Oppo Find X6 bocor: Adakah ini spesifikasi OnePlus 11 (Pro)?

129
OnePlus 10 Pro Menggunakan MWC NextPit5
© NextPit

OnePlus merancang untuk mengumumkan OnePlus 11 (Pro) awal tahun depan. Menurut khabar angin, peranti itu akan menjadi klon Android perdana Oppo yang seterusnya. Anehnya, spesifikasi penuh Oppo Find X6 Pro yang didakwa telah dibocorkan menunjukkan perkara yang patut kita nantikan pada versi OnePlus.

TL;DR

  • Spesifikasi utama Oppo Find X6 Pro telah bocor.
  • Ia akan menampilkan sensor utama 50MP 1 inci seperti Xiaomi 12S Ultra.
  • OnePlus 11 Pro boleh berkongsi kebanyakan ciri dengan Find X6 Pro.

Seorang pembocor yang kerap menggunakan nama Yogesh Brar di Twitter telah berkongsi ciri perkakasan utama Oppo Find X6 Pro. Menurutnya, peranti premium Oppo akan menampilkan paparan OLED 6.7 inci di hadapan manakala bahagian belakang akan menempatkan modul tiga kamera baharu. Selain itu, kebanyakan perkakasan dalaman dilihat dinaik taraf berbanding Find X5.

  • Jangan terlepas: Galaxy S22 Ultra lwn iPhone 14 Pro Max lwn Pixel 7 Pro lwn Xiaomi 12S Ultra Camera Perbandingan

Apa yang menarik ialah sebutan mengenai sensor Sony IMX989 50 MP 1 inci. Untuk menyegarkan semula, ini adalah penderia yang sama yang terdapat pada Xiaomi 12S Ultra yang telah kami uji. Kamera besar itu kemudiannya dipasangkan dengan dua penembak 50 MP, ultralebar dan kanta telefoto. Yang ketara, yang terakhir adalah lebih besar berbanding 13 MP daripada pendahulunya. Tidak mengejutkan, penalaan Hasselblad juga kembali.

OnePlus 11 Pro spesifikasi lain yang mungkin

Di sebalik ciri pengimejan, Find X6 Pro Oppo dijangka dikuasakan oleh Snapdragon 8 Gen 2 yang disertai oleh cip MariSiliconX 2 proprietari. Memori dikatakan bermula pada 8 GB RAM bersama pilihan storan maksimum 512 GB. Begitu juga, bateri tidak berubah pada 5000 mAh, tetapi pengecasan wayarles lebih pantas dengan penarafan 50 W.

Agaknya, tidak semua spesifikasi Find X6 Pro boleh tiba pada OnePlus 11 Pro. Kami mungkin mendapat penderia yang berbeza walaupun mempunyai kiraan megapiksel yang sama seperti yang kami lakukan pada Find X5 Pro dan OnePlus 10 Pro. Sudah tentu, kami tidak menolak kemungkinan bahawa OnePlus mungkin mengejutkan peminatnya akhirnya.

Pada pendapat anda, apakah perubahan paling ketara pada OnePlus 11 Pro? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen.