Motorola Akan Memperkenalkan Telefon Pintar Baharu di Acara Pelancaran Minggu Depan

24
motorola edge 40 neo teaser 01
© motorola

Motorola kini menjemput wakil akhbar ke acara pelancaran pada Khamis, 14 September 2023. Pada masa yang sama, anak syarikat Lenovo mengiklankan video penggoda di media sosial, yang hanya mencadangkan pengganti Edge 30 Neo selepas Motorola Edge 2023 ( ulasan) dan Motorola Edge Plus (ulasan).

  • Berkaitan: Motorola Edge 30 Neo dalam semakan

Khabar angin tentang Motorola Edge 40 Neo

Motorola Edge 40 Neo yang masih belum selesai tidak lagi asing bagi kami. Sudah bulan lepas, pemberi maklumat terkenal Steve Hemmerstoffer (lebih dikenali ramai sebagai OnLeaks) telah menerbitkan kami video 360 darjah dengan data teknikal yang sepadan melalui mySmartprice.

Motorola Edge 40 Neo

Menurut Steve Hemmerstoffer, ini adalah rupa Motorola Edge 40 Neo sepatutnya. / © Motorola | onLeaks

Ini menunjukkan bahawa telefon pintar kelas pertengahan akan dikeluarkan dalam tiga warna Pantone berbeza: Hitam (Black Beauty), Hijau (Soothing Sea) dan Biru (Caneel Bay). Ia juga merupakan skema warna terakhir yang kini dipromosikan oleh syarikat itu sendiri dengan video penggoda dan menampilkan kulit tiruan di bahagian belakang.

Harganya masih tidak diketahui, sudah tentu, tetapi kami percaya ia akan menjadi sekitar $400. Tahun ini, MediaTek Dimensity 1050 dijangka dipasangkan dengan 12 GB RAM yang mengagumkan dan 256 GB storan dalaman

Edge 30 Neo, sebaliknya, mempunyai memori 8/128 GB. Pensijilan IP juga harus meningkat daripada IP52 kepada IP68, menurut pembocor Perancis itu. Paparan poLED itu sendiri disebut dengan pepenjuru 6.55 inci (1,080p) dan kadar penyegaran maksimum 144 Hz.

Bateri 5,000 mAh berfungsi sebagai sumber kuasa, yang juga harus dicas dengan “TurboPower” tahun ini. Kamera hadapan (reka bentuk lubang tebuk berpusat) dinamakan dengan resolusi 32 MP dan kamera dwi kiri atas menegak di belakang dengan 50 dan 13 MP.

Acara pada 14 September akan memberitahu kita apa yang sebenarnya benar, dan nextpit akan membuat liputan. Jadi nantikan!

Sumber:
Motorola