Nothing Phone (2a): Spesifikasi Julat Pertengahan yang Dipertingkatkan dan Harga Bocor

28
nextpit Nothing Phone 2 Lock Screen
© seterusnya

Tiada apa-apa yang ditetapkan untuk mengembangkan tawaran telefon pintar telusnya dengan pelancaran Telefon (2a). Permulaan yang berpangkalan di UK telah mengesahkan tarikh pendedahan rasmi untuk peranti itu, tetapi itu tidak menghalang kebocoran daripada mencurah-curah masuk. Spesifikasi penting penting dan harga yang didakwa Nothing Phone (2a) telah muncul dan membayangkan peningkatan pertengahan telefon bimbit jarak jauh.

  • Tidak sabar untuk Telefon (2a)? Lihat telefon kelas pertengahan terbaik yang boleh anda beli dengan harga kurang daripada $400.

Key Nothing Phone (2a) spesifikasi

Berdasarkan maklumat yang dikongsikan oleh jurucakap Yogesh Brar pada X, Nothing Phone (2a) nampaknya berkongsi beberapa spesifikasi dengan Telefon (2) yang lebih berkebolehan yang kami semak tahun lepas. Bermula dengan bahagian hadapan, Telefon (2a) mendapat skrin OLED 6.7 inci dengan kadar penyegaran 120 Hz dan resolusi FHD. Kemungkinan akan ada perlindungan Gorilla Glass walaupun versinya masih tidak diketahui.

Lebih ketara, Telefon (2a) kemungkinan besar akan dikuasakan oleh Mediatek Dimensity 7200 Ultra SoC dan bukannya cipset Snapdragon. Pemproses chipset itu memang membawa prestasi pertengahan peringkat setanding dengan Snapdragon 7 Gen 2, walaupun ia jauh ketinggalan berbanding Snapdragon 8+ Gen 1 Telefon (2). Kebocoran sebelum ini menyebut konfigurasi memori 8 GB RAM dan storan 128 GB untuk model asas manakala 12/256 GB juga akan tersedia.

Tiada apa-apa Telefon 2a

Paparan tidak rasmi Nothing Phone (2a) berdasarkan kebocoran. / © X/u/S

Dalam jabatan pengimejan, Telefon (2a) akan membawa kedua-dua penembak menghadap belakang dan hadapan Telefon (2). Pada asasnya, modul kamera dwi belakang mendapat lebar 50 MP dan ultralebar 50 MP yang sepatutnya menyokong rakaman video 4K, manakala swafoto dikendalikan sensor 32 MP.

Tambahan pula, kelajuan pengecasan peranti disenaraikan pada 45 watt yang baik. Berdasarkan apa yang kita tahu, kapasiti bateri juga didedahkan lebih awal, disebut-sebut pada 5,000 mAh yang lebih besar daripada rakan sejawatannya yang lebih mahal. Akhir sekali, Telefon (2a) but pada Android 14 di luar kotak dengan kulit Nothing OS 2.5 di atas.

Tiada harga dan ketersediaan Telefon (2a) di AS

Pembocor itu menambah bahawa Nothing Phone (2a) boleh menetapkan tanda harga $400 atau kira-kira 30,000 INR di India, menjadikannya Nothing Phone termurah setakat ini.

Tiada apa-apa yang dijadualkan untuk melancarkan Telefon (2a) pada 5 Mac melalui acara dalam talian yang akan bermula pada 6:30 ET. Syarikat itu berkata peranti itu tidak akan dijual secara rasmi di Amerika Syarikat, tetapi ia akan tersedia melalui Kit Pembangun Glyph. Begitu juga, sesetengah peruncit mungkin masih menawarkannya dengan cara yang sama dengan Telefon (1).

Adakah anda menantikan Telefon (2a)? Apa pendapat anda tentang spesifikasinya? Tekan kami dengan jawapan anda dalam komen.