Nord 4: Julat Pertengahan Seterusnya OnePlus Nampak Seperti Telefon Pixel yang Dilahirkan Semula

6
NextPit OnePlus Nord 2T
© nextpit

Sejak OnePlus memulakan spinoff Nordnya, siri bajet kekal sebagai salah satu barisan paling popularnya. Dengan syarikat itu bersedia untuk memperkenalkan OnePlus Nord 4 pada 16 Julai, kebocoran mengenai peranti itu terus bertimbun. Berdasarkan khabar angin tersebut, nampaknya telefon bimbit jarak pertengahan atas akan membawa perubahan ketara, terutamanya bahagian luaran.

  • Baca juga: Telefon pintar terbaik yang boleh anda beli dengan harga di bawah $300

Walaupun OnePlus tidak memberikan apa-apa teaser pada Nord 4, talian itu secara historis berkongsi reka bentuk yang sama dengan siri Ace V yang terikat di China. Perkara kelihatan akan berubah pada tahun ini walaupun.

Imej langsung bocor dan paparan rasmi (melalui OnePlus Club) bagi Nord 4 yang didakwa telah melayari web seluruh dunia. Daripada apa yang kita tahu, telefon bimbit ini akan menampilkan bahagian luar yang sama sekali berbeza dengan rakan sejawat Ace.

OnePlus Nord 4 menyerupai Pixel 2

Seperti yang dilihat pada bahan yang bocor, ia mempunyai casis yang lebih rata dan bertinju, tetapi perbezaan serta-merta dapat dilihat pada dua tona, dua kemasan di bahagian belakang. Ini hampir menyerupai telefon pintar Pixel kuno Google, terutamanya Pixel 2. Ia juga membayangkan dalam jemputan bahawa Nord 4 boleh menampilkan bingkai logam, yang merupakan satu langkah dari bingkai plastik Nord 3.

OnePlus Nord 4 atau Nord N40 5G

OnePlus’ Nord 4 (N40) kelihatan berbeza daripada Ace 3V. / © X/u/OnePlusClub

Peletakan modul kamera belakang juga berbeza dengan dua potongan kamera diletakkan secara mendatar di sebelah kiri atas manakala denyar LED terletak bertentangan di sebelah kanan. Sisi melihat perubahan dalam peletakan butang juga, dengan gelangsar amaran beralih ke kiri dan penggoncang kuasa dan kelantangan menduduki sebelah kanan.

Spesifikasi OnePlus Nord 4: Julat pertengahan yang berkuasa?

Dari segi spesifikasi, OnePlus Nord 4 berkemungkinan besar akan dikuasakan oleh cipset Snapdragon 7+ Gen 3 yang serupa dengan Ace 3V China. Peranti jarak pertengahan boleh ditawarkan dalam konfigurasi memori yang berbeza untuk pasaran global, mungkin bermula dengan persediaan 8/128 GB.

Sementara itu, kehebatan pengimejan diketuai oleh 50 MP lebar dan 8 MP ultra-lebar snappers. Kamera swafoto 16 MP sepatutnya diletakkan pada paparan AMOLED 6.7 inci.

Sama seperti Nord 3 tahun lepas, Nord 4 juga boleh tiba dalam varian yang berbeza, dengan AS berkemungkinan mendapat model Nord N40 yang kurang berkemampuan dan lebih murah.

Apakah pendapat anda tentang penampilan baharu OnePlus Nord 4? Adakah anda fikir ini memberi petunjuk tentang reka bentuk OnePlus 13? Mari bincangkan jawapan anda dalam komen.

Sumber:
Kelab OnePlus