OnePlus akan Keluarkan Android 14 dengan Enjin Trinity pada 25 September

39
ujian nextpit oneplus 11 08
© nextpit

OnePlus mengumumkan bahawa ia merancang untuk melancarkan OxygenOS 14 yang berasaskan Android 14 pada 25 September, iaitu beberapa bulan selepas syarikat itu memulakan program beta. Lebih daripada sekadar mempunyai ciri Android baharu, kemas kini itu akan membawa Enjin Trinity proprietari serba baharu yang menambah beberapa peningkatan bawah, termasuk pemproses dan memori, kepada telefon pintar OnePlus yang layak.

  • Baca juga: Telefon Android mana yang akan menerima kemas kini Android 14

OxygenOS 14 ialah kemas kini utama kedua yang digabungkan dengan Color OS daripada syarikat saudaranya, Oppo. Dalam erti kata lain, anda boleh menganggap kedua-dua kulit Android adalah sama selain daripada beberapa sentuhan dan pengoptimuman berkaitan perkakasan.

Menariknya, tarikh yang dijadualkan masih jatuh dalam jangka masa awal tarikh keluaran Android 14 yang dijangkakan untuk peranti Google Pixel, yang sepatutnya berlaku pada awal September. Walau bagaimanapun, masih tidak diketahui telefon pintar OnePlus mana yang layak menerima kemas kini OxygenOS terkini. Adalah selamat untuk menganggap OnePlus 11 (ulasan) akan menjadi yang pertama dalam perancangan diikuti oleh OnePlus 10T, OnePlus 10 Pro dan OnePlus Pad.

Enjin Trinity baharu OnePlus untuk pengoptimuman perkakasan dan perisian

Enjin Trinity baharu OnePlus untuk pengoptimuman perkakasan dan perisian ditambah dalam OxygenOS 14. / © OnePlus

Selain daripada penambahbaikan dan perubahan biasa yang disertakan dengan Android 14, OyxgenOS 14 untuk peranti OnePlus akan memperkenalkan platform Enjin Trinitynya. OnePlus mendakwa ini akan mengoptimumkan perisian dan perkakasan untuk pengalaman yang lebih cekap dan lebih pantas bagi pengguna. Ini dimungkinkan oleh ‘vitalisasi’ pemproses, memori, dan paparan melalui teknologi Hyper.

Untuk paparan yang lebih terperinci tentang kemas kini sistem pengendalian mudah alih Google yang akan datang, anda boleh pergi ke hab Android 14 kami. Kami juga menyertakan senarai telefon yang serasi daripada pengeluar lain sebagai tambahan kepada ciri utamanya.

Adakah peranti anda berjalan pada OxygenOS 14 beta? Apakah ciri yang anda fikir paling penting dengan versi Android ini? Kongsi pendapat anda dengan kami dalam ulasan.