OnePlus 11 akan dilancarkan pada 4 Januari

105
oneplus 11 05
© OnePlus

Sekarang itulah yang saya panggil kejutan kecil. Anak syarikat Oppo OnePlus menarik arnab daripada topi sejurus sebelum pergantian tahun! Walaupun kami mungkin akan mendapatkan OnePlus 11 baharu dan OnePlus Buds Pro 2 pada 7 Februari di Barat, akan ada acara pelancaran rasmi di China sebulan lebih awal.

OnePlus 11 akan dikeluarkan di China sebulan lebih awal

Walaupun mungkin semua orang—termasuk anda benar-benar—menganggap bahawa kami akan mendapat pandangan rasmi pertama kami pada OnePlus 11 pada pelancaran globalnya pada 7 Februari 2023, nampaknya kami semua tersilap. Pete Lau, Ketua Pegawai Eksekutif OnePlus, dan pengasas telah merancang acara pelancaran berasingan untuk negara asal syarikatnya.

Dan ia sepatutnya berlangsung seawal minggu depan pada hari Rabu. Tepat pada 4 Januari 2023, jam 2:30 petang (1:30 pagi EST). Dan sesuai dengan syarikat yang berjaya, terdapat juga banyak bahan imej dan video di saluran dalaman rangkaian sosial Sina Weibo.

  • Siapa sangka: Anda telah memilih telefon pintar kamera terbaik pada tahun 2022!

Kebanyakan spesifikasi teknikal telah pun disahkan oleh pihak berkuasa pensijilan China TENAA (Pusat Pensijilan Peralatan Telekomunikasi). Ini termasuk paparan AMOLED melengkung 3D 6.7 inci dengan resolusi 3,216 x 1,440 piksel dan kadar segar semula dinamik antara 1 hingga 120 hertz. Ini bukan sensasi, kerana jenis panel tepat ini juga dipasang pada pendahulunya, iaitu OnePlus 10 Pro.

OnePlus 11

Ear Buds Pro 2 baharu dan OnePlus 11 dalam warna Forest Emerald dan Volcanic Black sudah tersedia pada 4 Januari 2023. / © OnePlus

Di bahagian atas sebelah kiri, terdapat kamera hadapan 16 megapiksel dalam paparan (punch hole) dan penderia cap jari pantas di bahagian bawah. Sebaliknya, apa yang mengejutkan ialah peningkatan storan: contohnya, OnePlus 11 bermula dengan 12 GB LPDDR5X RAM dan 256 GB storan dalaman UFS 4.0, dan sebagai alternatif menawarkan 16 GB yang hebat. storan berfungsi dan 512 GB storan program.

Kembalinya logo Hasselblad dan suis amaran

Kritikan masyarakat tentang OnePlus 10T yang hilang Alert Slider dan kekurangan kerjasama Hasselblad nampaknya telah sampai kepada pihak pengurusan syarikat. Video penggoda berikut menyerlahkan dengan tepat kedua-dua elemen ini. Terdapat susunan kamera yang besar dan bulat dengan logo pakar kamera Sweden.

Disusun di dalamnya untuk membentuk segi empat sama, anda akan menemui denyar LED dan tiga kanta kamera. Yang pertama ialah kamera utama 50 MP berdasarkan penderia imej Sony IMX890. Ini disertai oleh lensa sudut ultra lebar 48 MP (IMX581) dan kamera zum telefoto RGBW 32 MP (IMX709), yang menawarkan pembesaran tanpa kehilangan 2x.

  • Anda sudah tidak sabar menunggu? Android 13: Telefon pintar ini boleh mengharapkan kemas kini

Berukuran 163.1 × 74.1 × 8.53 milimeter dan seberat 205 gram, OnePlus 11 akan didatangkan dengan OxygenOS 13 baharu berdasarkan Android 13 dan dalam warna Forest Emerald dan Volcanic Black. Pembesar suara stereo juga akan menjadi sebahagian daripada OnePlus 11 tahun depan, serta Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, dan bunyi Dolby Atmos yang kaya.

Bateri itu sudah pun diiklankan dengan kapasiti 5,000 mAh di China dan boleh dicas dengan pantas melalui penyesuai kuasa SuperVOOC 100 watt di dalam kotak. Sayang sekali—saya mengharapkan lebih daripada OnePlus kerana khabar angin “UltraDartCharge” 240-watt telefon pintar kakaknya Realme GT Neo 5 Pro. Tetapi siapa tahu: Mungkin syarikat itu, yang juga milik organisasi payung BBK, mempunyai satu lagi kejutan selain acara Januari.

Kami mungkin perlu menunggu lebih lama untuk sampel semakan kami, tetapi apakah pendapat anda tentang perdana OnePlus baharu? Dan apa yang anda fikir anak syarikat Oppo akan mengenakan bayaran?

Sumber:
Sina Weibo, OnePlus