOfficial

Tambahan pula, terdapat spekulasi bahawa kamera belakang akan menerima pulau kamera yang dibentuk semula dalam format elips. Mikrofon belakang dikesan di pulau itu, manakala denyar LED disepadukan di panel belakang hanya di sebelah kanan kamera.

Skema Apple iPhone 16 (Plus).

Skema iPhone 16 (Plus) Apple menunjukkan kamera belakang dwi reka bentuk semula dan butang Tangkap dan Tindakan baharu. / © X/u/MajinBu

Susunan kamera baharu itu dikatakan membolehkan rakaman video spatial pada iPhone 16 dan iPhone 16 Plus. Ini berlaku selepas ciri itu kekal eksklusif untuk iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max (ulasan).

Selain daripada kemas kini susun atur, keseluruhan barisan iPhone 16 juga dikhabarkan akan menerima butang “Tangkap” khusus sebagai tambahan kepada Butang Tindakan. Kunci baharu, yang akan bersifat mekanikal, harus menambah kawalan kamera yang fleksibel seperti zum bersepadu.

Apakah pendapat anda tentang reka bentuk iPhone 16? Adakah anda fikir sudah tiba masanya untuk syarikat teknologi Cupertino memperkenalkan reka bentuk iPhone yang radikal? Kami ingin mendengar pendapat anda dalam ulasan.