OnePlus 11 adalah pantas seperti iPhone 14 Pro tetapi lebih baik daripada Galaxy S23

83
OnePlus 10 Pro Menggunakan MWC NextPit4
© NextPit

OnePlus sedang membuat persiapan untuk melancarkan OnePlus 11 (Pro). Walaupun kami sudah mengetahui bahawa Snapdragon 8 Gen 2 akan menjanakan peranti, kami tidak dapat mengetahui bagaimana ini akan diterjemahkan kepada prestasi sintetik. Nasib baik, perdana Android seterusnya telah dilihat pada repositori penanda aras membayangkan beberapa nombor menarik.

Tidak seperti Galaxy S23 akan datang yang akan mendapat versi overclock pemproses okta-teras Qualcomm, OnePlus memilih untuk memberikan OnePlus 11 konfigurasi standard. Sebaliknya, yang kedua didatangkan dengan teras utama dengan kelajuan 3.2 GHz berbanding 3.36 GHz pada peranti Samsung.

OnePlus 11 mungkin lebih pantas daripada Galaxy S23

Walaupun kelajuan dikurangkan, peranti itu mampu menghasilkan nombor yang mengagumkan. Berdasarkan penyenaraian Geekbench, OnePlus 11 mempunyai 1493 skor teras tunggal dan 5112 berbilang teras. Sebaliknya, nombor berbilang teras adalah lebih tinggi daripada keluaran Galaxy S23 Ultra iaitu 1521/4689 dan hampir sepadan dengan Bionic A17 iPhone 14 Pro.

OnePlus 11 dengan penanda aras 16GB RAM

Hasil Geekbench OnePlus 11 dengan 16GB RAM / © Geekbench

Walau bagaimanapun, nombor sahaja tidak akan memberitahu penggunaan kehidupan sebenar kerana anda perlu mempertimbangkan pengoptimuman perisian dan parameter lain seperti ciri pelesapan haba yang tersedia dalam peranti. Walau apa pun, angka-angka ini telah bertambah baik daripada Snapdragon 8 Gen 1 yang dibelenggu dengan banyak isu prestasi.

Memori dan harga OnePlus 11

Selain sistem cip mewah, OnePlus 11 dijangka mendapat bateri 5000 mAh dengan pengecasan VOOC, sehingga 16GB RAM, dan kamera tiga kali ganda 50 MP baharu. Syarikat itu juga mengesahkan bahawa peluncur amaran terkenal akan kembali tahun depan bersama optik Hasselblad yang digugurkan pada OnePlus 10T.

Berkenaan dengan harga OnePlus 11, boleh dikatakan bahawa ia akan diletakkan di sekitar harga $800 OnePlus 10 Pro untuk model asas. Atau jika kita bernasib baik, ia akan lebih mahal sedikit daripada OnePlus 10T pada $650. Begitu juga, kami ingin tahu berapa banyak yang anda sanggup belanjakan untuk perdana OnePlus?

Melalui: GizmoChina