Muzik Apple: Cara Muat Turun Semua Lagu

128

Idea di sebalik Apple Music adalah untuk membolehkan anda mempunyai semua lagu kegemaran anda dan bersedia untuk penstriman. Dengan cara ini, anda boleh mendengar semua muzik yang anda suka tanpa mengisi storan peranti anda.

Muzik Apple: Cara Muat Turun Semua Lagu

Walau bagaimanapun, kadangkala mungkin mudah untuk memuat turun muzik ke telefon anda, terutamanya jika anda pergi ke suatu tempat tanpa sambungan internet yang stabil. Pada masa inilah masalah anda dengan Apple Music mungkin bermula.

Jika anda telah cuba memuat turun beberapa album muzik secara pukal daripada Apple Music, anda mungkin mendapati bahawa proses itu boleh menjadi rumit. Malah, percubaan itu mungkin berakhir dengan kekecewaan anda. Dan anda pastinya tidak mahu mengetik ikon awan beratus-ratus kali untuk memuat turun setiap lagu secara individu.

Nah, terdapat beberapa kaedah yang boleh anda gunakan untuk memuat turun semua lagu daripada Apple Music. Teruskan membaca untuk mengetahui cara menyelesaikan semua isu dengan muat turun Apple Music.

Cara Muat Turun Semua Lagu dalam Apple Music pada iPhone

Teknik pertama untuk memuat turun semua lagu daripada Apple Music ke iPhone anda melibatkan tidak lebih daripada telefon anda dan sambungan internet.

Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka apl Muzik dan pergi ke “Perpustakaan.”
 2. Anda akan melihat “Lagu”, “Album” dan “Senarai Main” sebagai pilihan yang tersedia. Menu “Lagu” akan membawa anda ke lagu individu di mana anda boleh memuat turunnya satu demi satu, jadi pilih sama ada “Album” atau “Senarai main.”
 3. Apabila anda menemui album atau senarai main yang ingin anda muat turun, anda boleh memuat turunnya dalam dua cara:
  • Pilihan pertama ialah tekan lama pada tajuk album atau senarai main dan pilih “Muat turun” dalam menu yang akan muncul.
  • Sebagai alternatif, anda boleh membuka album atau senarai main yang dikehendaki. Anda akan menemui simbol iCloud, yang boleh anda ketik untuk memuat turun semua lagu dalam album atau senarai main, betul-betul di sebelah ikon tiga titik.

Kaedah ini akan lebih pantas daripada memuat turun lagu individu. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai banyak album dalam pustaka anda, ia mungkin masih mengambil masa yang agak lama. Untuk menambah kekecewaan, anda mungkin menghadapi masalah dengan sambungan data anda dan, bergantung pada jumlah muzik yang ingin anda muat turun, iPhone anda mungkin kehabisan kuasa bateri.

Pilihan lain untuk memuat turun muzik ke iPhone anda ialah menggunakan pintasan. Jika anda tidak mempunyai senarai main sedia untuk dimuat turun, pilihan ini lebih cepat. Inilah yang perlu dilakukan:

 1. Buka apl Pintasan pada iPhone anda dan klik pada Galeri di sudut kanan bawah.
 2. Gunakan bar Carian di bahagian atas untuk menaip “Atas.” Kami sedang mencari pintasan Senarai Main Top 25.
 3. Tambahkan Senarai Main 25 Teratas pada pintasan anda. Kemudian, bukanya.
 4. Tetapkan parameter anda. Tambah bilangan lagu yang anda ingin muat turun (bahagian ini mungkin mengambil sedikit masa).
 5. Pergi ke apl Muzik dan ketik pada Senarai Main yang anda buat.
 6. Ketik tiga titik di penjuru kanan sebelah atas.
 7. Ketik Muat turun.

Semua lagu anda akan dimuat turun secara automatik. Satu-satunya kelemahan kepada kaedah ini ialah anda perlu menambah bilangan lagu yang anda mahu muat turun dalam langkah 4. Tetapi, ia mengalahkan menambah lagu ke senarai main satu demi satu.

Cara Muat Turun Muzik Apple pada Mac

Jika anda mempunyai mac, anda boleh memuat turun semua muzik anda dengan cepat. Apa yang anda perlu lakukan ialah membuka Apple Music dan ikuti langkah berikut:

 1. Klik pada Lagu dalam menu di sebelah kiri.
 2. Klik pada lagu pertama dalam senarai. Tahan kekunci Shift dan pilih lagu terakhir. Semua lagu harus ditonjolkan sekarang.
 3. Klik kanan di mana-mana pada skrin (kawalan + klik). Kemudian, pilih Muat turun.

Semua lagu anda akan mula dimuat turun.

Cara Muat Turun Semua Lagu Muzik Apple pada PC

Nasib baik, terdapat teknik yang lebih pantas untuk memuat turun semua lagu daripada Apple Music. Untuk kaedah ini, anda akan menggunakan PC atau Mac anda dan bukannya iPhone.

Ikuti langkah ini untuk memuat turun lagu daripada Apple Music menggunakan komputer anda:

 1. Sebelum memulakan proses, pastikan PC anda mempunyai versi terkini iTunes yang dipasang. Jika anda mempunyai Mac, ia harus menjalankan MacOS Catalina atau sistem pengendalian yang lebih baru.
 2. Jika anda menggunakan PC Windows, buka iTunes. Pengguna Mac hanya boleh pergi ke “Muzik.”
 3. Klik pada “Fail” dan navigasi ke pilihan “Baharu”. Apabila menu berkembang, pilih “Senarai Main Pintar”. Anda akan melihat kotak timbul yang menggesa anda memilih peraturan. Peraturan ini menentukan lagu yang akan masuk ke senarai main baharu.
 4. Jika “Padanan untuk peraturan berikut” telah ditandakan, biarkan ia seperti sedia ada. Jika kotak tidak ditandakan, pastikan anda mengklik padanya.
 5. Terdapat tiga menu di bawah baris “Padanan untuk peraturan berikut”. Anda perlu memasukkan nilai yang betul dalam setiap nilai untuk meneruskan.
 6. Yang pertama ialah menu lungsur. Pilih “Masa” sebagai nilai untuk kotak itu.
 7. Dalam kotak seterusnya, juga menu lungsur, pilih “lebih besar daripada.” Apabila anda mengisi dua kotak ini seperti yang dinyatakan, lagu yang ditambahkan akan ditapis mengikut panjang, iaitu nilai yang akan anda masukkan dalam kotak ketiga.
 8. Masukkan “00:00” dalam kotak terakhir. Ini akan memastikan semua lagu masuk ke dalam senarai main.
 9. Nyahtanda pilihan “Had kepada”.
 10. Akhir sekali, pastikan bahawa “Kemas kini secara langsung” ditandakan supaya lagu terbaharu pun masuk ke dalam senarai main. Tekan butang “OK”.
 11. Anda akan digesa untuk menamakan senarai main baharu. Pastikan anda memilih nama yang akan anda kenali dengan segera.
 12. Selepas anda melakukan semua langkah sebelumnya, senarai main yang anda buat akan mengandungi setiap lagu yang anda ada dalam Apple Music. Kini anda boleh memuat turun semua lagu ke iPhone anda daripada bahagian “Senarai main” pustaka muzik anda.

Cara Muat Turun Semua Lagu dalam Apple Music pada Android

Anda boleh memuat turun semua lagu Apple Music anda pada peranti Android dengan memasang apl Apple Music. Anda akan menemui semua lagu, album dan senarai main yang disenaraikan dalam bahagian “Perpustakaan” apl. Apabila anda mencari perkara yang anda mahu muat turun, hanya ketik butang “Muat turun”.

Untuk memuat turun semua lagu secara serentak, buat senarai main dengan setiap lagu menggunakan Mac atau PC dan teruskan memuat turunnya ke telefon anda. Anda boleh mendapatkan arahan terperinci untuk kaedah ini dalam bahagian di atas.

Soalan Lazim

Berikut ialah jawapan kepada lebih banyak soalan yang mungkin anda ada tentang memuat turun lagu pada Apple Music.

Adakah saya perlu melanggan Apple Music atau bolehkah saya membeli lagu?

Anda masih boleh membeli lagu daripada Apple. Tetapi, anda perlu berbuat demikian menggunakan aplikasi iTunes. Buka apl iTunes, cari lagu yang ingin anda beli dan beli. Ia akan dipaparkan dalam apl Apple Music selepas pembelian.

Muzik Apple: Muat Turun Semua Lagu Dari iCloud

Walaupun mendapatkan semua lagu daripada Apple Music nampaknya agak rumit, kaedah untuk melakukannya adalah agak mudah. Apa yang diperlukan ialah telefon, komputer dan sambungan Internet anda yang cukup pantas. Memandangkan lagu anda sudah ada di iCloud, ia akan mudah dicari dan tersedia.

Kemudian, anda perlu menunggu muzik dimuat turun dari iCloud.

Kini setelah anda tahu cara memuat turun semua lagu daripada Apple Music, anda boleh membawa lagu kegemaran anda ke mana-mana sahaja anda pergi. Anda tidak lagi dihadkan oleh penerimaan yang lemah, isyarat Wi-Fi yang lemah atau sambungan yang perlahan atau tidak bertindak balas. Semua muzik yang anda perlukan akan ada di dalam poket anda.

Adakah anda berjaya memuat turun semua lagu daripada Apple Music? Adakah anda memuat turun muzik pada iPhone atau Android? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.