OnePlus Nord Buds 2 dilancarkan: Fon Kepala Wayarles ANC Murah

62
Spesifikasi Harga Pelancaran OnePlus Nord Buds 2
© OnePlus

OnePlus telah melancarkan Nord Buds 2 bajet baharunya bersama Nord CE 3 Lite jarak pertengahan. Fon telinga wayarles generasi seterusnya ini lebih mahal sedikit daripada pendahulunya, tetapi OnePlus telah melakukan peningkatan yang ketara seperti ANC dan hayat bateri yang lebih lama.

Fon telinga OnePlus Nords Buds 2 mengekalkan kebanyakan reka bentuk Nord Buds yang asal, termasuk batang lanjutan dalam bentuk elips. Di samping itu, aksen bulat yang digilap pada setiap sisi telah digantikan dengan kesan logam berputar. Anda akan perasan bahawa kedudukan pembesar suara kekal tidak berubah. Dan untuk alasan yang baik juga, memandangkan bagaimana sarung pengecas kini kelihatan lebih bulat di sepanjang tepi.

  • Baca juga: Apple AirPods manakah yang terbaik untuk dibeli pada tahun 2023?

Fon telinga Nord mampu milik dengan ANC

ia adalah kualiti audio dan ciri yang telah dilihat oleh Nord Buds 2 melonjak ke hadapan. OnePlus akhirnya menyertakan pembatalan hingar pada pasangan fon telinga Nord mereka. Menurut syarikat itu, fon telinga itu mampu menapis bunyi luaran sehingga 25 dB, yang kurang daripada penarafan 48 dB dalam premium OnePlus Buds Pro 2 yang kami semak.

OnePlus Nord Buds 2 pilihan warna

OnePlus Nord Buds 2 pilihan warna. / © OnePlus

Terdapat juga persediaan dwi-mikrofon untuk panggilan suara yang lebih jelas. Pengguna boleh mengaktifkan Mod Transparency jika mereka ingin menggabungkan bunyi ambien dan latar belakang semasa memakainya. Ini serupa dengan salah satu fungsi yang terdapat dalam SoundCore Liberty 4 TWS Anker yang juga kami semak.

OnePlus menambah bahawa fon telinga mempunyai pemacu audio dinamik 12.4 mm yang dibalut dengan titanium dan harus memberikan bass yang lebih berkuasa dan kualiti audio yang lebih kaya. Nord Buds 2 juga mempunyai penala Dirac terbina dalam dan pensijilan Dolby Atmos. Dari segi ketersambungan, Bluetooth 5.3 hadir untuk memberi perkhidmatan kepada pengguna bersama sokongan untuk codec AAC dan SBC.

hayat bateri dan harga OnePlus Nord Buds 2

Mengenai hayat bateri, fon telinga menawarkan purata masa mendengar selama 7 jam tanpa sarung dan sehingga 36 jam apabila anda bergantung pada sarung pengecasan. Sila ambil perhatian bahawa kedua-dua angka ini adalah dengan ANC dilumpuhkan. Anda hanya boleh mengecasnya menggunakan USB-C, kerana tiada pengecasan wayarles yang disokong. OnePlus mendakwa caj 10 minit akan memberi anda 5 jam masa main balik tambahan.

OnePlus Nord Buds 2 sudah tersedia di Amerika Utara melalui laman web OnePlus dengan harga $59 di AS atau CAD $85 di Kanada. Selain itu, fon telinga hanya akan tersedia di Amazon pada pertengahan April. Pilihan warna terhad kepada dua sahaja – putih dan kelabu gelap.

Dengan ANC pada harga ini, adakah anda rasa OnePlus Nord Buds 2 adalah pembelian yang lebih baik daripada Nothing Ear (Stick) dan TWS bajet yang lain? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini.

Sumber:
OnePlus