OnePlus melancarkan Nord Watch dengan paparan besar untuk harga yang murah

117
Pelancaran OnePlus Nord Watch
© OnePlus / Tangkapan skrin oleh: NextPit

OnePlus telah melancarkan jam tangan pintar berjenama Nord yang pertama hari ini. Tidak mengejutkan, OnePlus Nord Watch mempunyai reka bentuk segi empat sama yang biasa dan paparan besar yang pernah kami lihat daripada kebocoran sebelum ini. Jam pintar bajet mendapat hayat bateri yang teguh dan mendahului di India.

TL;DR

  • OnePlus melancarkan $85 Nord Watch.
  • Ia bertahan sehingga 10 hari dengan sekali cas dan menampilkan paparan yang besar.
  • Jam tangan pintar tidak mempunyai GPS terbina dalam dan fungsi arahan suara.

Nord Watch baharu OnePlus ialah jam tangan pintar persegi pertama daripada syarikat itu. Ia menampilkan paparan AMOLED 1.78-inci (45mm) dengan 326 ppi dan dibina daripada gabungan aloi zink dan perumah plastik manakala talinya diperbuat daripada silikon yang dilekatkan pada gesper keluli tahan karat. Jam tangan seberat 35.6g tidak termasuk tali dan mendapat penarafan kalis air IP68.

  • Jangan ketinggalan: Ini ialah jam tangan pintar Samsung Galaxy terbaik

Ciri jam tangan pintar asas

Seperti kebanyakan jam tangan pintar peringkat permulaan, OnePlus Nord Watch dilengkapi dengan kadar denyutan jantung berterusan dan pemantauan oksigen berdarah. Terdapat juga pemantauan tidur dan tekanan di atas kitaran wanita. Berkenaan kecergasan, sehingga 105 sukan disokong, yang lebih sedikit berbanding dengan apa yang terdapat pada Xiaomi Mi band 7 Pro.

Jam Tangan OnePlus Nord

OnePlus Nord Watch tersedia dalam Deep Blue atau Midnight Black / © OnePlus / Tangkapan skrin oleh: NextPit

Yang boleh pakai tidak mempunyai GPS terbina dalam dan mempunyai 256MB RAM yang sangat sedikit. Sebaliknya, pengguna akan bergantung pada versi telefon pintar yang disambungkan melalui sambungan Bluetooth 5.2 jika anda ingin menjejaki larian anda dengan GPS.

Nyata, OnePlus sedang mengambil langkah maju dari segi ciri pintar kerana panggilan suara Bluetooth dan sokongan pembantu suara tiada. Walau bagaimanapun, pengguna masih akan mendapat pemberitahuan penyegerakan, alat kawalan jauh kamera dan kawalan muzik, antara lain. Anda perlu memilih Amazfit GTS 4 dan GTR 4 jika anda mahu menjawab panggilan atau mendengar muzik terus pada jam tangan anda.

Bateri dan harga OnePlus Nord Watch

Tetapi bateri teguh OnePlus Nord Watch menggantikan fungsi yang hilang itu. Peranti ini membawa bateri 230mAh bertahan 10 hari antara pengecasan pada penggunaan sederhana dan sehingga 30 hari menggunakan mod kuasa rendah.

OnePlus menjual Jam Tangan Nord dengan harga $85 di India tanpa diskaun. Ia tersedia dalam warna hitam atau biru. Tidak jelas bila OnePlus akan melancarkannya di pasaran lain dan berapa harganya. Adalah selamat untuk mengatakan ia akan menuju ke AS dan negara lain memandangkan ketersediaan OnePlus Watch di banyak wilayah.

Adakah GPS terbina dalam penting apabila memiliki jam tangan pintar? Beritahu kami fungsi jam tangan pintar lain yang anda cari.

Sumber:
OnePlus India