OnePlus’ 12R ialah Pelancaran Pembunuh Julat Pertengahan di Lebih Banyak Negara

15
OnePlus 12R spesifikasi pelancaran harga kami
© OnePlus

OnePlus dijangka akan melancarkan OnePlus 12 secara global bulan depan. Tetapi selain daripada telefon Android utama, OnePlus 12R jarak pertengahan boleh ditandakan bersama. Spesifikasi utama peranti itu nampaknya bocor termasuk tarikh pelancaran dengan sedikit keluaran AS. Jika ia berlaku, ini akan menjadi yang pertama untuk OnePlus berjenama R tiba di Amerika Syarikat.

  • Baca juga: Telefon pintar terbaik untuk dibeli dengan harga di bawah $600

Mengenai X, pembocor yang boleh dipercayai Max Jambor, yang juga merupakan sumber yang kerap tentang OnePlus, telah berkongsi spesifikasi perkakasan yang ditetapkan OnePlus 12R. Di atas kertas, peranti itu muncul sebagai peningkatan yang kukuh kepada pendahulunya dan lelaran sederhana daripada OnePlus 11 (ulasan) tahun ini, kecuali untuk kamera belakang yang mempunyai sensor makro pertengahan.

Spesifikasi OnePlus 12R

Sehubungan itu, OnePlus 12R menampilkan skrin LTPO4 AMOLED 6.78 inci dengan kadar penyegaran berubah antara 1 dan 120 Hz. Ia dilindungi oleh panel Gorilla Glass Victus 2 di bahagian atas dan mempunyai tepi melengkung seperti yang dilihat dalam imej mockup. Paparan adalah satu langkah daripada skrin LTPO3 OnePlus 11 dan perlindungan Gorilla Glass Victus 1.

Di bahagian pengimejan, bahagian belakang mempunyai sistem tiga kamera yang diketuai oleh sensor Sony IMX 890 50 MP. Dengan apa yang kita tahu, ini adalah snapper utama yang sama seperti OnePlus 11. Kemudian terdapat penderia ultralebar 8 MP dan 2 MP makro, yang terutamanya diturunkan daripada 11.

Imej penggoda OnePlus 12R

Imej mockup OnePlus 12R. / © X/u/MaxJamb

Kecuali kapasiti bateri yang lebih besar pada 5,500 mAh, bahagian dalam OnePlus 12R adalah sama dengan perdana OnePlus semasa. Snapdragon 8 Gen 2 SoC dipasangkan dengan storan 128/256 GB dan 8/16 GB LPDDR5X RAM. Kelajuan pengecasan dinilai pada 100 watt dan tidak disebutkan tentang pengecasan tanpa wayar di sini.

Tiada imej sebenar dikongsi, tetapi mungkin kita boleh bayangkan OnePlus 12R berkongsi reka bentuk yang sama seperti OnePlus 12 juga. Pemberi maklumat mengesahkan bahawa ia akan tersedia dalam kemasan kelabu dan biru.

Tarikh keluaran dan harga OnePlus 12R AS

Bagi pelancaran, disenaraikan bahawa OnePlus 12R akan diumumkan pertama kali di China pada 4 Januari. Pelancaran global adalah pada 23 Januari, yang juga merupakan hari OnePlus 12 akan memasuki lebih banyak pasaran.

Menariknya, Jambor berkata bahawa OnePlus 12R akan dikeluarkan di AS, yang merupakan kali pertama untuk barisan itu. Walau bagaimanapun, belum ada ketersediaan yang tepat dan berapa banyak. Tetapi jika kita meneka, ia sepatutnya berada di bawah harga pelancaran OnePlus 11 iaitu $699. Jadi, kita bercakap di sini di suatu tempat di utara $500 sebagai anggaran selamat.

Dengan spesifikasi ini, adakah anda fikir OnePlus 12R akan menjadi pembunuh jarak pertengahan untuk siri Pixel 7a Google atau Samsung Galaxy A? Beritahu kami dalam komen.

Sumber:
X/u/MaxJamb