OnePlus Buds 3 Dapatkan ANC dan Bunyi Spatial dengan Harga Murah

37
Gambar langsung rasmi OnePlus Buds 3
© OnePlus

OnePlus telah memperkenalkan telefon pintar OnePlus Ace 3 di China, juga dikenali sebagai OnePlus 12R di pasaran global. Bersama-sama dengan peranti Android perdana bajet, syarikat itu telah menjadikan OnePlus Buds 3 rasmi, yang juga boleh dilancarkan di peringkat antarabangsa termasuk di Amerika Syarikat dan Eropah.

  • Lebih suka Bluetooth berbanding telinga? Lihat pilihan yang paling disyorkan di sini.

OnePlus Buds 3 telah pun diusik oleh OnePlus pada penghujung tahun lepas, dengan reka bentuk mencerminkan bentuk pengering rambut OnePlus Buds Pro 2 yang kami semak. Perbezaan ketara ialah fon telinga mampu milik mendapat bahagian luar yang lebih berkilat yang membalut hampir pada tin bulat. Selain itu, tunas ringan mempunyai penarafan rintangan habuk dan air IP55 dan disertakan dengan kawalan sensitif sentuhan pada batangnya.

Selain daripada warna hitam yang popular dan terkenal, jalur warna biru muda yang baharu muncul dengan OnePlus Buds 3 juga. Ini sepadan dengan kemasan sarung pengecas yang boleh dipakai. Begitu juga, telefon bimbit OnePlus 12R ditawarkan dengan rona yang sama.

Mengenai bahagian audio, OnePlus Buds 3 dilengkapi dengan pemacu dwi bunyi yang sama seperti OnePlus Buds Pro 2. Jenama Cina itu berkata pengguna harus mengharapkan bunyi berkualiti ‘keutamaan’ dengan tetapan ini. Walau bagaimanapun, tidak jelas sama ada janji itu akan ditepati dalam senario kehidupan sebenar. OnePlus’ Buds 3 diperakui resolusi tinggi dan menyokong audio spatial, serta ia serasi dengan codec LHDC 5.0 melalui Bluetooth 5.3.

OnePlus Buds 3 dalam jalur warna hitam dan biru

OnePlus Buds 3 mendapat kawalan sentuh dan hujung telinga yang boleh diganti. / © OnePlus

OnePlus menilai fungsi ANC adaptif Buds 3 untuk menyekat bunyi ambien sehingga tahap 49 db. Ini diuruskan oleh tiga mikrofon yang disepadukan pada setiap tunas. Terdapat juga langkah yang lebih rendah iaitu 10 dB dan 20 dB dan ini berfungsi dengan mod ketelusan.

Buds 3 mendapat lebih daripada purata hayat bateri dengan sehingga 10 jam pada tunas dan sehingga 44 jam dengan sarung. Nombor ini lebih rendah jika ANC didayakan, meletakkannya pada 6.5 jam dan 28 jam, masing-masing. Dari segi kapasiti sebenar, tunas mendapat 58 mAh dan 520 mAh dalam kes pengecasan. Sebagai perbandingan, OnePlus Buds Pro 2 mempunyai ketahanan yang lebih rendah sedikit pada 39 jam dengan ANC dilumpuhkan.

OnePlus Buds 3 berharga 500 CNY atau kira-kira $70 USD. Harga di luar China mungkin berbeza-beza, walaupun kami hanya akan mengetahui berapa harganya apabila ia dilancarkan secara global pada 23 Januari. Jika anda tidak sabar, Buds Pro 2 sedang dijual sekarang.

Adakah OnePlus Buds 3 menghasilkan set fon telinga yang bagus untuk harganya? Adakah anda akan mempertimbangkan untuk membelinya jika ia dilancarkan pada harga sub $100? Kongsi dengan kami jawapan anda dalam komen.