One UI 6 Watch Beta Membawakan Galaxy AI dan Dwiketik pada Galaxy Watch

12
nextpit Samsung Galaxy Watch 6 Hands On
© nextpit

Pengguna Galaxy Watch kini mendapat rasa Galaxy AI yang pertama kali diumumkan awal tahun ini. Ciri tersebut bersama-sama dengan perubahan penting lain akan datang dengan kemas kini beta One UI 6 Watch yang pertama. Berikut ialah model jam tangan pintar Galaxy yang serasi dengan kemas kini dan negara mana ia tersedia.

Kesihatan yang lebih baik dengan ciri AI Galaxy Watch baharu

Ketersediaan kemas kini diumumkan melalui forum Komuniti Samsung, yang disertakan dengan log perubahan yang panjang. Antara yang diserlahkan ialah set ciri dikuasakan Galaxy AI yang merangkumi skor tenaga baharu dalam apl Samsung Health.

Seperti yang diterangkan, alat ini memanfaatkan keupayaan pembelajaran mesin untuk membaca kesediaan fizikal dan mental anda yang berdasarkan aktiviti dan nilai serta jumlah tidur yang anda ambil. Anda kemudian boleh melihat skor bersama-sama dengan pengesyoran jika anda memerlukan lebih banyak rehat atau jika anda sudah bersedia untuk bermain gim atau trek.

Kemas kini Samsung One UI 6 Watch menambah Skor Tenaga baharu

Kemas kini Samsung One UI 6 Watch menambah ciri Skor Tenaga Galaxy AI pada Galaxy Watch / © Samsung

Galaxy AI juga menambah baik penjejakan tidur dengan bacaan yang lebih tepat dan mendalam. Ini menambahkan metrik pada cerapan tidur anda seperti jumlah masa anda tertidur, tahap kadar denyutan jantung dan kadar pernafasan.

Dalam bahagian kecergasan, Galaxy AI juga akan membolehkan penyesuaian senaman, di mana anda boleh menyusun satu siri aktiviti menjadi satu senaman. Matlamat, wakil dan faktor lain boleh ditetapkan dengan senaman tersuai juga.

Cubitan dua kali dan lebih banyak kawalan pada Galaxy Watch

Sebelum Apple menambah ciri Ketik Dua Kali pada Apple Watch, jam tangan pintar Samsung telah lama menikmati gerak isyarat Universal untuk kawalan tanpa sentuhan. Orang Korea sedang mengembangkannya dengan One UI 6 Watch beta.

Dengan kemas kini anda boleh menggunakan gerak isyarat dua kali cubitan (mengetik jari telunjuk dan ibu jari anda dua kali) untuk tindakan utama seperti menjawab panggilan, untuk menjeda/menghentikan senaman anda, kekunci pengatup melalui apl kamera jauh dan banyak lagi. Begitu juga, gerak isyarat Universal akan bertukar secara automatik antara tindakan pantas dan mod fokus.

Terdapat juga sokongan untuk kawalan bebas sentuhan untuk kembali ke menu sebelumnya dengan menggerakkan pergelangan tangan anda ke depan dan ke belakang. Sementara itu, mod pada Galaxy Watch telah menerima keupayaan untuk mengawal tindakan dan pintasan yang berbeza, termasuk menaikkan untuk bangun dan tidak mengganggu.

Kemas kini kepada antara muka dan sistem

Salah satu perubahan visual yang datang dengan perisian tegar ialah senarai baharu aktiviti semasa yang sedang berjalan. Hanya ketik bahagian bawah muka jam untuk melihat senarai. Lebih penting lagi, One UI 6 Watch beta turut menukar fon lalai dengan sentuhan yang lebih moden.

Berkenaan dengan kebolehgunaan, anda boleh menyimpan lampiran imej dalam mesej pada Galaxy Watch anda dan menetapkan emoji kegemaran anda. Tambahan pula, gandingan automatik ke fon kepala dan pembesar suara yang dipasangkan sebelum ini diaktifkan sebaik sahaja anda mula memainkan muzik pada jam tangan.

Galaxy Watch One UI 6 Watch Beta yang manakah serasi?

Samsung berkata beta One UI 6 Watch tersedia untuk Galaxy Watch 6 (ulasan) dan Galaxy Watch 6 Classic melalui program beta. Tetapi ia juga harus menyokong Siri Galaxy Watch 4 dan Galaxy Watch 5 (ulasan) yang dijalankan pada Wear OS 4.

Pada masa ini, pengguna di Amerika Syarikat dan Korea Selatan hanya boleh mengambil bahagian dan tiada butiran apabila beta dan kemas kini akhir akan dikeluarkan di lebih banyak negara.

Adakah anda mengemas kini dengan perisian beta ini pada Galaxy Watch 6 anda? Ciri yang manakah anda tidak sabar-sabar untuk mencuba? Biar kami mendengar rancangan anda.

Melalui: SamMobile
Sumber:
Komuniti Samsung