Netflix Digodam dan E-mel Ditukar – Cara Mendapatkan Kembali Akaun

81

Netflix adalah salah satu platform penstriman paling popular di dunia. Malangnya, ini menjadikannya sasaran yang menarik untuk penggodam yang ingin menikmati filem dan rancangan TV sambil membiarkan orang lain membayar.

Netflix Digodam dan E-mel Ditukar - Cara Mendapatkan Kembali Akaun

Kadangkala penggodam hanya akan menukar kata laluan tetapi tidak ada yang lain, dan pada masa lain mereka tidak akan mengubah apa-apa (berharap untuk terbang di bawah radar). Tetapi, adalah lebih biasa bagi penggodam untuk menukar alamat e-mel yang dikaitkan dengan akaun hanya untuk mengambil alih semuanya.

Terlepas dari kaedahnya, terdapat cara untuk menangani serangan penggodam. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda perkara yang perlu dilakukan jika akaun Netflix anda digodam dan cara mendapatkannya semula.

Bagaimana untuk Mengetahui Jika Akaun Netflix Anda Digodam?

Penggodam menggunakan banyak kaedah untuk mendapatkan akses kepada akaun Netflix seseorang.

Dalam sesetengah kes, penggodam akan mendapat akses kepada akaun anda dan meninggalkan bukti kelayakan anda sahaja dengan harapan mereka boleh terus menggunakan akaun anda tanpa anda sedari. Dalam situasi ini, adalah penting untuk memerhatikan aktiviti tontonan pelik pada akaun Netflix anda.

Dalam kes lain, penggodam boleh menukar e-mel log masuk dan kata laluan anda untuk menyekat anda daripada mengakses akaun sepenuhnya. Dalam situasi seperti ini, anda perlu menghubungi Netflix untuk mendapatkan semula kawalan ke atas akaun anda.

Mari lihat bagaimana anda boleh mengetahui sama ada akaun anda telah digodam dan bagaimana anda boleh mendapatkan semula akaun anda.

Lindungi Akaun Anda dan Log Keluar dari Semua Peranti

Cara paling mudah untuk mengetahui sama ada seseorang telah menggunakan akaun anda adalah dengan menyemak tab yang ditonton baru-baru ini di Netflix. Jika anda melihat filem atau rancangan TV yang anda tidak tonton baru-baru ini, kemungkinan besar akaun anda sedang digunakan oleh orang lain.

Dalam kes ini, anda harus menukar kata laluan anda dengan segera untuk memastikan kerosakan tidak menjadi lebih teruk dan menghalangnya penggodam daripada menggunakan akaun anda semula.

Berikut ialah cara anda boleh memastikan bahawa aktiviti yang mencurigakan berlaku pada akaun Netflix anda:

 1. Log masuk ke akaun Netflix anda dan pilih Akaun.
  netflix
 2. Klik Melihat aktiviti untuk melihat semua aktiviti pada akaun anda. Penggodam boleh memadamkan aktiviti baru-baru ini, jadi jika anda masih tidak pasti tentang apa yang berlaku, teruskan ke langkah seterusnya.
  aktiviti melihat
 3. Klik pada aktiviti penstriman peranti terbaharu untuk melihat senarai lokasi di mana akaun anda dilog masuk.
  Aktiviti Terkini
 4. Semak sama ada terdapat log masuk yang tidak diketahui dari negara atau kawasan lain.
  senarai aktiviti terkini
 5. Jika anda melihat log masuk yang anda tidak ketahui, mungkin terdapat penceroboh dalam akaun anda. Kembali ke Tetapan dan pilih Log keluar daripada semua peranti.
  log keluar

Ini akan melog keluar akaun anda daripada semua peranti, termasuk yang digunakan oleh penggodam. Sekarang setelah anda memastikan bahawa anda adalah satu-satunya orang yang menggunakan akaun tersebut, sudah tiba masanya untuk menukar kata laluan anda untuk memastikan penggodam tidak log masuk semula.

Menukar kata laluan anda daripada peranti mudah alih:

 1. Log masuk ke akaun Netflix anda menggunakan sebarang peranti.
 2. Pilih Lagi di sudut kanan bawah skrin.
 3. Pergi ke Tetapan Apl dan tatal ke bawah sehingga anda menemui alamat e-mel anda dalam bahagian Tindakan.
 4. Ketik padanya, dan anda akan dapat menukar kata laluan anda.
 5. Dayakan pengesahan dua langkah untuk alamat Gmail anda (jika itu klien e-mel yang anda gunakan). Dengan cara itu, anda perlu mengesahkan setiap log masuk dengan mengklik pada pautan yang akan anda terima dalam e-mel anda. Walaupun ini mungkin kelihatan seperti mengganggu, lebih baik untuk selamat daripada menyesal.

Menukar kata laluan anda daripada komputer:

 1. Log masuk ke Akaun Netflix anda.
 2. Tuding pada ikon profil anda di penjuru kanan sebelah atas dan pilih Akaun daripada menu lungsur.
 3. Klik pada Tukar Kata Laluan. Anda akan menemuinya di bahagian atas sebelah kanan halaman Akaun di bawah Keahlian & Pengebilan.
 4. Pada halaman seterusnya, masukkan kata laluan semasa anda dalam medan pertama dan kata laluan baharu anda dalam dua yang lain.
 5. Secara pilihan, anda boleh menandai kotak di sebelah Memerlukan semua peranti untuk log masuk semula dengan kata laluan baharu. Ini akan log keluar secara automatik semua peranti anda yang disambungkan daripada Netflix.
 6. Klik Simpan untuk menyimpan kata laluan baharu anda.

Sekarang, akaun anda sepatutnya selamat, kerana penggodam sepatutnya tidak boleh log masuk semula.

Bagaimana jika Akaun Netflix Saya Telah Digodam dan E-mel saya Berubah?

Jika seseorang merampas akaun anda dan menukar maklumat log masuk anda (e-mel dan kata laluan), anda akan tahu dengan cepat. Apabila anda cuba log masuk, anda akan menerima ralat yang menyatakan, ‘Maaf, kami tidak dapat mencari akaun dengan alamat e-mel ini. Sila cuba lagi atau buat akaun baru.’

Dengan mengandaikan anda menggunakan e-mel yang betul untuk log masuk, mesej ini jelas menunjukkan bahawa ada sesuatu yang tidak kena dengan akaun anda. Nasib baik, dan dalam kebanyakan kes, Netflix bersedia untuk membantu anda. Inilah perkara yang perlu anda lakukan:

Perhentian pertama anda selepas menerima mesej ini mestilah akaun e-mel anda. Lakukan carian luas untuk Netflix. Apabila penceroboh menukar bukti kelayakan anda, Netflix menghantar e-mel kepada anda yang memberitahu anda tentang perubahan itu dan menyertakan pautan. Klik pada pautan Hubungi kami.

Jika anda tidak melihat e-mel tersebut, jangan risau. Anda boleh mengakses pautan yang sama ini dari skrin log masuk. Ini caranya:

 1. Pertama, klik pada Perlukan Bantuan?
 2. Sekarang, klik pada hiperpautan saya tidak ingat e-mel atau telefon saya.
 3. Isikan nama anda dan maklumat kad kredit yang anda gunakan dengan akaun ini. Kemudian, klik Cari Akaun.

Kaedah ini hanya berfungsi jika akaun itu atas nama anda dan kad kredit dalam fail masih dikemas kini. Jika akaun Netflix anda dibilkan melalui perkhidmatan pihak ketiga, atau anda tidak dapat mengesan akaun anda, sudah tiba masanya untuk menghubungi perkhidmatan pelanggan Netflix.

Nota: Jika anda membatalkan akaun anda, dan sudah lebih daripada sepuluh bulan, alamat e-mel anda tidak lagi wujud dengan syarikat itu, dan itulah sebabnya anda tidak boleh log masuk.

Jika anda mengesyaki akaun tidak aktif anda telah terjejas, anda boleh melaporkan isu tersebut kepada Netflix melalui mereka pusat sokongan; pengguna sering menerima bantuan yang hebat.

Jika penggodam berusaha keras untuk menukar semua maklumat anda, termasuk nombor kad kredit anda, anda mungkin mengalami kesukaran untuk membuktikan bahawa anda pemilik asal akaun tersebut. Berdasarkan apa yang telah kami pelajari daripada pengguna yang mengalami masalah ini, sama ada anda mendapatkan semula akaun anda adalah sukar. Sesetengah pengguna telah menyatakan mereka hanya perlu memberikan nombor kad kredit yang digunakan sebelum ini. Walau bagaimanapun, anda mungkin menghadapi masalah jika dibayar untuk Netflix melalui perkhidmatan pihak ketiga.

Hasil terbaik ialah akaun yang dicuri akan dipadamkan jika anda tidak dapat memulihkannya. Ini bermakna anda perlu membuat rancangan baharu untuk kembali menonton rancangan TV kegemaran anda. Semuanya terletak di tangan pasukan sokongan pelanggan dan cara mereka menangani masalah tersebut.

Pastikan Akaun Anda Selamat

Cara terbaik untuk memastikan tiada orang lain yang mengawal akaun Netflix anda adalah dengan menjadikannya seaman mungkin dari hari pertama. Ini bermakna anda harus membuat kata laluan dengan nombor, huruf besar dan huruf kecil, dan juga beberapa simbol.

Berhati-hati dengan komunikasi yang dihantar kepada anda oleh Netflix. Ia bukan perkara biasa bagi penggodam dan penipu untuk menghantar e-mel kepada pengguna Netflix pancingan data untuk mendapatkan maklumat peribadi. E-mel ini meminta pengguna mengesahkan maklumat pembayaran dan kelayakan log masuk mereka. Sesetengah penipu pergi setakat menyediakan pautan realistik ke tapak web untuk memerangkap mangsa mereka supaya kehilangan maklumat peribadi. Melindungi akaun anda bermakna memastikan bahawa anda tidak memberikan maklumat untuk mengaksesnya.

Satu lagi cara biasa penggodam mendapat akses ke akaun Netflix anda adalah melalui pelayar web yang tidak mempunyai anti-perisian hasad. Ini bukan sahaja masalah untuk hiburan anda, tetapi ia juga menjadi isu untuk akaun lain.

Jika akaun anda digodam selepas semua itu, sekurang-kurangnya anda akan tahu bahawa penggodam terpaksa melakukan banyak kerja tambahan. Kebanyakan mereka akan berputus asa dan pergi mencari sasaran yang lebih mudah.

Soalan Lazim

Keselamatan Netflix adalah masalah besar hari ini. Itulah sebabnya kami telah memasukkan bahagian ini untuk menjawab lebih banyak soalan anda.

Bagaimanakah saya boleh menukar maklumat pembayaran saya jika saya tidak boleh log masuk?

Katakan anda salah seorang daripada segelintir yang malang yang tidak dapat log masuk ke akaun anda dan anda tidak boleh mendapatkan semula akaun anda. Jika maklumat pembayaran anda masih disambungkan, anda akan terus melihat caj bulanan ditarik balik setiap bulan sehingga akaun dibatalkan.

Jika Netflix tidak membantu, persinggahan pertama anda mestilah institusi kewangan anda. Kebanyakan bank, syarikat kad kredit, dan terutamanya PayPal harus membenarkan anda menghentikan pembayaran.

Walaupun sesetengah bank mengenakan bayaran untuk ini, melindungi kaedah pembayaran anda adalah penting.

Mengapakah seseorang menggodam akaun Netflix saya?

Jika rakan anda yang mengakses akaun anda, jawapan kepada soalan ini adalah mudah: mereka mahu menonton Netflix secara percuma. Tetapi mari kita anggap ia adalah seseorang yang tidak anda kenali. Mengapakah sesetengah orang rawak (mungkin di negara lain) mahukan akaun Netflix anda? Malah pelan peringkat tertinggi hanya $15/bln.

Nah, sesetengah orang mendapat keuntungan dengan menjual maklumat akaun anda di web gelap. Orang lain mungkin mendapati anda menggunakan maklumat log masuk yang sama untuk akaun lain yang lebih serius (seperti akaun bank, media sosial, dsb.).

Akhir sekali, sesetengah orang mungkin mahu menonton kandungan Amerika di negara lain. Walau apa pun alasannya, ambil langkah berjaga-jaga yang sewajarnya untuk melindungi akaun anda (gunakan kata laluan yang berbeza, semak e-mel anda) supaya anda tidak menjadi salah seorang mangsa penggodam seterusnya.

Bagaimanakah penggodam masuk ke dalam akaun saya?

Terdapat banyak cara penggodam boleh mengakses akaun anda. Untuk satu, e-mel pancingan data ialah alat yang sering digunakan oleh penceroboh. Dengan menghantar e-mel yang kelihatan rasmi yang anda pasti akan membalasnya, penggodam telah memperoleh nama pengguna dan kata laluan anda dengan berkesan. Biasanya, e-mel ini akan mengarahkan anda ke halaman web yang meminta anda melog masuk ke akaun Netflix anda. Adalah lebih baik untuk mengelak daripada melog masuk ke akaun Netflix anda di mana-mana selain daripada aplikasi atau tapak web rasmi.

Seterusnya, penggodam mungkin telah mendapat akses ke akaun anda yang lain. Itulah sebabnya mereka yang mengetahui industri ini sering menasihati orang ramai untuk menggunakan kata laluan yang berbeza untuk setiap akaun. Jika seseorang masuk ke e-mel anda, mereka juga akan mendapat akses kepada akaun lain.

Bolehkah saya menghubungi Netflix dan bercakap dengan seseorang untuk mendapatkan bantuan?

Ya! Anda boleh mengisi borang, berbual dengan ejen langsung atau menghubungi ejen untuk membantu anda memulihkan akaun anda. Anda memerlukan apl Netflix untuk AndroidOS atau iOS untuk membuat panggilan telefon ini.

Jika anda lebih suka bercakap dengan orang yang langsung, ikuti langkah berikut:

1. Buka apl mudah alih Netflix dan pastikan anda log masuk ke akaun anda. Kemudian, ketik ikon profil anda di penjuru kanan sebelah atas.

2. Ketik pada Bantuan.

3. Ketik pada ikon Panggilan.

Sudah tentu, anda juga boleh menggunakan pilihan sembang untuk bercakap dengan seseorang dan mendapatkan bantuan dengan akaun Netflix anda.