Movano’s Evie: Mampu Milik Smart Ring Dilancarkan pada 20 November

8
cincin pintar movano evie 01
© Movano Inc. | edit oleh nextpit

Selepas laporan terbaru kami tentang rancangan Galaxy Ring Samsung, Oura juga telah mendapat pengiktirafan untuk cincin pintar berharga premiumnya. Kini, menyertai pasaran ialah Movano, pengeluar peranti perubatan yang berpangkalan di California. November 2023 ini, Movano berhasrat untuk melancarkan Evie Smart Ring, tersedia dalam tiga warna, dan diletakkan sebagai alternatif yang lebih berpatutan kepada pesaingnya.

Cincin Pintar Movano Evie dilancarkan pada 20 November

Dakwaan tegas saya baru-baru ini bahawa cincin pintar mungkin akan mengatasi penjejak kecergasan langsing tidak lama lagi—seperti Xiaomi Smart Band 8 (yang saya semak)—mendapat sokongan lanjut dengan artikel hari ini tentang Evie Smart Ring daripada Movano. Pengilang menerangkan Cincin Pintar Evienya seperti berikut:

‘Evie Ring ialah satu-satunya cincin pintar yang direka khusus untuk wanita. Daripada reka bentuk terbuka kepada cerapan diperibadikan yang menghubungkan semua aspek kesihatan anda, setiap bahagian pengalaman direka untuk wanita dari semua peringkat umur dan peringkat kehidupan.

Menurut laman web pengeluar, Evie Smart Ring akan tersedia untuk pembelian mulai 20 November 2023, pada harga $269. Ia akan datang dalam emas mawar, perak dan emas, dan akan ditawarkan dalam lapan saiz cincin AS.

Cincin Pintar Movano Evie di jari seorang wanita yang memegang minuman di tangannya.

Cincin Pintar Evie direka khas untuk wanita. / © Movano Inc.

Seperti pesaingnya, rangkaian fungsi cincin pintar termasuk menjejaki kadar denyutan jantung, suhu kulit, ketepuan oksigen darah (SpO2), kitaran haid, laluan ke menopaus, rakaman tidur dan, sudah tentu, latihan kecergasan biasa.

Semuanya tanpa memerlukan langganan berbayar, seperti yang ditawarkan Oura untuk Horizon Smart Ringnya, sebagai contoh.

Carta analisis menopaus Movano Evie Smart Ring.

Cincin Pintar Movano Evie juga boleh digunakan untuk menganalisis perubahan hormon yang membawa kepada menopaus. / © Movano Inc. | edit oleh nextpit

Satu lagi ciri khas kecil Movano Evie Smart Ring ialah sarung pengecas pilihan kecil, tersedia dari $75, yang direka bentuk untuk berukuran 60 x 60 x 21 mm dan boleh dibawa dengan selesa di dalam poket seluar semasa mengecas cincin. Menurut pengeluar, Evie sepatutnya bertahan lima hari dengan cas penuh.

Data yang dijejaki oleh Movano Evie Smart Ring dianalisis menggunakan Apple iPhone.

Cincin Pintar Evie juga menawarkan semua fungsi penjejakan biasa tanpa memerlukan langganan berbayar. / © Movano Inc.

Walau bagaimanapun, masih terdapat satu kaveat penting untuk dipertimbangkan: keserasian. Setakat ini, ia serasi secara eksklusif dengan iOS Apple, bermakna ia hanya berfungsi dengan iPhone dan iPad. Namun begitu, saya percaya bahawa apl yang serasi dengan Android harus dikeluarkan dalam masa beberapa minggu akan datang.

Akhir sekali, jika anda tertanya-tanya mengapa cincin pintar itu direka bentuk untuk dibuka, Movano ingin mengimbangi kepelbagaian lilitan jari anda dalam tempoh sehari.

Apakah pendapat anda tentang cincin pintar Movano Evie? Sila beritahu kami pendapat anda dalam ulasan di bawah.