Murah Tetapi Berkuasa: Spesifikasi Samsung Galaxy A05 Ditingkatkan Didedahkan

23
NextPit Samsung Galaxy A14
© nextpit

Berikutan pelancaran Galaxy A14 5G (ulasan) dan Galaxy A34 (ulasan), nampaknya Samsung masih belum selesai mengemas kini barisan Galaxy Anya. Penyenaraian baharu telah dikesan mendedahkan spesifikasi Galaxy A05. Dan jika butiran ini mempunyai sebarang nilai, maka telefon Android bukan 5G bajet itu menyampaikan peningkatan perkakasan yang ketara daripada Galaxy A04.

  • Baca juga: Ini ialah telefon pintar bajet terbaik semasa untuk dibeli pada tahun 2023

Berdasarkan imej yang dilampirkan dalam penyenaraian Konsol Google Play, Galaxy A05 akan menggunakan reka bentuk Galaxy bersatu dengan mengambil inspirasi daripada siri utama Samsung Galaxy S23 yang diuji oleh Camila. Kamera dwi boleh dilihat pada panel belakang rata yang meniru corak jalur yang diredamkan pada Galaxy A14 yang lebih berkemampuan. Terdapat juga kunci biasa yang terletak di sebelah kanan.

Samsung Galaxy A05

Samsung Galaxy A05 berkongsi reka bentuk dengan Galaxy A14 dan Galaxy A34. / © MySmartPrice

Melangkah ke hadapan ialah paparan bertakuk dengan saiz skrin yang tidak diketahui, tetapi ini berkemungkinan panel LCD 6.5 inci yang sama daripada pendahulunya. Jelas sekali, resolusinya ialah HD+ dengan ketumpatan piksel 300 piksel per inci (PPI). Ia tidak disebut sama ada MP 5 yang remeh akan dinaik taraf kali ini.

Spesifikasi dalaman Samsung Galaxy A05 yang lebih kukuh

Tetapi apa yang disahkan ialah cipset MediaTek Helio G85 baharu, yang jauh lebih pantas daripada Helio P35 Galaxy A04. Anda boleh mengharapkan Galaxy A05 mempunyai prestasi dua kali ganda dalam permainan dan penggunaan umum daripada model sebelumnya. Ini malah ditambah dengan RAM yang lebih besar sedikit pada 4 GB.

Kapasiti bateri dikekalkan pada 5000 mAh tetapi Galaxy A05 dikatakan berjalan pada One UI 5.1 berdasarkan Android 13 OS di luar kotak. Ia dijangka akan dikemas kini sehingga ke One UI 7, yang akan menjadi versi kulit Android 15, dan menerima sehingga empat tahun kemas kini perisian tegar keselamatan.

Tarikh keluaran dan harga Samsung Galaxy A05

Sebagai rujukan, Samsung Galaxy A04 telah dilancarkan pada harga €99 (~$107) di beberapa pasaran, termasuk bahagian Amerika dan Eropah, pada Ogos 2022. Oleh itu, tidaklah mengejutkan jika Galaxy A05 akan mula rasmi bulan ini. Harga peranti tidak disahkan, tetapi kami berharap pemproses yang lebih baik tidak akan diterjemahkan kepada kos runcit yang lebih tinggi.

Apakah spesifikasi dan ciri lain yang perlu diperkenalkan oleh Samsung kepada Galaxy A05 untuk menjadikannya pembelian Android bajet yang menarik? Beritahu kami dalam ulasan.

Melalui: MySmartPrice