OnePlus Open Foldable Ditemui untuk Menyokong Pen Oppo

27
OnePlus Open dengan sokongan Oppo Pen serasi
© nextpit

OnePlus Open (ulasan) dengan perkakasan kelas atasnya menjadikannya salah satu telefon pintar boleh lipat terbaik yang boleh anda beli hari ini. Tetapi bukan kerana jenama China telah menanda semua kotak yang betul pada peranti boleh lipat pertamanya kerana peranti itu tidak mempunyai beberapa perkara baharu penting seperti pengecasan tanpa wayar dan sokongan stylus walaupun terdapat tanda harga premium. Walau bagaimanapun, nampaknya Open serasi dengan Oppo’s Pen, walaupun secara tidak rasmi.

  • Jangan ketinggalan: 10 ciri Samsung S Pen terbaik

Berakhir dalam a Siaran Reddit, pengguna Rashed341 telah mengetahui bahawa OnePlus Open berfungsi dengan Oppo Pen, yang merupakan aksesori stylus yang dipasangkan dengan Find N2 (ulasan) dan telefon pintar boleh lipat Find N3 Oppo. Sumber itu juga pergi ke demo Oppo Pen yang disambungkan dengan Open dan mempunyai halaman tetapan khusus.

Dan seperti yang dilihat dalam klip, Open memang bertindak balas kepada input ketikan dan gerak isyarat pada Oppo Pen. Malangnya, penulisan dan lukisan sebenar dengan Pen tidak ditunjukkan sama ada paparan Open juga akan menyokong sensitiviti tekanan 4096-level.

Oppo Find N2

Find N2 Oppo boleh digandingkan dengan Oppo Pen / © NextPit pilihan

Tetapi untuk spesifikasi Pen $90, ia boleh dilekatkan secara magnet pada sisi telefon boleh lipat Oppo Find N ini. Selain itu, ia memerlukan pengecasan tanpa wayar untuk mengisi semula jusnya, dan itu adalah satu ciri yang tidak dimiliki Open dan mungkin membayangkan mengapa OnePlus tidak memasarkan keserasian secara rasmi.

Seorang lagi pengguna Reddit yang turut menyemak keserasian stylus mendapati terdapat bahagian perisian pada OnePlus Open yang mencadangkan sokongan untuk input pen. Ini bermakna Open mungkin boleh berfungsi dengan stylus atau pen aktif lain juga. Walau bagaimanapun, tidak jelas apakah spesifikasi stylus yang diperlukan atau jenis yang akan dipenuhi oleh Open.

Walau bagaimanapun, penemuan itu memberikan pengesahan bagi mereka yang mempertimbangkan Terbuka OnePlus tetapi pada mulanya dikecewakan oleh kekurangan sokongan pen rasmi. Jadi dalam kes anda, adakah anda berhasrat untuk membeli Open setelah mengetahui ia berfungsi dengan stylus? Kongsi pendapat anda dengan kami dalam komen di bawah.

Melalui: GSMArena
Sumber:
Reddit

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya