OnePlus 10T gagal teruk dalam ujian selekoh terkini

95
NextPit OnePlus 10T Sisi
© NextPit

OnePlus berada di kerusi panas sekali lagi. Kali ini, disebabkan oleh OnePlus 10T (5G) baharu. Awal tahun ini OnePlus 10 Pro diselubungi kontroversi selepas YouTuber terkenal menunjukkan peranti itu boleh dirakam menggunakan tangan kosong sahaja. Yang penting, kepercayaan yang sama menanti OnePlus 10T kerana ujian selekoh terkini mengesahkan betapa sedikit atau tiada penambahbaikan telah dibuat oleh OnePlus sama sekali.

TL;DR

  • OnePlus 10T gagal dalam ujian ketahanan mentah.
  • Peranti baharu OnePlus ditunjukkan untuk direntap separuh dengan tangan kosong.
  • Ia boleh disahkan bahawa OnePlus tidak menangani masalah struktur dari 10 Pro.

Dengan ihsan JerryRigsEverything, ujian ketahanan biasa menjadikan telefon pintar ke tahap penyeksaan mentah yang berbeza. Keputusan setiap ujian tidak selalu memberitahu sama ada peranti akan bertahan dalam senario kehidupan sebenar. Walau bagaimanapun, bahagian yang paling penting ialah ujian bengkok, di mana dia cuba melipat telefon menggunakan dengan tangan kosong. Ia segera memberikan pandangan jika telefon pintar tersebut mempunyai struktur kukuh yang boleh diterima yang akan memastikan penggunaan berpanjangan.

OnePlus 10T telah gagal dalam ujian selekoh

OnePlus 10T mengetuk separuh / © Youtube/u/JerryRigsEverything

OnePlus 10T menggunakan reka bentuk yang sama seperti model Pro kecuali ia menggunakan plastik pada bingkainya dan bukannya kaca. Seperti kebanyakan telefon pintar, ia melepasi bahagian lain percubaan dengan cemerlang. Calar pada skrin hanya muncul pada tahap 6 skala kekerasan Moh manakala alur yang lebih dalam kelihatan pada tahap 7. Tetapi ia adalah apabila peranti itu diletakkan pada ujian bengkok dan gagal.

Sama seperti OnePlus 10 Pro, modul kamera bawah 10T yang retak pertama kali dilihat, dan yang boleh dianggap sebagai titik paling lemah. Telefon pintar dilipat dua selepas menolak lebih jauh dari sisi paparan. Ia juga boleh diperhatikan bagaimana komponen lain mudah dikeluarkan sebaik sahaja OnePlus 10T disentap.

Walaupun binaan struktur tipis OnePlus 10T tidak boleh menjadi pemecahan perjanjian untuk kebanyakan, isunya ialah syarikat tidak dapat menangani masalah itu tepat pada masanya memandangkan jurang daripada keluaran OnePlus 10 Pro. Lebih penting lagi, pengguna hanya boleh meluncurkan telefon dalam kes untuk pemikiran tambahan.

Apa yang melucukan ialah Ketua Pegawai Eksekutif OnePlus telah menggoda telefon pintar boleh lipat OnePlus yang akan datang. Bolehkah mereka mengambil petunjuk dari malapetaka ini? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen.

Sumber:
Youtube