OnePlus Open 2 Mungkin Ditangguh untuk Memanfaatkan Lebih Banyak Ciri Berair

7
Paparan Terbuka OnePlus nextpit
© nextpit

OnePlus Open (ulasan) disebut-sebut sebagai salah satu telefon lipat paling menarik apabila dilancarkan tahun lepas. Dijangka syarikat itu akan meneruskan kejayaan peranti itu dengan memperkenalkan Open 2. Walau bagaimanapun, nampaknya kita mungkin perlu menunggu lebih lama sebelum pengganti boleh muncul di tempat kejadian.

Pelancaran OnePlus Open 2 yang ditangguhkan?

Sembang baru di X telah membuat spekulasi OnePlus Open 2 tidak akan dikeluarkan tahun ini. Sebabnya adalah kerana Oppo Find N5 terlepas pelancaran tahun ini. Seperti yang kita sedia maklum, Open 2 berkemungkinan besar akan menjadi versi penjenamaan semula Oppo boleh lipat, kebenaran yang menyedihkan Open pertama ialah klon Find N3.

Dalam balasan kepada siaran itu, pembocor Chun Bai memberi kepercayaan kepada khabar angin ini dan mencadangkan Terbuka 2 akan ditangguhkan sehingga 2025, walaupun tiada tarikh pelancaran khusus disediakan. Akaun itu menambah masa baharu itu akan membolehkan OnePlus menjanakan Open 2 dengan Snapdragon 8 Gen 4 SoC dan bukannya Snapdragon 8 Gen 3, yang merupakan pengganti kepada cipset Open semasa.

Modul kamera Buka OnePlus secara terperinci

Modul kamera di belakang menggunakan sebahagian besar penutup dan mudah dicapai dengan tangan anda. / © nextpit

Kelewatan ini juga boleh memperkenalkan peningkatan yang lebih bermakna untuk telefon bimbit, menjadikannya pengganti yang layak. Mungkin kita akan melihat binaan boleh lipat yang dipertingkatkan dengan kedalaman yang lebih nipis di samping kamera yang lebih berkebolehan dan chipset yang lebih baharu sebagai sebahagian daripada perubahan.

Jika ini menjadi kenyataan, ini akan meninggalkan lebih sedikit pilihan boleh lipat rama-rama pada tahun 2024 berbanding pada tahun 2023, dengan Samsung Galaxy Z Fold 6 dan Google Pixel Fold 2 antara yang dijangka akan membuka penutup.

Selain OnePlus Open 2, OnePlus turut dikhabarkan akan memasuki segmen boleh lipat kulit kerang. Tidak banyak perkara lain yang diketahui tentang peranti OnePlus Flip, tetapi ia dilihat sebagai versi Oppo Find N5 Flip yang dilencanakan dan boleh menampilkan tiga kamera termasuk kakap telefoto yang tidak ditemui dalam Galaxy Z Flip Samsung.

Adakah anda fikir muat semula tahunan untuk telefon boleh lipat tidak diperlukan? Ciri manakah yang anda ingin lihat ditambah dalam OnePlus Open 2? Beritahu kami dalam ulasan.