Murah Tiada Lagi: Google Pixel 8a Mungkin Lebih Mahal Daripada Pixel 7a

11
NextPit Tangan Google Pixel 7a
© nextpit

Tahun lepas menyaksikan Pixel 7a (ulasan) kelas pertengahan Google menerima kenaikan harga yang mengejutkan kepada $499 daripada tag pelekat $449 Pixel 6a. Kenaikan harga itu dianggap munasabah kerana beberapa sebab seperti telah menaik taraf perkakasan. Kini, khabar angin bertiup kencang bahawa Pixel 8a tahun ini juga boleh menyaksikan lonjakan harga yang lain.

  • Semak ini: Semua telefon pintar yang anda boleh beli dengan harga di bawah $400

Berapakah kos Google Pixel 8a?

Berdasarkan butiran penyenaraian runcit yang didakwa dikongsi oleh pembocor Roland Quandt dari WinFuture, Google Pixel 8a akan tersedia dalam dua varian storan, sekurang-kurangnya di Jerman. Model asas bersenjatakan storan 128 GB dikatakan berharga €569 (~$617) manakala pilihan 256 GB akan dijual pada harga €630 (~$683).

Walaupun ini boleh menunjukkan Pixel 8a bersedia untuk menjadi lebih mahal daripada pendahulunya, yang berharga daripada €499 di rantau ini, Google juga dijangka boleh menggunakan pelarasan harga yang setanding dengan Pixel 8a di Amerika Syarikat dan pasaran lain. Oleh itu, kami melihat model asas Pixel 8a untuk dijual pada harga kira-kira $549 sebelum cukai di AS.

Paparan Google Pixel 8a

Google Pixel 8a render / © On Leaks/Smart Prix

Di samping itu, ini akan meletakkan Pixel 8a lebih dekat dalam julat harga alternatif telefon pintar mewah seperti Galaxy S23 FE (ulasan) pada $599 dan OnePlus 12R baharu (ulasan).

Adakah harga yang melambung melihat spesifikasi yang lebih baik dalam Pixel 8a?

Tiada sebab khusus untuk kenaikan harga, tetapi ini berkemungkinan besar kerana tekanan inflasi daripada pembekal syarikat. Berdasarkan apa yang kami ketahui, Pixel 8a dijadualkan menampilkan penambahbaikan perkakasan dan perisian untuk mewajarkan kenaikan harga yang dirancang.

Menurut pemaparan, telefon bimbit jarak pertengahan yang akan datang berkongsi reka bentuk baharu yang mencerminkan Pixel 8 (ulasan) dengan sudut yang lebih bulat dan visor kamera yang dikemas kini. Secara dalaman, ia dikuasakan oleh Tensor G3 yang membolehkan set ciri AI dan kelajuan pengecasan berwayar yang lebih pantas. Ia juga mungkin menerima sokongan perisian selama 7 tahun yang serupa seperti Pixel 8 dan Pixel 8 Pro.

Bukan itu sahaja, Pixel 8a akan ditawarkan dalam warna baharu. Pilihan yang diterangkan termasuk warna Mint baharu yang ditawarkan oleh Pixel 8 dan warna biru dikenali sebagai Bay sebagai tambahan kepada kemasan Porcelain dan Obsidian yang biasa.

Pada masa ini, tiada maklumat mengenai bila Pixel 8a akan rasmi. Walau bagaimanapun, masa biasa pengumuman jarak pertengahan Google sebelum ini sejajar dengan persidangan I/O tahunan pada bulan Mei atau Jun, iaitu beberapa bulan dari sekarang. Google juga akan memberikan butiran lanjut tentang Android 15 kemudian.

Apakah pendapat anda tentang harga spekulasi Pixel 8a? Adakah Pixel 8 akan menjadi pembelian yang lebih baik jika ini berlaku? Kongsi pendapat anda dengan kami.

Sumber:
WinFuture