OnePlus Fold dan Oppo Find N3 Mungkin Boleh Dilipat Sama

54
nextpit oppo find n2 test 01
© NextPit

OnePlus secara rasmi mengumumkan pada sidang akhbar di MWC 2023 di Barcelona bahawa syarikat itu merancang untuk mempersembahkan peranti boleh lipat pertamanya, OnePlus Fold, pada separuh kedua tahun ini. Kini terdapat laporan media yang mendakwa bahawa OnePlus Gold tersebut akan sama dengan Oppo Find N3, yang juga dijangka.

OnePlus Fold dan Oppo Find N3 dengan spesifikasi dan reka bentuk yang sama

Gambar khabar angin Oppo Find N3

Kononnya, di sini kita melihat Oppo Find N3 atau OnePlus Fold. / © 91mobile

Saya menulisnya dari luar: Penerbitan India 91mudah alih menyediakan laporan eksklusif yang lebih kurang menyatakan bahawa OnePlus Fold dan Oppo Find N3 akan menjadi telefon pintar yang sama. Pada dasarnya, ia mungkin secara teknikal kerana OnePlus adalah anak syarikat Oppo. Secara praktikal, ia kedengaran agak tidak masuk akal di telinga saya. Mengapa melancarkan dua alat lipat di pasaran yang tidak berbeza secara visual mahupun teknikal?

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar boleh lipat terbaik pada tahun 2023

Kerana menurut laman web perbandingan harga yang sering melaporkan spesifikasi teknikal sebelum ini yang belum disahkan seperti itu, kedua-dua telefon pintar boleh lipat sepatutnya mempunyai paparan QHD+ OLED 8 inci. Di luar, ia akan menjadi paparan AMOLED 6.5 inci, yang sepatutnya mempunyai kadar penyegaran 120 Hz seperti paparan dalaman boleh lipat.

Pemproses perdana terbaharu daripada Qualcomm sepatutnya digunakan—agak dijangka juga—yang sepatutnya merupakan Snapdragon 8 Gen 2 mengikut keadaan terkini. Selain itu, ia sepatutnya mempunyai 16 GB RAM dan 512 GB storan. Saya hanya melihat nilai ini dalam konfigurasi maksimum juga. Dari segi teknologi kamera, laporan itu menyatakan kamera hadapan 32 MP dan tiga kamera belakang untuk Oppo Find N3 serta OnePlus Fold.

Oppo Find N2

Pada asasnya, Oppo Find N3 akan hampir menyerupai Oppo Find N2. / © NextPit

Data kamera telah pun diketahui

Spekulasi di sini adalah untuk kamera utama penstabil optik 50 MP, yang akan diapit oleh sudut ultra lebar 48 MP dan kamera periskop 32 MP. Nilai ini sebenarnya telah pun diumumkan oleh sumber lain. Akhir sekali, sumber menyatakan bahawa kedua-dua peranti boleh lipat mempunyai bateri 4,800 mAh yang boleh dicas semula dengan cepat dengan penyesuai kuasa 80 W yang disertakan.

  • Kami telah pun menguji pendahulunya, Oppo Find N2, untuk anda.

Bagi pihak saya, saya ragu-ragu dengan maklumat ini. Walaupun laman web itu menyebut pembocor Yogesh Brar sebagai sumber, yang tidak diketahui dalam kejadian, dia juga kadang-kadang muncul sebagai pengarang di laman utama. Kedua-dua syarikat menarik diri daripada pasaran Eropah kerana kehilangan tuntutan paten terhadap Nokia.

Oleh itu, penyusunan semula atau pengurangan portfolio adalah wajar. Tetapi sila tolong sama ada OnePlus Fold, yang telah dibayangkan oleh Pete Lau (CEO OnePlus), atau Oppo Find N3. Sekurang-kurangnya pembocor “Max Jambor” mendakwa bahawa OnePlus Fold akan dikeluarkan pada bulan Ogos. Kita akan lihat apa yang menjadi benar pada akhirnya.

Apakah tesis anda mengenai “laporan eksklusif” yang sukar dipercayai ini? Adakah anda fikir OnePlus dan Oppo sebenarnya akan melancarkan satu dan telefon pintar yang sama di pasaran yang musnah? Tulis pendapat anda kepada kami dalam komen – Saya untuk satu sudah ingin tahu!

Sumber:
91mudah alih