OnePlus V Fold mungkin sepadan dengan paparan mewah Galaxy Z Fold 4

85
nextpit oppo find n2 test 16
© NextPit

Berikutan nama telefon pintar boleh lipat pertama OnePlus yang bocor, syarikat itu secara rasmi mengusik peranti lipat pada acara OnePlus 11 (ulasan) di mana ia turut mendedahkan tetingkap pelancaran Q3. Kini, kami mengetahui bahawa salah satu model mungkin mendapat paparan yang lebih baik daripada yang dijangkakan.

Memandangkan bagaimana OnePlus telah berkongsi teknologi dengan Oppo sejak beberapa tahun yang lalu, ia sepatutnya dijangka bahawa peranti boleh lipat pertama yang pertama boleh berkongsi kebanyakan spesifikasi dengan Oppo Find N2 juga. Tetapi nampaknya OnePlus mungkin cuba menyimpang dan mencipta persediaan perkakasan boleh lipat yang unik dan mewah.

  • Jangan ketinggalan: Semakan lengkap Oppo Find N2

OnePlus V Fold akan menggunakan hartanah skrin mewah

Stesen Sembang Digital yang kerap memberi maklumat di Weibo kini mendakwa OnePlus ‘V Fold’ akan menampilkan skrin lipatan utama 2K. Maksudnya ialah peranti itu akan menampilkan resolusi yang lebih tinggi dan saiz pepenjuru yang lebih luas daripada Oppo Find N2 dan mungkin, meletakkannya setanding dengan Galaxy Z Fold 4 Samsung atau Mi Mix Fold 2 milik Xiaomi.

Pada masa ini, Find N2 mempunyai paparan yang lebih kecil dan lebih segi empat sama pada 7.1 inci (1792 x 1920 piksel) berbanding panel Galaxy Z Fold 4 yang lebih tinggi pada 7.6 inci (1812 x 2176 piksel). Adalah selamat untuk mengandaikan resolusi 2K OnePlus V Fold akan setanding dengan Galaxy Z Fold 4 (ulasan). Walau bagaimanapun, bentuk keseluruhan masih boleh bergantung pada nisbah aspek mana yang akan digunakan oleh OnePlus.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Skrin AMOLED Galaxy Z Fold 4 yang tidak dilipat berukuran 7.6-inci melintang menyerong, seperti model sebelumnya. / © NextPit

Walau bagaimanapun, kelebihan V Fold OnePlus daripada teknologi lipatan Oppo ialah engsel Flexion tersuai yang membolehkan skrin rata apabila dilipat. Di samping itu, ini menjadikan lipatan paparan kurang jelas, yang merupakan kelebihan Oppo berbanding Samsung.

Faktor bentuk boleh lipat penuh manakah yang anda suka? Paparan yang lebih pendek tetapi segi empat sama atau lebih tinggi terbentang? Beritahu kami di bahagian komen.

Melalui: Pihak Berkuasa Android
Sumber:
Weibo