OnePlus Fold Kini Mempunyai Jadual Waktu Keluaran

59
nextpit oppo find n2 test 02
© NextPit

OnePlus telah pun mengesahkan bahawa ia akan melancarkan telefon pintar Android boleh lipat pertamanya yang digelar sebagai OnePlus Fold akhir tahun ini. Walaupun syarikat itu tidak memberikan butiran tepat mengenai masa ia mengumumkan peranti selain daripada jadual waktu Q3, laporan baharu mendedahkan mengecilkannya kepada Ogos, iaitu beberapa bulan lagi dari sekarang.

2023 bakal menjadi tahun yang besar untuk telefon pintar boleh lipat. Selain Google mendedahkan Pixel Fold minggu depan, Samsung juga dilaporkan akan mendedahkan Galaxy Z Fold 5 dan Galaxy Z Flip 4 pada penghujung Julai. Bagi OnePlus, pembocor terkenal Max Jambor meramalkan bahawa OnePlus Fold akan memecahkan perlindungan sepenuhnya pada bulan Ogos.

  • Baca juga: Perbandingan Motorola Razr 2022 lwn Samsung Galaxy Z Flip 4

Akaun itu telah berhenti memberikan tarikh keluaran sebenar dan ketersediaan sama ada tetingkap Ogos bermaksud China sahaja atau pengumuman seluruh global OnePlus Fold di mana wilayah utama seperti Eropah dan Amerika Syarikat disertakan. Begitu juga, bulan yang disebutkan di atas sejajar dengan pelancaran OnePlus 10T 5G (ulasan) pada 2022.

Ciri dan reka bentuk OnePlus Fold

Butiran mengenai peranti kekal nipis di atas tanah dengan yang terbaru menunjukkan bahawa OnePlus Fold atau V Fold (model China) akan menampilkan paparan lipatan utama 2K yang setanding dengan Galaxy Z Fold 4 Samsung. Sebaliknya, ia diandaikan bahawa ia boleh berkongsi teknologi dan reka bentuk dengan Oppo Find N2 yang telah kami semak.

Oppo Find N2

Oppo Find N2 boleh berkongsi reka bentuk dan spesifikasi dengan OnePlus Fold yang akan datang. / © NextPit

Terdapat juga khabar angin awal tentang OnePlus yang boleh dilipat yang lebih kecil dalam faktor bentuk kulit kerang. Nampaknya, hanya model Lipat lipat penuh telah diserlahkan dalam kebocoran terakhir.

Menarik bagaimana OnePlus akan meletakkan OnePlus Fold di pasaran memandangkan segelintir persaingan semasa. Jika ia boleh melengkapkannya dengan spesifikasi yang lebih baik seperti cipset Snapdragon 8 Gen 2, maka ia mungkin dapat mengurangkan beberapa model seperti Motorola Razr 40 Ultra akan datang yang dijangka menampilkan SoC Snapdragon lebih lama.

Apa pendapat anda tentang OnePlus Fold? Adakah anda menjangkakan bahawa ia akan menjadi lebih baik atau lebih murah daripada telefon pintar boleh lipat lain? Tekan kami dengan jawapan anda di bahagian komen.