OnePlus 11 mungkin menerima empat peningkatan Android seperti Galaxy S23

80
NextPit OnePlus 10T
© NextPit

Selain Samsung, tiada pengeluar telefon pintar Android lain menyediakan empat peningkatan Android utama dan kemas kini keselamatan selama lima tahun. Tetapi itu akan mula berubah apabila pengawal selia terus menolak had syarikat ini termasuk penyeragaman perkakasan. OnePlus mahu mengikuti dasar perisian Samsung dan mungkin bermula dengan OnePlus 11 (Pro).

Tahun ini, Samsung mengumumkan bahawa ia merancang untuk menyampaikan empat generasi peningkatan One UI dan Android OS. Dasar ini meliputi telefon pintar terpilih dengan model Galaxy S terbaru dan akan datang seperti siri Galaxy S23 yang menerima sokongan terjamin.

OnePlus 11 menawarkan sokongan perisian selama 5 tahun

Semasa perbincangan terbuka di London, OnePlus menyebut bahawa ia akan meniru pendekatan Samsung mengenai perkara ini. OnePlus 10 Pro dan 10T mempunyai tiga peningkatan Android dan empat tahun tampung keselamatan seperti Google Pixel 7. Jika ia berkuat kuasa, inisiatifnya adalah untuk melanjutkannya selama satu tahun tambahan, walaupun ini hanya akan terpakai mungkin bermula dengan OnePlus 11.

Skrin OnePlus 10 di luar rumah

OnePlus 10 Pro dijamin dengan tiga kemas kini OS Android utama / © NextPit

OnePlus tidak mengesahkan sama ada siri Nord jarak pertengahannya akan menerima tahap sokongan yang sama. Dasar perisian juga berbeza-beza di rantau ini dengan peranti bukan perdana di AS yang mempunyai jadual hit-and-miss. Di satu pihak, OnePlus menjalankan program beta di mana pengguna boleh mendaftar dan menerima akses awal kepada binaan OS Oksigen awal.

OS Oksigen pada asasnya ialah OS Warna Oppo yang direka bentuk semula

Memandangkan OS Oxygen OnePlus ialah versi OS Warna Oppo yang dikuliti semula, dasar kemas kini mungkin digunakan dengan baik pada yang kedua. Tetapi Oppo masih belum mengumumkan rancangannya untuk berbuat demikian. Ia juga selamat untuk mengandaikan bahawa lebih banyak OEM Android mungkin digalakkan untuk menawarkan bilangan kemas kini yang sama.

OnePlus 11 (Pro) dikhabarkan akan tiba dengan spesifikasi kamera yang diperbaharui dan reka bentuk baharu. Ia dijangka akan dikuasakan oleh cipset Snapdragon 8 Gen 2. OnePlus boleh memperkenalkan peranti itu awal tahun depan untuk harga yang tidak diketahui. Begitu juga, adakah anda fikir mempunyai bantuan perisian premium penting apabila memilih telefon pintar?

Melalui: XDA