OnePlus Pad 2 Mungkin Saingan Galaxy Tab S9 yang Serius

18
Tablet tawaran OnePlus Pad
© OnePlus / Edit oleh nextpit

OnePlus melancarkan tablet Android pertamanya hampir tepat tahun lepas. Walaupun kami tidak menjangkakan untuk melihat pengganti dalam masa terdekat, butiran awal tentang peranti termasuk tarikh keluaran dan pemprosesnya telah mula muncul.

  • Lebih suka tablet Samsung? Lihat papak Galaxy yang boleh anda beli hari ini.

OnePlus Pad 2 akan dilancarkan pada 2H 2024?

Menurut maklumat yang dikongsi oleh pembocor terkenal Max Jambor yang dikongsi di X (dahulunya Twitter), pengganti OnePlus Pad dikatakan akan tiba pada separuh kedua 2024. Itu adalah tingkap pelancaran yang luas, tetapi ia menambah kepastian bahawa OnePlus Pad 2 wujud dan sudah dalam kerja-kerja.

Selain daripada tarikh keluaran yang mungkin, tidak banyak perkara lain yang diketahui tentang perkakasan peranti. Berdasarkan apa yang kita ketahui, Pad OnePlus ialah versi penjenamaan semula Pad 2 yang terikat China daripada syarikat saudaranya Oppo. Oleh itu, tidak mengejutkan jika OnePlus Pad 2 akan berkongsi spesifikasi dan reka bentuk dengan Oppo Pad 3 yang akan datang.

Apa yang mungkin berbeza dalam OnePlus Pad 2?

Berdasarkan Stesen Sembang Digital pembocor lain yang prolifik (melalui GizmoChina), Oppo Pad 3 sedang bersedia untuk mendapatkan SoC Snapdragon 8 Gen 3 mewah dan bukannya meneruskan dengan cip MediaTek.

Jika ia menjadi kenyataan, ia akan menjadi peningkatan prestasi yang ketara daripada cip Dimensity 9000 dalam Oppo Pad 2 dan OnePlus Pad. Pada masa yang sama, ia akan menjadikannya antara beberapa tablet yang dikuasakan oleh cip Snapdragon, seperti dengan Galaxy Tab S9 Samsung yang menggunakan Snapdragon 8 Gen 2.

OnePlus Pad Go

OnePlus Pad Go menampilkan skrin LCD 11.3-inci dengan resolusi 2.4K dalam nisbah 7:5 yang unik serupa dengan tablet OnePlus Pad yang lebih mahal. / © Amazon IN

Berdasarkan apa yang kami tahu, OnePlus menggunakan cip MediaTek untuk memastikan kos perantinya lebih rendah berbanding dengan melengkapkannya dengan rakan sejawat Snapdragon. Pada nota itu, ini mungkin bermakna OnePlus 3 akhirnya boleh mendapatkan harga yang lebih tinggi daripada pendahulunya.

Selain cip perdana, OnePlus Pad 2 boleh membawa nisbah paparan 7:5 yang unik, yang serupa dengan Pad Go OnePlus yang lebih murah, bersama kapasiti bateri yang besar dan kadar pengecasan pantas. Tablet harus berjalan pada Android 14 dengan OS Oksigen di atas.

Apa lagi yang anda ingin lihat daripada OnePlus Pad 2? Adakah anda fikir syarikat itu akan menaikkan harga tablet jika ia menggunakan Snapdragon 8 Gen 3? Kami suka mendengar pendapat anda tentang perkara ini. Mari kita bincangkan dalam komen.