OnePlus 11 Concept diusik secara misteri untuk MWC 2023

100
Konsep OnePlus Satu
© NextPit

Anak syarikat Oppo mempersembahkan OnePlus One Concept One sebagai telefon pintar inovasi kecil di CES 2020. Tahun ini, mereka mengusik pengganti, dengan petunjuk pertama sudah dalam talian. Walau bagaimanapun, ia tidak akan dinamakan OnePlus Concept Two, seperti yang diandaikan sebelum ini, tetapi OnePlus 11 Concept.

OnePlus akan mempersembahkan telefon pintar konsep baharu sekali lagi

Konsep OnePlus 11

OnePlus merancang untuk mempersembahkan Konsep OnePlus 11 di MWC 2023 di Barcelona. / © NextPit

OnePlus mahu menggunakan Kongres Dunia Mudah Alih (MWC 2023) tahun ini di Barcelona untuk mempersembahkan satu lagi telefon pintar konsep kepada orang ramai. Pada masa ini, anak syarikat BBK dan Oppo sedang mengiklankan penggoda yang secara diam-diam mempromosikan “Konsep OnePlus 11”. Telefon pintar itu dikatakan menawarkan “reka bentuk imaginatif dengan teknologi peneraju industri”.

Itu boleh bermakna apa-apa sahaja (atau tiada). Jadi, kita perlu bersabar untuk beberapa hari lagi sehingga, dalam fesyen “Carl Pei” lama yang bagus, kepingan pertama inovasi OnePlus terbaharu didedahkan. Berdasarkan nama telefon pintar, saya tidak menjangkakan ia kelihatan sangat berbeza daripada OnePlus 11 5G yang kami uji.

  • Jangan terlepas sama sekali: Kajian penuh OnePlus 11 5G

OnePlus Concept One dengan inovasi McLaren

Pada tahun 2020, OnePlus mempersembahkan telefon pintar konsep pertama dengan OnePlus Concept One di Pameran Elektronik Pengguna (CES) di Las Vegas. Pada masa itu, telefon pintar itu menampilkan kamera menghadap belakang yang boleh menjadikan dirinya hampir tidak kelihatan. Teknologi kaca elektrokromik datang daripada rakan kerjasama McLaren dan kereta sukan super 720S. Bumbung kacanya boleh menjadi gelap dengan menekan satu butang. Jadi kesan yang sama mungkin berlaku dengan kaca pada tiga kamera.

Konsep OnePlus 8T menunjukkan dirinya sebagai penukar warna

Setahun kemudian, syarikat itu melancarkan Konsep OnePlus 8T, yang kali ini, berdasarkan ECMF (Warna Elektronik, Bahan, dan Selesai), boleh menukar warna reka bentuk di bahagian belakang dengan menukar voltan daripada hitam kepada perak dan biru. Voltan ini dikawal oleh perisian telefon pintar, membolehkan bahagian belakang menyesuaikan diri dengan situasi yang berbeza. Pada masa itu, ini dirujuk sebagai “biofeedback” kerana warna juga boleh diubah oleh nafas manusia. Terdapat juga perbincangan tentang radar mmWave, yang secara teorinya akan menyokong gerak isyarat tangan.

Konsep OnePlus 8T dari 2021

Pada tahun 2021, OnePlus mempersembahkan Konsep OnePlus 8T / © OnePlus.

Jadi, apakah cadangan atau idea yang anda ada yang OnePlus boleh laksanakan dalam Konsep OnePlus 11? Beritahu kami dalam ulasan.

Melalui: GSMArena