Nothing Phone (2a) Mendapat Peningkatan Kamera dan Ultra HDR dalam Kemas Kini Pertama

14
nextpit Nothing Phone 2a Glyph
© nextpit

Tiada apa-apa yang telah mula menjual Telefon (2a) berikutan pengumuman telefon bimbit itu awal bulan ini. Di samping ketersediaannya, syarikat permulaan yang berpangkalan di UK itu juga mendorong kemas kini perisian satu hari yang mengejutkan yang membawa beberapa peningkatan pada telefon pintar Android jarak pertengahan, terutamanya untuk kamera.

  • Baca juga: Telefon terbaik dengan harga di bawah $400 yang boleh anda beli pada tahun 2024

Hari ini agak jarang telefon yang baru dilancarkan menerima kemas kini hanya dalam hari pertama keluarannya kerana telefon pintar biasanya tiba dari kilang dengan perisian yang dipanggang sepenuhnya. Walau bagaimanapun, Tiada yang membuat pengecualian kali ini.

Ultra HDR tiba pada Nothing Phone (2a)

Berdasarkan log perubahan, kemas kini pertama berlabel Nothing OS 2.5.3, berdasarkan Android 14, adalah agak besar. Antara tambahan utama dalam kemas kini ini ialah sokongan untuk Ultra XDR yang disebut semasa pelancaran. Seperti namanya, Ultra XDR ialah versi Nothing Ultra HDR Google yang tersedia pada telefon Pixel dan Galaxy S24 (ulasan). Mod ini menangkap imej HDR dengan kontras dan warna yang lebih baik berbanding tangkapan HDR standard.

Setakat ketersediaan Ultra XDR berkenaan, Tiada apa-apa pun tidak menyebut apa-apa tentang sokongan untuk telefon lutsinarnya yang lain termasuk Telefon (2) yang kami semak dan Telefon asal (1).

Selain Ultra XDR, terdapat peningkatan dalam bahagian kamera lain, termasuk proses pengimejan yang dioptimumkan dan pengendalian ketepuan yang lebih baik secara keseluruhan. Di samping itu, Tiada apa-apa yang menyebut bahawa kamera swafoto 32 MP akan dipertingkatkan dengan kejelasan yang lebih baik dalam mod foto dan video.

Tiada apa-apa kemas kini perisian pertama Phone 2a

Kemas kini perisian pertama untuk Nothing Phone (2a) menambah Ultra XDR/HDR dan keseluruhan prestasi kamera yang lebih baik. / © Tiada apa-apa

Selain daripada kamera, Tiada apa-apa yang memberikan Telefon (2a) rangsangan dari segi apl dan prestasi UI. Kemas kini juga harus membolehkan respons skrin sentuh yang lebih stabil, keserasian yang lebih luas dengan aksesori pihak ketiga dan tetapan haptik yang diperluas, antara lain.

Akhir sekali, widget baharu untuk apl kamera, bateri dan perakam telah ditambahkan dalam kemas kini. Widget ini boleh disesuaikan berdasarkan saiz dan mempunyai reka bentuk selaras dengan tema monokrom sistem pengendalian Nothing.

Tiada apa-apa yang tersedia di pasaran utama walaupun ia adalah cerek ikan yang berbeza sama sekali di Amerika Syarikat kerana ia tidak dijual secara rasmi di sana. Anda perlu mendaftar untuk program pembangun Nothing untuk mendapatkannya. Begitu juga, Nothing’s more able Phone (2) sudah tersedia di peruncit utama.

Adakah anda ingin membeli Telefon (2a) atau adakah anda berhasrat untuk menunggu peranti Android perdana Pixel 8a Google yang akan datang? Beritahu kami rancangan anda dalam ulasan.

Sumber:
Tiada Komuniti