Motorola memulakan musim perdana 2023 dengan Moto X40

84
Acara Moto X40
© Lenovo/Weibo

Selepas pengumuman Snapdragon 8 Gen 2, pintu air dibuka untuk musim perdana 2023. Walaupun China mengambil kedudukan teratas dengan jenamanya terlebih dahulu untuk mengumumkan peranti mereka yang dilengkapi dengan SoC, rakyat Amerika boleh menjangkakan sekurang-kurangnya satu model akan tiba di rak AS. Motorola melancarkan perdana Moto X40 pada 15 Disember ini, yang sepatutnya mencapai Amerika Utara sebagai Moto Edge+ (2023).

Motorola dan Oppo bersaing untuk mendapatkan perhatian

Wir sehen 3 Event-Poster dari Motorola, Oppo dan Xiaomi

Oppo dan Motorola dilancarkan pada hari yang sama, Xiaomi lebih pantas / © Oppo / Motorola / Xiaomi

Kami berada dalam beberapa hari panas. Dari sudut pandangan AS, kita boleh menjadi sedikit lebih santai tentang tiga persembahan produk, tetapi lambat laun sekurang-kurangnya satu daripada pelancaran itu akan mendarat di Amerika. Tetapi mengapa bahasa Jerman MaTT ini bercakap tentang tiga peristiwa—jika tajuk utama hanya menyebut dua? Betul: Motorola dan Oppo telah secara rasmi menjemput kami ke China untuk Khamis depan, 15 Disember. Xiaomi, sebaliknya, mengumumkan acara terdahulu untuk Xiaomi 13 dan Xiaomi 13 Pro pada 11 Disember.

Motorola

Daripada Motorola, kami menjangkakan Moto X40, yang akan muncul di Eropah dan Amerika Latin sebagai Motorola Edge 40 Pro. Matlamat utama acara ini mestilah persembahan telefon pintar, yang merupakan peranti Motorola pertama yang memasang Snapdragon 8 Gen 2. Tambahan pula, kami menjangkakan paparan AMOLED melengkung 6.67 inci dengan kadar penyegaran 165 hertz. Di bahagian belakang, X40 yang diperakui IP68 dikatakan mempunyai kamera utama 50 MP, sudut ultra lebar 50 MP dan kamera telefoto 12 MP.

Jika anak syarikat Lenovo cawangan AS mengekalkan standard penamaannya (mengelirukan), jangkakan untuk melihat telefon yang sama di rak Amerika seperti Motorola Edge+ (2023), mengikuti model 2022, yang merupakan penjenamaan semula Moto X30/Edge 30 Pro.

Oppo

Oppo dibenarkan naik satu julat harga lebih tinggi pada Hari INNO. Khamis depan, kami akan dipersembahkan dengan dua alat lipat baharu sebagai tambahan kepada cip kedua yang dibangunkan secara dalaman dan cermin mata AR. Pengganti Oppo Find N dengan Oppo Find N2 dan flip-lipat pertama daripada syarikat itu. Setakat ini, yang terakhir dipanggil Oppo Find N Flip atau Oppo Find N2 Flip, tetapi kita akan lihat.

Oppo Find N2 berkemungkinan akan hadir dengan paparan AMOLED boleh lipat dalaman 7.1 inci dan akan sekali lagi menikmati faktor bentuk yang unik. Walau bagaimanapun, saya mengesyaki bahawa malangnya ia hanya akan tersedia di China lagi. Rakan sejawatan kepada Motorola Razr 2022 (ulasan) dan Samsung Galaxy Z Flip 4 (ulasan), sebaliknya, sepatutnya menjadi Oppo boleh lipat pertama untuk mencium kaunter kedai Eropah juga.

Xiaomi

Ahad depan, semua mata teknologi akan tertumpu pada acara Xiaomi, yang nampaknya mempunyai beberapa produk di kedai. Antara lain, Xiaomi Watch S2, Buds 4, dan Projektor Pintar dijangka akan dipersembahkan. Saya tidak akan menolak penghala mewah dan pembersih udara lain sama ada. Sudah tentu, kami paling berminat dengan Xiaomi 13 dan Xiaomi 13 Pro.

Acara mana yang paling anda nantikan, atau akan anda ikuti? Jangan ragu untuk memberitahu kami dalam ulasan.

Sumber:
Pete Lau, Oppo, Motorola