Muat turun Wallpaper MIUI 14 berwarna-warni baharu Xiaomi: Panduan langkah demi langkah

25
Skrin NextPit xiaomi 13 pro
© nextpit

Seiring dengan pelancaran global MIUI 14 dan Xiaomi 13 Pro, Xiaomi turut memperkenalkan koleksi kertas dinding baharu yang anda sudah boleh dapatkan walaupun peranti Xiaomi anda belum dikemas kini kepada perisian terkini. Berikut ialah cara untuk memuat turun kertas dinding MIUI baharu untuk meningkatkan tahap telefon Android anda.

MIUI 14 terus menyokong reka bentuk Material You yang Google perkenalkan dalam OS Android 12 sebelumnya. Ini bermakna anda dapat melihat kertas dinding abstrak berwarna-warni dengan sistem pengendalian berasaskan Android 13 Xiaomi.

  • Baca juga: Kesan pertama Xiaomi MIUI 14

Selain kertas dinding sistem, terdapat sejumlah 29 entri baharu dengan kebanyakannya berlatar belakang gelap. Lebih penting lagi, anda tidak sepatutnya menganggap imej ini dalam resolusi 2K dalam nisbah bidang 20:9, yang sesuai dengan peranti dengan resolusi paparan yang serupa atau lebih rendah.

Kertas Dinding MIUI 14 Xiaomi

Kertas Dinding MIUI 14 Xiaomi / © NextPit

Bagaimana untuk memuat turun dan memasang kertas dinding MIUI 14 baharu

Terdapat beberapa cara anda boleh menggunakan mana-mana kertas dinding MIUI 14 baharu. Tetapi anda harus memuat turun fail zip dahulu dan mengekstraknya ke lokasi pilihan anda.

  • Muat turun yang dizip folder fail (dihoskan pada sistem kami).

  • Ekstraknya menggunakan pengurus fail pada telefon anda.

  • Pilih kertas dinding yang anda pilih secara manual daripada folder atau melalui galeri.
  • Gunakannya pada skrin utama atau skrin kunci.

Menukar kertas dinding telefon anda ialah cara yang mudah dan kos efektif untuk menyegarkan rupa dan rasa peranti anda. Dengan setiap kertas dinding baharu, anda berpeluang memperibadikan telefon anda dan mencerminkan mood, minat atau gaya anda. Selain itu, kertas dinding baharu boleh membantu mengurangkan keletihan visual dengan menyediakan rangsangan visual segar yang memecahkan kebosanan menatap imej yang sama untuk tempoh yang lama.

Ini boleh membantu terutamanya bagi mereka yang menghabiskan banyak masa di telefon mereka. Secara keseluruhannya, mengemas kini kertas dinding telefon anda dengan kerap boleh membawa sedikit kegembiraan dan keseronokan tambahan kepada hari anda sambil turut mempromosikan pengalaman digital yang lebih sihat. Dan terus terang, Xiaomi kini menyediakan anda dengan 29 pilihan baharu untuk memperibadikan telefon pintar anda.

Kami ingin mendengar daripada anda! Kongsi kertas dinding Android 14 kegemaran anda dan beritahu kami peranti yang anda muat turun dalam ulasan di bawah.