Motorola Melancarkan $65 Moto Watch 40, Mencabar Galaxy Fit 3

41
Spesifikasi harga penjejak kecergasan Moto Watch 40 melancarkan AS
© Moto / Edit oleh nextpit

Sementara kami tidak sabar-sabar menantikan kemunculan pertama Samsung Galaxy Fit 3, Motorola telah mengejutkan kami dengan pelancaran tidak dijangka Moto Watch 40 baharunya, yang dijadualkan untuk memasuki pasaran tidak lama lagi pada harga $65. Walaupun diberi nama ‘Jam Tangan’, Moto Watch 40 berfungsi sebagai penjejak kecergasan, memberikan alternatif yang lebih mesra bajet kepada Moto Watch 70 tahun lepas.

  • Lebih suka penjejak lain? Lihat jam tangan dan penjejak Fitbit terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2024

Reka bentuk dan perlindungan Moto Watch 40

Terdapat sebab yang ketara mengapa Moto Watch 40 lebih murah. Pertama, peranti boleh pakai mempunyai skrin sentuh LCD berukuran 1.5 inci dalam nisbah segi empat tepat, yang sepatutnya terlepas mod sentiasa hidup berbanding Galaxy Fit 3. Walau bagaimanapun, Watch 40 mendapat hayat bateri yang cukup baik sehingga 10 hari sejak paparan tidak digunakan sepanjang masa. Selain itu, terdapat sehingga 85 muka jam yang boleh disesuaikan yang boleh anda tetapkan pada paparan.

Sarung penjejak kecergasan diperbuat daripada aloi zink, menjadikan Moto Watch 40 ringan. Ia hujung skala pada 26 gram tanpa tali, dan bahagian paling nipis diukur pada 10.2 mm. Dari segi ciri lasak, peranti ini mendapat rintangan habuk dan air IP67. Ini bermakna ia boleh menahan berenang cepat ke dalam kolam atau hujan, walaupun kami tidak menasihatkan untuk membawanya dalam sukan berkelajuan tinggi.

Moto Watch 40

Moto Watch 40 boleh didapati dalam warna Rose Gold dan Black. / © Motorola

Perisian dan ciri penjejakan Moto Watch 40

Moto Watch 40 baharu Motorola dilengkapi dengan fungsi penjejak kecergasan asas. Ia memantau kadar denyutan jantung selama 24/7 dan menyokong penjejakan tidur di samping langkah dan kaunter kalori. Dengan penjejakan tidur, anda boleh melihat kemas kini yang meliputi REM, tidur nyenyak dan tidur ringan.

Moto Watch 40 but pada OS Moto Watch tersuai. Ia juga serasi dengan peranti Android dan iPhone melalui iOS. Terdapat penyepaduan Google Fit dan pemberitahuan pintar juga. Yang terakhir membolehkan anda melihat pemberitahuan telefon pintar anda pada pergelangan tangan anda, walaupun balasan pada peranti dan panggilan Bluetooth sangat terlepas.

Motorola sedang melakukan satu pencapaian baharu yang kebanyakan pengeluar boleh pakai tidak dapat melakukannya, iaitu pengecasan pantas. Menurut jenama China, Moto Watch 40 boleh dicas sepenuhnya daripada 0 hingga 100 peratus dalam masa 25 minit sahaja melalui teknologi Pengecasan Rapidnya, yang merupakan sesuatu yang mudah anda temui daripada banyak alternatif.

Di kedai Moto Motorola, Moto Watch 40 disenaraikan pada harga $65 dan tersedia dalam kemasan emas hitam dan mawar, manakala pilihan kedua disertakan dengan tali silikon putih. Tidak diketahui bila anda boleh membeli penjejak kecergasan dengan tepat, tetapi anda tidak perlu menunggu terlalu lama.

Sumber:
Motorola