Nilai tukar beli iPhone kini lebih rendah pada 2023—Inilah perbezaannya

87
NextPit Apple iPhone 13 Pro Max
© NextPit

Jika anda merancang untuk berdagang dalam iPhone anda sebelum menaik taraf kepada perkakasan Apple serba baharu seperti iPhone 14 Pro (semakan), anda harus tahu bahawa anda akan mendapat lebih sedikit berbanding penyenaraian pertukaran tahun lepas. Apple terus menurunkan nilai penebusan maksimum untuk kebanyakan model iPhone selepas kali terakhir dikurangkan pada bulan November.

Seperti kebanyakan jenama utama, Apple menawarkan program tukar beli di mana anda boleh menukar nilai tukar beli yang setara kepada kredit dan menggunakannya untuk pembelian anda yang seterusnya. Sebagai alternatif, ini boleh ditukar kepada Kad Hadiah Apple sebelum menggunakannya secara peribadi atau dihantar kepada keluarga atau rakan.

  • Bagaimana untuk menyelesaikan masalah ‘sentuhan hantu’ dalam Android atau iPhone

Apple memberi anda lebih sedikit wang tunai untuk iPhone 13 Pro Max

Seperti yang dinyatakan oleh MacRumors, kebanyakan pelarasan mempengaruhi keseluruhan barisan iPhone 13 di AS serta iPhone 12 kecuali untuk versi standard dan mini. Kebanyakan model lama seperti iPhone XS dan XR mengekalkan kadar pelarasan terakhir mereka.

Untuk lebih spesifik, sebut harga baharu iPhone 13 Pro Max kini bernilai sehingga $570 turun daripada $650 manakala iPhone 13 Pro yang lebih kecil mendapat pengurangan nilai daripada $550 kepada $470. Kedua-dua saiz iPhone 13 yang lebih kecil juga menerima sebut harga yang lebih rendah. Jika anda menghantar bekas kepada Apple, ini akan memberi anda $400 pada maksimum atau $50 kurang daripada pada tahun 2022 manakala iPhone 13 Mini (ulasan) mempunyai kadar baharu $350 daripada $380.

Nilai tukar beli yang lebih tinggi untuk MacBook

Apple telah mengekalkan jumlah pertukaran iPad, iPad Air dan iPad Pro. Sebaliknya, tidak semua produk Cupertino mendapat nilai yang lebih rendah kerana beberapa model komputer riba MacBook menerima peningkatan nilai sehingga $10 hingga $20.

Apabila menyemak tapak web Apple di Jerman dan UK, nilai tukar beli iPhone mempunyai potensi yang lebih tinggi memandangkan kos iPhone 14 lebih tinggi di tempat ini. Di Jerman, menukar iPhone 13 Pro Max memberi anda jumlah puncak €650. Begitu juga, anda boleh mendapatkan sehingga £565 untuk peranti yang sama di Great Britain. Tidak jelas bila Apple akan menggunakan pelarasan yang sama ke kawasan lain.

Adakah anda merancang untuk menukar iPhone lama anda untuk membeli iPhone 14 baharu? Biar kami mendengar fikiran anda.