Motorola Moto G72 dilancarkan: Kamera besar untuk harga yang kecil

108
Pelancaran putih Motorola Moto G72
© Motorola / Tangkapan skrin oleh NextPit

Motorola telah melancarkan Moto G72 (2022) ke lebih banyak negara. Peranti 4G julat pertengahan telah diperkenalkan pertama kali di pasaran India, dan kini ia menuju ke Eropah pada harga €260 walaupun harga mungkin berbeza di sesetengah negara.

TL;DR

  • Moto G72 Motorola tiba di Eropah bermula pada €260.
  • Android julat pertengahan tidak mempunyai 5G tetapi dilengkapi dengan cip Helio G99 baharu dan kamera 108MP.
  • Moto G72 sukan kalis air IP52 dan tersedia dalam warna kelabu, putih atau biru.

Motorola Moto G72 menampilkan skrin P-OLED 6.5 inci dengan resolusi HD Penuh. Ia tidak dinyatakan jika terdapat sebarang perlindungan kaca yang tersedia, tetapi apa yang disahkan ialah kadar penyegaran 120Hz yang baik. Yang menghairankan, peranti ini menggunakan pengimbas cap jari kalis air IP52 dan dalam paparan, kedua-duanya agak jarang ditemui dalam julat harga ini.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar kelas pertengahan terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Pemproses pantas dan kamera utama yang besar

Pemproses Helio G99 MediaTek menjanakan Moto G72, yang dipasangkan dengan storan boleh kembang 128GB dan RAM 6/8GB. Sokongan dwi SIM tersedia walaupun anda perlu melepaskan kad microSD kerana ia adalah dulang hibrid dan bukannya slot dwi lengkap. Selain pembesar suara stereo, bicu audio 3.5mm ditemui bersebelahan dengan port USB-C.

Motorola Moto G72 pelancaran pertengahan

Motorola Moto G72 tersedia dalam jalur warna putih, kelabu atau hitam / © Motorola / Tangkapan skrin oleh NextPit

Dari segi pengimejan, modul tiga kamera ditempatkan di bahagian belakang. Penderia utama ialah kamera 108MP manakala yang lain ialah ultralebar 8MP dan kamera makro 2MP yang kecil. Walaupun penembak besar, rakaman video dihadkan kepada resolusi 1080p pada 60fps. Tambahan pula, kamera swafoto 16MP terletak pada lubang tebuk yang dipotong pada paparan.

Harga Moto G72 dan tiada sokongan 5G

Moto G72 Motorola berjalan pada OS Android 12. Ia juga mempunyai bateri 5000mAh dan pengecasan pantas 30W yang besar. Terdapat juga NFC bersama dengan ac WiFi dan sambungan Bluetooth 5.1. Nyata, peranti itu terlepas ciri 5G, yang mungkin mengecewakan mereka yang mencari kelajuan data yang lebih pantas.

Moto G72 boleh didapati dalam warna Meteorite Grey, Mineral White dan Polar Blue. Ia dijual antara €260 hingga €280 bergantung pada negara mana anda berada. Motorola tidak mengesahkan sama ada Moto G72 akan menuju ke AS dan Kanada, walaupun kami tidak mahu menghancurkan harapan sesiapa.