OnePlus Open: Dikhabarkan Tarikh Pelancaran Jenama Boleh Dilipat Pertama

31
Tarikh pelancaran boleh lipat OnePlus Open lipat kami
© nextpit

Telefon pintar boleh lipat pertama OnePlus dikenali sebagai Open, di mana ia ditetapkan untuk rasmi pada pertengahan Oktober menurut sumber yang diiktiraf. Tetingkap pelancaran akan meletakkan OnePlus Open di hadapan keluaran Google Pixel 8 yang akan membuka penutup pada 4 Oktober.

  • Jangan ketinggalan ini: Ulasan Google Pixel Fold

Acara pelancaran rasmi OnePlus Open di AS

Berikutan kelewatan yang dilaporkan dihadapi oleh syarikat China itu, ia kini mempunyai tarikh pelancaran baharu yang dikhaskan untuk Terbuka OnePlus. Max Jambor, yang juga merupakan sumber kebocoran utama OnePlus baru-baru ini, mendakwa dalam catatan baharu melalui platform X bahawa peranti itu akan diumumkan pada satu acara pada 19 Oktober. Ia sebelum ini disebut-sebut akan berlangsung di New York, yang merupakan tempat yang sama di mana OnePlus 10T tahun lepas debut.

Begitu juga, masa meletakkan telefon bimbit boleh lipat OnePlus pertama dua minggu di belakang pengumuman Google Pixel 8 dan Pixel 8 Pro. Oleh itu, ia akan menjadi menarik untuk melihat bagaimana syarikat itu akan meletakkan dan memasarkan OnePlus Open. Walau bagaimanapun, pelancaran itu mungkin boleh dijayakan dengan pra-pesanan segera untuk OnePlus yang boleh dilipat di pasaran terpilih.

OnePlus Buka paparan baharu

Reka bentuk yang didakwa OnePlus Open boleh dilipat berdasarkan paparan lama (kiri) dan baharu (kanan). / © OnLeaks/SmartPrix

OnePlus Open: Reka bentuk dan spesifikasi

OnePlus Open yang mula-mula dikhabarkan sebagai OnePlus Fold telah bocor secara meluas sebelum ini. Spesifikasinya disebut-sebut termasuk skrin penutup OLED 6.3 inci dan paparan boleh lipat utama 7.8 inci dengan resolusi 2K. Lebih penting lagi, kedua-dua panel mendapat kadar penyegaran 120 Hz. Bentuk peranti mencerminkan Google Pixel Fold dengan dimensi yang lebih pendek tetapi lebih luas berbanding dengan bingkai Samsung Galaxy Z Fold 5 yang lebih tinggi (ulasan).

Reka bentuk boleh lipat OnePlus Open

Paparan baharu OnePlus Open menunjukkan profil yang lebih pendek dengan pulau kamera yang lebih besar di bahagian belakang. / © OnLeaks / Smart Prix

Selain daripada hartanah skrin, kami mengetahui sedikit sebanyak tentang kamera OnePlus Open. Ia jelas menampilkan pulau bulat di bahagian belakang dan menempatkan kit tiga kamera yang terdiri daripada penembak utama 48 MP. Terdapat juga kamera periskop 64 MP baharu yang dipasangkan dengan sensor ultra lebar 48 MP. Pada masa yang sama, OnePlus mengekalkan penjenamaan Hasselblad daripada OnePlus 11 (ulasan).

Ia masih tidak diketahui berapa kos Terbuka OnePlus. Walau bagaimanapun, ia hanya logik untuk OnePlus meneruskan strategi terbukti dan mengurangkan pesaingnya dari segi harga. Untuk tujuan rujukan, Pixel Fold dan Galaxy Z Fold 5 dijual pada harga $1,800 satu pop.

Adakah OnePlus Open yang lebih murah akan mempengaruhi anda untuk membelinya melalui Pixel Fold atau Galaxy Z Fold 5? Jangan ragu untuk berkongsi pendapat anda di bawah.

Melalui: X


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya