Muka jam tangan Galaxy Watch 4 tiada: Perkara yang boleh anda lakukan

33
NextPit Samsung Galaxy Watch 4 jam
© nextpit

Dalam forum kami, ramai pengguna Galaxy Watch 4 sedang mencari jawapan kepada satu soalan tertentu: Di manakah muka jam tangan yang anda beli untuk keluarga Galaxy Watch Samsung? Dalam bait berita ini, kami sampai ke bahagian bawah masalah!


TL:DR

  • Pengguna Galaxy Watch 4 mencari muka jam yang dibeli dengan sia-sia.
  • Masalahnya nampaknya berkaitan dengan perpindahan dari TizenOS ke WearOS.
  • Apl pihak ketiga nampaknya berfungsi seperti biasa.

Dengan Galaxy Watch 4, Samsung mengeluarkan jam tangan pintar yang sangat bagus tahun lepas. Dalam ulasan Galaxy Watch 4 saya, saya malah mengatakan bahawa ia adalah jam pintar pertama yang saya akan beli. Antara lain, Samsung telah berjaya menyampaikan Watch 4 yang merapatkan jurang dalam sistem pengendalian Android dengan menjadikannya menjalankan WearOS dan bukannya TizenOS.

Walau bagaimanapun, itu seolah-olah menjadi punca masalah berkaitan jam tangan yang telah dibeli oleh pengguna Samsung untuk model Galaxy Watch sebelumnya. Ini telah ditunjukkan oleh seorang pembaca di forum Jerman kami.

Apakah yang perlu saya lakukan jika muka jam saya tiada pada Galaxy Watch 4?

Di dalam Forum Samsung berbahasa Inggeris, seorang penyederhana menasihatkan pengguna untuk mengetik pada tiga titik di tepi kanan atas skrin dalam gedung aplikasi Galaxy dan melakukan carian di bawah “Apl saya”. Muka jam yang dibeli boleh didapati di sana. Nampaknya, bagaimanapun, ini tidak lagi mungkin selepas naik taraf kepada Galaxy Watch 4, atau sekurang-kurangnya, tidak sepanjang masa. Seperti yang dinyatakan oleh pengguna forum lain, ini mungkin berkaitan dengan perubahan Samsung daripada TizenOS kepada WearOS, di mana muka jam tangan rasmi tidak lagi serasi dengan sistem pengendalian baharu.

Jika anda menggunakan apl pihak ketiga untuk mencipta muka Galaxy Watch, masalah ini tidak berlaku berdasarkan apa yang kami baca di forum. Nampaknya, pembangun aplikasi telah memastikan keserasian dengan jam tangan pintar baharu.

Oleh itu, anda mungkin mempunyai pilihan untuk mengimport muka jam yang dibeli melalui aplikasi pihak ketiga seperti Facer, Pembuat jam dan Mr.T ime. Pengguna Galaxy Watch 4 lain di web juga melaporkan perlu mencari muka jam tangan lain di bawah nama yang berbeza.

Apakah penyelesaian yang anda temui untuk muka jam tangan lama anda? Malangnya, pada masa ini kami tidak mempunyai Galaxy Watch 4 dalam bilik berita. Walau bagaimanapun, saya sedang menunggu untuk mendengar daripada Samsung mengenai isu melalui pengilang. Sebaik sahaja mereka kembali kepada saya, saya akan mengemas kini siaran ini.