OnePlus 10T akan terlepas ciri kegemaran peminat ini

111
NextPit OnePlus 10 Pro
© NextPit

OnePlus akan melancarkan OnePlus 10T awal bulan depan. Peranti ini adalah sedikit penurunan daripada OnePlus 10 Pro di beberapa kawasan, tetapi ia masih akan dianggap sebagai peranti tahap perdana kerana ia akan datang dengan cipset Snapdragon 8 Gen 1 Plus terbaharu. Bersama-sama dengan pemproses, OnePlus secara mengejutkan telah mengesahkan bahawa ia akan menyingkirkan gelangsar amaran yang terkenal pada OnePlus 10T.

TL;DR

  • OnePlus mengesahkan ia akan mengalih keluar peluncur amaran daripada OnePlus 10T.
  • Tidak jelas sama ada telefon pintar OnePlus masa depan juga akan terlepas gelangsar.
  • OnePlus 10T kini dikhabarkan berharga lebih rendah daripada OnePlus 10 Pro.

Pada forumnya, OnePlus menyebut bahawa ia secara mengejutkan akan membuang peluncur amaran pada OnePlus 10T. Suis berguna telah wujud selama beberapa tahun sekarang dan membolehkan pengguna segera menghidupkan mod senyap untuk menyekat pemberitahuan. Ia juga boleh disesuaikan dengan fungsi yang berbeza seperti pintasan ke aplikasi.

Foto sisi pada OnePlus 10 Pro memaparkan suis kunci

Foto sisi OnePlus 10 Pro memaparkan peluncur amaran / © NextPit

Kebanyakan peminat tidak berpuas hati dengan keputusan OnePlus baru-baru ini. Syarikat itu juga mempertahankan langkahnya dengan mengatakan bahawa peluncur semasa mengambil sebahagian besar ruang kerana reka bentuknya. Untuk mengesahkannya lagi, peluncur yang hilang akan memberi ruang untuk antena tambahan dan komponen pengecasan pantas menurut OnePlus. Walau bagaimanapun, tidak jelas sama ada peluncur akan hilang sepenuhnya daripada barisan OnePlus dan Nord masa depan.

  • Jangan ketinggalan: Kamera telefon pintar terbaik pada tahun 2022!

Harga dan spesifikasi OnePlus 10T

OnePlus dijadualkan untuk memperkenalkan OnePlus 10T pada 3 Ogos. Ia dijangka akan menampilkan skrin AMOLED 6.7 inci, modul tiga kamera yang dipasangkan dengan swafoto 32MP dan bateri 4800 mAh. Pengecasan pantas dikatakan akan dinaik taraf pada model ini dengan sokongan 150W yang menjanjikan. Spesifikasi lain termasuk sehingga 12GB RAM dan pilihan storan 256GB.

Dari segi harga, OnePlus 10T sebelum ini dikhabarkan berharga $950. Tetapi kebocoran baru-baru ini kini mencadangkan telefon itu sebenarnya lebih murah daripada OnePlus 10 Pro. Kini peranti itu dianggarkan dijual sekitar $600 untuk model asas sekurang-kurangnya di India.

Adakah anda fikir mempunyai gelangsar amaran pada telefon pintar masih penting hari ini? Tekan kami dengan jawapan anda di bahagian komen di bawah.

Sumber:
GizChina, OnePlus