Nothing Phone (2) Renders Menunjukkan Lebih Banyak Lengkung Daripada Telefon (1)

16
NextPit Nothing Phone 1
© NextPit

Nothing Phone (2) adalah salah satu telefon yang paling dinanti-nantikan untuk dilancarkan pada separuh kedua tahun ini. Berikutan pengesahan pelancarannya di negara tambahan, peranti itu nampaknya membina lebih gembar-gembur daripada Telefon asal (1). Kini, satu set paparan baharu yang didakwa Telefon (2) telah dikongsi, memberi lebih banyak penerangan tentang perubahan luaran.


  • Baca juga: Telefon terbaik yang anda boleh beli dengan harga kurang daripada $600

Tiada Telefon pertama (1) yang kami semak terkenal dengan antara muka Glyph uniknya yang terdiri daripada jalur LED yang disarungkan di belakang lutsinar. Telefon (2) ternyata membawa elemen reka bentuk teras ini berdasarkan gambar yang dijana komputer yang didedahkan.

Tiada gambar Telefon (2) berdasarkan prototaip

Dikongsi oleh OnLeaks (melalui SmartPrix), Nothing Phone (2) digambarkan menampilkan sisi dan bucu yang lebih bulat, dengan bingkai aluminium terbina dalam yang ketara. Selain itu, lengkungan tambahan dilihat di sepanjang tepi kaca belakang dan paparan berbanding panel rata pada pendahulunya. Tambahan pula, sebelum ini dilaporkan bahawa skrin hartanah akan ditingkatkan kepada 6.7-inci.

Tiada reka bentuk Telefon (2) dengan antara muka Glyph

Tiada apa-apa Telefon (2) boleh mendapatkan antara muka Glyph yang dikemas kini dan reka bentuk yang lebih bulat. / © OnLeaks/SmartPrix

Apabila bercakap mengenai antara muka Glyph, nampaknya terdapat peningkatan kecil pada susun atur jalur LED. Penunjuk LED merah bulat akan digantikan dengan garisan dan komponen denyar LED lebih besar. Pada masa yang sama, reka letak kamera nampaknya kekal tidak berubah dengan modul dwi. Ini menunjukkan bahawa permulaan yang berpangkalan di UK tidak menambah sensor ketiga sama sekali di belakang.

Tiada apa-apa Telefon (2) yang didakwa reka bentuk dalam pemaparan

Tiada apa-apa reka bentuk telefon (2) yang didakwa dengan paparan yang lebih besar dan panel melengkung. / © OnLeaks/SmartPrix

Sumber itu menyatakan bahawa reka bentuk keseluruhan peranti adalah mengikut unit kejuruteraan. Jadi, ia memberi kemungkinan rupa akhir mungkin berbeza daripada apa yang ditunjukkan dalam imej ini pada masa ini.

Tidak ada yang menyebut bahawa Telefon (2) akan dilancarkan pada bulan Julai dan akan dikuasakan oleh cipset Snapdragon 8+ Gen 1 dan bukannya Snapdragon 8 Gen 2 terkini. Syarikat itu juga menambah telefon Android yang akan datang akan menerima sehingga 3 peningkatan OS utama dan empat tahun kemas kini keselamatan. Ia masih tidak jelas berapa kos Telefon (2) semasa pelancaran.

Adakah anda suka rupa yang dikatakan Nothing Phone (2)? Kongsi pendapat anda dalam komen.