Mulakan Minggu Anda Dengan Apl iOS Dan Android Percuma

12
Apl NextPit
© nextpit

Adakah anda sedar bahawa banyak apl percuma memberikan kejutan? Walaupun pembangun mungkin menyenaraikannya secara percuma sekarang, tidak ada cara untuk mengetahui berapa lama mereka akan kekal seperti itu. Jika anda terjumpa apl yang anda suka, mungkin idea yang baik untuk mendapatkannya dengan cepat. Kami menerbitkan senarai ini dua kali setiap minggu dan memastikan tiada apl bertindih antara satu sama lain.

Kami melakukan yang terbaik untuk memastikan apl ini bukan penipuan atau perangkap privasi tetapi tidak menyemaknya. Ini adalah artikel yang berbeza daripada 5 Apl Teratas Mingguan kami yang diterbitkan sekali seminggu. Oleh itu, sesetengah apl ini mungkin menampilkan lebih banyak iklan daripada biasa, serta pembelian dalam apl.


Petua: Jika anda rasa ada apl yang anda ingin gunakan pada masa hadapan tetapi tidak memerlukannya, anda boleh memuat turun dan memasangnya dahulu sebelum menyahpasangnya. Apl tersebut akan dianggap sebagai “dibeli” dan tersedia dalam pustaka apl anda selama-lamanya.


Apl Android yang percuma untuk masa yang singkat

Apl Android untuk produktiviti dan gaya hidup

 • Carta Ketajaman Penglihatan ($2.99): Lihat betapa baiknya penglihatan anda, atau sejauh mana penglihatan anda merosot dengan aplikasi ini! Dapatkan profesional untuk menetapkan cermin mata anda, ini hanya untuk memberikan petunjuk.
 • Penyama & Penggalak Kelantangan Pro ($2.99): Tolak pembesar suara telefon pintar kecil anda ke hadnya dengan aplikasi unik ini.
 • Pemangkas Imej ($0.99): Adakah anda perlu memangkas imej tanpa menggunakan apl galeri lalai telefon anda? Cuba ini sebaliknya.
 • Pintasan Laman Web ($0.99): Cipta pintasan tapak web dengan aplikasi kecil yang menarik ini yang memudahkan untuk berkongsinya kemudian.

Permainan Android

 • Lukis Titik Cinta ($0.99): Bantu dua titik kecil bertemu antara satu sama lain dengan melukis garisan di tempat tertentu.
 • Misteri Istana Blackthorn ($2.99): Terokai Istana Blackthorn dalam permainan cerita pengembaraan ini yang memerlukan anda menyelesaikan teka-teki di sepanjang jalan untuk maju.
 • Mini Restoran Premium ($0.99): Ketahui semua tentang menjalankan restoran dalam permainan pandangan isometrik kecil yang comel ini.
 • Sky Hover: Lumba Angkasa ($0.49): Berlumba dalam simulator angkasa berpiksel ini di mana kemahiran dan refleks anda dimainkan semasa anda mengelak halangan untuk sampai ke garisan penamat.
 • Penyapu ranjau Pro ($1.49): Pernahkah anda menghabiskan masa berjam-jam bermain Minesweeper pada Windows 3.1? Lakukan pada telefon pintar anda hari ini!

Apl iOS yang percuma untuk masa yang singkat

Apl iOS untuk produktiviti dan gaya hidup

 • myDream Universe ($14.99): Tajuk simulasi ruang kotak pasir di mana anda bermula kecil dan berakhir sebagai sistem suria. Impian besar!
 • Alat Kawalan Jauh, Tetikus & Papan Kekunci Pro ($10.00): Gunakan telefon anda sebagai papan kekunci, tetikus atau alat kawalan jauh, tidak kira di mana anda berada.
 • Penukar Unit ($0.99): Adakah anda kerap berurusan dengan penukaran unit? Aplikasi ini pasti akan membantu anda.
 • Jam Geek Analog ($1.99): Ini adalah jam yang menarik untuk dimiliki pada telefon anda. Bukan geeks pastinya akan menghadapi masa yang mencabar untuk menguraikannya.
 • Jam Penggodam ($1.99): Adakah anda suka jam yang kelihatan geeky? Yang ini datang dalam warna hijau yang pasti akan kelihatan hebat pada skrin anda!

Permainan percuma untuk iPhone dan iPad

 • SPHAZE ($0.99): Permainan teka-teki fiksyen sains dengan grafik yang menakjubkan yang pasti akan membuatkan jirim kelabu anda bekerja keras.
 • Istana Blackthorn ($2.99): Terokai Istana Blackthorn dan semua rahsia yang ada dalam permainan pengembaraan teka-teki ini.
 • Isi Saya ($1.99): Permainan teka-teki gelongsor jubin yang hanya meminta untuk diselesaikan. Terdapat bentuk ganjil untuk beralih, yang menjadikannya lebih mencabar.
 • Bentuk Kecil ($1.99): Ketahui tentang bentuk dan warna dalam apl pendidikan ini.
 • Pocket Skate ($3.99): Koyakkan tanjakan dengan cara yang menakjubkan dalam permainan luncur ini yang tidak membawa sebarang risiko kecederaan fizikal!

Sebelum anda memuat turun mana-mana apl tersenarai ini, sebaiknya anda mengambil sedikit masa untuk menyemak butiran apl di Play Store atau App Store. Sebab di sebalik berbuat demikian? Ada kalanya sesetengah apl percuma ini mempunyai ciri-ciri kecil mereka sendiri.

Pembelian dan iklan dalam Apl: Jangan terkejut!

Apl percuma dan juga apl berbayar kadangkala boleh menjadi pilihan utama untuk pembelian dan iklan dalam apl. Ini adalah sesuatu yang perlu diperhatikan, terutamanya apabila anda memuat turun permainan untuk kanak-kanak. Untuk mengelakkan kejutan, pertimbangkan perkara berikut:

 • Cara mengaktifkan Kawalan Ibu Bapa di Gedung Google Play
 • Bagaimana untuk kalis kanak-kanak telefon pintar dan tablet Android anda
 • Aplikasi Kawalan Ibu Bapa Terbaik

Kebenaran apl: Baca cetakan halus

Sesetengah apl mempunyai kaedah licik untuk menjana wang dengan mengumpul dan menjual data anda. Untuk kekal selamat, hanya benarkan kebenaran yang diperlukan untuk apl berfungsi. Apl jam penggera tidak memerlukan kamera anda untuk berfungsi, bukan? Ia juga tidak perlu mempunyai akses kepada kenalan anda. Bagaimana pula dengan aplikasi lampu suluh? Jangan berikan akses ke lokasi anda.

Mudah-mudahan, beberapa petua ini dapat membantu anda menikmati muat turun apl percuma Android dan iOS ini.

Apakah pendapat anda tentang senarai apl percuma minggu ini? Adakah terdapat apl di Google Play Store atau Apple App Store yang menarik minat anda? Beritahu kami dalam ulasan.