OnePlus 11 dilancarkan di China: Raksasa kelajuan dalam harga bajet

91
Harga pelancaran hijau dan hitam imej wira OnePlus 11 AS
© OnePlus

OnePlus secara rasminya telah melancarkan OnePlus 11 sebagai telefon pintar perdana pertamanya pada tahun 2023 tanpa model pro. Peranti ke China hanya akan mencecah pasaran lain pada bulan Februari. Tetapi sebelum ia berlaku, kita sudah tahu spesifikasi apa yang diharapkan serta petunjuk tentang harga global OnePlus 11.

OnePlus 11 adalah salah satu rahsia yang paling teruk disimpan dalam pasaran mudah alih. Ia telah dibocorkan secara besar-besaran tahun lepas dan hari ini kami boleh mengesahkan bahawa butiran awal tersebut adalah tepat termasuk persediaan kamera dan pengembalian peluncur amaran. Walau apa pun, ketibaan OnePlus 11 tetap menarik kerana harga yang agresif dan spesifikasi yang kukuh.

Kemasan unik OnePlus 11 dan gelangsar amaran

Sebagai tambahan kepada suis slaid mekanikal yang terkenal, OnePlus 11 tidak berubah di bahagian hadapan dengan lubang tebuk yang dipotong diletakkan di sudut kiri. Di bahagian belakang adalah pulau kamera baharu, yang merupakan elemen paling tersendiri bagi telefon bimbit. Dimensi dan berat peranti hanya berbeza sedikit.

Masih tidak disebutkan tentang penarafan kalis air, tetapi sekurang-kurangnya anda akan mempunyai pilihan untuk kemasan kertas pasir untuk varian hitam atau kaca belakang dalam warna hijau. OnePlus menggembar-gemburkan bahawa motor getaran linear paksi X adalah yang terbesar yang ditemui pada telefon mudah alih pada masa ini.

OnePlus 11 Melancarkan Tarikh Keluaran Harga AS

OnePlus 11 dilengkapi dengan LTPO 3.0 AMOLED yang lebih cekap / © OnePlus

Skrin yang lebih baik dan kamera yang lebih baharu untuk OnePlus 11

OnePlus 11 mendapat skrin LTPO 3.0 AMOLED yang kini lebih cekap sambil masih menyokong kadar penyegaran berubah-ubah 1 Hz hingga 120 Hz. Tetapi secara menyerong ia adalah paparan 6.7 inci yang sama dengan pengimbas cap jari bawah paparan dan resolusi 1440 x 3216 piksel. Tidak jelas sama ada syarikat itu menggunakan Gorilla Glass Victus 2 yang lebih sukar yang dikhabarkan berada di Galaxy S23.

Tidak mengejutkan, SoC Snapdragon 8 Gen 2 digandingkan dengan RAM LPDDR5X yang lebih pantas dalam kapasiti 12 GB atau 16 GB. Tambahan pula, storan UFS 4.0 datang dalam 256GB atau 512GB, sekurang-kurangnya di rumah asli. Dari segi bateri, terdapat kelajuan pengecasan 5000 mAh dan 100W yang mencukupi.

kamera OnePlus 11

OnePlus 11 menampilkan kamera triple 50 MP dengan pengimejan Hasselblad / © OnePlus

Apa yang turut kembali ialah optik Hasselblad yang hilang daripada OnePlus 10T tahun lepas. Kamera utama ialah 50 MP Sony IMX890 yang ditemui dalam beberapa perdana sebagai penderia kedua. Lebih penting lagi, kamera ultralebar 48 MP baharu kini boleh merakam makro manakala telefoto 32 MP merakam zum tanpa kehilangan 2x. Akhir sekali, swafoto juga baharu pada 16 MP.

Berapakah kos OnePlus 11 dan OnePlus Buds Pro 2

Peranti ini dihantar dengan Color OS 13 berdasarkan Android 13. OnePlus merancang untuk menjual OnePlus 11 pada 9 Januari di China. Model asas berharga kira-kira $580 manakala konfigurasi 16/256 GB berharga $640. Seperti biasa, harga di pasaran lain mungkin berbeza-beza apabila ia dilancarkan pada 9 Februari.

OnePlus Buds Pro 2 melancarkan harga dan spesifikasi AS

OnePlus Buds Pro 2 dengan ANC dan audio spatial 3D / © OnePlus

Fon kepala OnePlus Buds Pro 2 juga diumumkan. Pucuk wayarles premium sedia ANC menampilkan codec LHDC 5.0 dan audio spatial. Selain itu, in-ears mempunyai penarafan IP55 dan mempunyai kependaman 54ms dalam mod permainan. Tunas datang dengan 39 jam jumlah hayat bateri antara pengecasan, dan ia dijual pada harga $130.