Naiki basikal anda dengan kitaran elektrik yang hebat ini

144
Perjalanan AndroidPIT VanMoof S3
© NextPit

Terdapat banyak e-basikal di pasaran hari ini, tetapi model yang kami tunjukkan kepada anda di sini tidak seperti yang lain. E-basikal ini sebenarnya adalah yang terbaik, sekurang-kurangnya dalam disiplin mereka sendiri.

Lompat terus ke sana:

VanMoof Elektrik S3

Electrified S3 ialah generasi terkini bagi e-basikal pacuan roda hadapan VanMoof. Basikal ini dicirikan oleh bateri bersepadu, butang rangsangan dan perlindungan kecurian bersepadu. Pelanggan pakej “Peace of Mind” boleh mendapatkan semula e-basikal oleh VanMoofs Bike Hunters sekiranya berlaku kecurian. Jika mereka tidak dapat mencari pencuri, anda akan mendapat basikal baru sebagai pengganti.

  • Kajian VanMoof S3: percaya gembar-gembur
AndroidPIT VanMoof S3 kembali

Ia hampir kelihatan seperti pendahulunya, tetapi S3 telah ditambah baik dalam banyak bidang berbanding dengan S2. / © NextPit

Lebih penting daripada penambahbaikan adalah ciri VanMoof yang tipikal seperti kunci tendangan, brek hidraulik, dsb., adalah hakikat bahawa VanMoof menjadikan basikal itu 100 peratus sendiri. Tiada lagi pembekal, dan syarikat itu kini boleh membina basikal di kilangnya sendiri di Taiwan. Ini juga memberi manfaat kepada pembeli S3 atau X3, kerana harganya turun kepada $1,998/£1,750.

Basikal Sushi: e-basikal dengan harga terbaik

E-basikal tidak semestinya memerlukan kos beribu-ribu ringgit. Andy Weinzierl membuktikannya dengan Basikal Sushinya. Dengan e-basikalnya hanya €999, usahawan muda itu dapat meyakinkan Joko Winterscheidt sendiri dan memenanginya sebagai pelabur. Selepas seminggu menguji Basikal Sushi dalam versi Maki M2, kami juga boleh mengeluarkan penilaian kelulusan menyeluruh. Kami mendapati ia sangat bagus bahawa basikal itu tidak memerlukan aplikasi sama sekali. Oleh itu, ia boleh digunakan serta-merta tanpa mendapat sebarang gandingan. Satu lagi bonus Sushi Bike ialah bateri bergaya boleh tanggal, yang juga boleh digunakan sebagai bank kuasa untuk telefon pintar anda.

  • Kajian Sushi Bike: pembunuh utama dunia e-basikal

Basikal Sushi ANDroidPIT Basikal Maki M2

Basikal Sushi Maki M2 adalah ringkas, tetapi bagus. / © NextPit

Satu-satunya kritikan terhadap e-basikal adalah menunggang kasar. Jika anda tidak menyukainya sekeras batu bata, anda harus mencari pelana berlapik dan, jika perlu, pelana spring apabila membeli Basikal Sushi.

Ducati MIG-RR: off-roader dengan silsilah

Keluar dari bengkel motosikal Itali juga merupakan e-basikal, dan sungguh cantik! Ducati MIG-RR adalah basikal gunung yang sangat mulia, yang dilengkapi hanya dengan komponen terbaik. Fork dan peredam datang daripada Fox, Shimano menyediakan brek empat piston dan gear XT. Enjin juga datang dari Shimano. Steps E8000 direka khas untuk kegunaan basikal gunung dan menghasilkan 70 penuh Newton-meter daripada tork.

Ducati MIG-RR mempunyai berat 22.5 kilogram, yang sesuai untuk peralatan dan tujuan yang dimaksudkan, terutamanya kerana bateri termasuk dalam berat. Harganya, sudah tentu, adalah curam: Ducati sanggup mengenakan bayaran yang besar €6,250 ($7,000) untuk e-basikalnya.

Uni MK: penangkap mata sebenar

Satu perkara yang anda tidak sepatutnya apabila anda sedang dalam perjalanan dengan Uni MK ialah pemalu. Anda sentiasa didekati tentang basikal ini, dan untuk alasan yang baik. Lampu depan yang besar, bangku panjang dan tayar yang tebal sungguh menarik perhatian, malah lebih daripada sekadar gimik optik. Uni MK (dahulunya The Unimoke) ialah e-basikal yang sangat stabil dan berkuasa, yang dengannya anda boleh membawa orang kedua dengan mudah sebagai penumpang, menarik treler berat atau menunggang melalui laluan berpasir. Ini ialah Land Rover bagi e-basikal.

AndroidPIT unimoke gaya pemanduan bandar wira2

Uni MK sentiasa didekati. / © NextPit

Dengan harga €2,890 ($3,200), Uni MK tidaklah terlalu mahal, tetapi kebanyakan pembeli akan membelanjakan lebih banyak wang. Sambungan tempat duduk hampir wajib untuk orang yang lebih tinggi. Selain itu, terdapat pelbagai lampiran untuk pengangkutan bagasi, beg, kunci dan lain-lain. Uni MK yang dipasang oleh Gaya Pemanduan Bandar di Berlin mempunyai komuniti yang sangat berdedikasi dan menyeronokkan walaupun anda tidak berada dalam pelana.

Mate X: basikal lipat untuk semua majlis

Trend e-basikal juga tidak berhenti pada basikal lipat, sebaliknya. Syarikat Mate Bike telah menjadikan basikal lipat elektrik yang bergaya dan moden serta mendorong pembangunan lebih jauh dengan model Mate dan Mate X. Terutamanya keren adalah Mate X, yang memotong bentuk yang halus dengan tayar tebalnya walaupun di luar jalan. Walaupun mekanisme lipatan, Mate X mempunyai suspensi depan dan belakang. Gear tujuh kelajuan dan brek cakera adalah sebahagian daripada pakej.

tekan MATE 3

Mate X mempunyai tayar gemuk dan boleh dilipat ke atas. / © Mate.Bike

Jika anda ingin membeli Pasangan X, anda boleh mengkonfigurasi banyak perkara, seperti julat (80 atau 120 kilometer), warna bingkai (enam warna untuk dipilih), paparan warna, pelindung lumpur tambahan atau rak bagasi. Harga asas bermula pada €2,299 ($2,596), yang memesan lebih awal dan membayar €99, mendapat Mate X pada masa ini dengan harga €1,799 ($2,030).

Koboi: Apl dan SIM bukannya rantai dan litar

Dengan Basikal Koboi, yang berasal dari Belgium, terutamanya koboi asfalt pantas dalam perjalanan mereka di bandar-bandar. Motor di roda belakang menolak roda berkelajuan tunggal, yang mempunyai pacuan tali pinggang dan bukannya rantai lama yang baik, dengan lembut namun kuat. Bateri, yang mempunyai tempat di belakang tiang tempat duduk, boleh ditanggalkan dan menawarkan julat yang baik. Basikal Koboi dibangunkan bersama-sama dengan aplikasi yang bukan sahaja membuka kunci dan mengaktifkan basikal, tetapi juga memberi anda talian terus untuk menyokong dan mengemas kini kawalan enjin.

Basikal koboi memerlukan kompromi dalam beberapa kawasan, seperti muatan atau kekurangan kemungkinan untuk mengaktifkan e-basikal tanpa telefon pintar. Dengan harga €1,990 Basikal Koboi untuk E-Bike yang bergaya, moden dan lebih-lebih lagi pantas adalah tidak terlalu mahal.

Gerbang Volta Saya: E-Bike dengan bingkai buluh

Basikal tidak semestinya mempunyai bingkai logam, ia boleh berbeza dan lebih-lebih lagi ekologi. My Boo membina basikal buluh, termasuk e-basikal. Model teratas ialah My Volta Gates, yang mempunyai enjin pertengahan dipasang Shimano dan menyembunyikan bateri yang boleh diganti di bawah rak bagasi. My Volta Gates ialah pemain ski merentas desa sejati: Menurut pengeluar, ia boleh menempuh jarak sejauh 120 kilometer dengan sekali cas bateri dan oleh itu amat sesuai untuk kegunaan harian dalam semua situasi, walaupun dalam lawatan yang jauh.

basikal volta bambus e saya

Basikal elektronik buluh sesuai untuk kegunaan harian dan luar biasa. / © My Boo

Buluh adalah apa-apa tetapi tidak sesuai sebagai bahan untuk bingkai basikal. Ia fleksibel dan sangat stabil, namun ringan kerana ruang berongga di tengah, dan juga murah dan boleh diperbaharui. Basikal elektronik buluh telah memenuhi semua piawaian dan waranti lima tahun. Harga €4,499 bukanlah murah, tetapi nampaknya wajar memandangkan komponen berkualiti tinggi.

The One: Roda lipat elektrik yang sangat ringan

Jika anda ingin membawa basikal anda di dalam kereta api dan semasa dalam perjalanan, anda perlu memberi perhatian kepada berat rendah dan dimensi padat. Di situlah munculnya The One dari United City Bikes. Basikal lipat yang sangat kecil itu seberat hanya 12.5 kilogram dan oleh itu merupakan salah satu e-basikal paling ringan di pasaran. Hanya dalam sepuluh saat, The One dibuka atau dilipat.

05 produk 1

Tiada siapa yang lebih kecil dan lebih ringan / © United City Bikes

Dalam memberi tumpuan kepada berat, pengeluar juga tidak mengabaikan jarak yang sepatutnya sekitar 60 kilometer dengan satu cas bateri bersepadu. Harga biasa ialah €1,399, prapesanan menerima diskaun sebanyak 45 peratus.

Tender Panah Bandar: 2,500 liter ruang simpanan

E-basikal semuanya baik dan bagus, tetapi jika anda benar-benar ingin mengangkut banyak, anda tidak boleh melakukan tanpa kereta, bukan? Jauh sekali! Tender 2500 daripada Urban Arrow, pakar basikal muatan sebenar, mempunyai 2,500 liter ruang simpanan. Tiada kereta biasa boleh mencapai itu, bahkan dekat! Basikal, yang mempunyai dua tayar kereta di hadapan, boleh mengangkut dua palet bersama-sama dengan muatan dan anda masih mempunyai ruang di antaranya untuk lebih banyak barangan.

tender anak panah bandar 2500

Dengan muatan e-basikal ini anda boleh mengangkut SEMUANYA. / © Anak Panah Bandar

Tender 2500 mempunyai berat tar 140 kilogram dan boleh mengangkut sehingga 300 kilogram tambahan. Basikal sepanjang 3.6 meter itu mempunyai motor Bosch Performance CX dan bateri 500 W, yang kedua adalah pilihan. Menurut pengeluar, jarak dengan satu bateri adalah sehingga 30 kilometer. Anak Panah Bandar kini masih membina Tender 2500 dan oleh itu tidak boleh menamakan harga lagi. Varian yang lebih kecil serta banyak lagi basikal muatan menarik yang lain, bagaimanapun, sudah ditawarkan oleh pembekal di laman webnya.

Jika anda sedang mencari set roda baharu, anda harus tahu perkara yang perlu dipertimbangkan semasa membeli e-basikal. Adakah anda sudah menggunakan dua roda elektrik? Jika ya, dengan basikal yang mana? Dan jika tidak, apa tunggu lagi?