Pad OnePlus dilancarkan, tetapi anda perlu menunggu sebelum anda boleh membelinya

75
Imej rasmi wira pad OnePlus
© OnePlus

Selepas beberapa teaser, OnePlus secara rasminya telah melancarkan OnePlus Pad sebagai tablet Android pertamanya. Papak itu diumumkan bersama OnePlus 11. Bagaimanapun, ia hanya akan dikeluarkan pada bulan April, iaitu lebih daripada dua bulan dari sekarang. Walau apa pun, berikut ialah spesifikasi dan ciri utama OnePlus Pad yang perlu anda ketahui.

Dengan sedikit kejutan yang tinggal, Pad OnePlus didedahkan untuk datang dalam pakej premium. Ia mempunyai casis aluminium anod dengan kemasan hijau sepadan dengan OnePlus 11 (ulasan). Terdapat juga potongan bulat besar berpusat di bahagian atas belakang yang menempatkan sensor utama 13 MP. Kamera ini mampu merakam video 4K pada 30 fps manakala kamera selfie landskap 8 MP dihadkan kepada 1080p.

  • Jangan ketinggalan: Tablet Samsung Galaxy terbaik dibandingkan

Pad OnePlus menawarkan paparan resolusi tinggi dan pengecasan pantas

Bahagian hadapan dikuasai oleh panel LCD IPS bersaiz 11.61 inci yang besar disokong dalam resolusi 2800×2000 piksel dan nisbah aspek 7:5 yang pelik. Ini dibalut dengan bezel nipis menghasilkan nisbah skrin-ke-badan sebanyak 88.14 peratus. Yang menghairankan, paparan mempunyai kadar penyegaran 144 Hz dan kecerahan maksimum 500 nits. Pada masa yang sama, OnePlus tidak menyebut perlindungan kaca yang boleh anda harapkan daripada Pad.

Di sekeliling tablet terdapat penggoncang kelantangan dan pengimbas cap jari yang diletakkan pada satu sisi. Bahagian atas mendapat butang kuasa dan dua pembesar suara manakala sepasang lagi ditemui di bahagian bertentangan membuat persediaan empat pembesar suara disokong oleh Dolby Atmos. Di bawah hud, cip MediaTek 9000 ditambah dengan 8 GB RAM memacu papak.

Pad OnePlus dengan Sarung Folio dan Pen Stylus

Pad OnePlus mempunyai Sarung Folio pilihan, Papan Kekunci Magnetik dan Stylus / © OnePlus

Sama seperti beberapa telefon pintar mewah OnePlus, Pad OnePlus dihantar dengan pengecas SuperVOOC 67W. Menurut syarikat itu, bateri 9510 mAh bersepadu humungous boleh diisi dalam masa 80 minit menggunakan kelajuan pengecasan ini. OnePlus menambah bahawa slate boleh bertahan selama 30 hari dalam mod siap sedia atau sehingga 14.5 jam main balik video.

Bilakah anda boleh membeli Pad OnePlus

Dari segi ciri penulisan, Pad OnePlus serasi dengan stylus. OnePlus seterusnya menawarkan pen pertamanya yang dipanggil Stylo sebagai aksesori tambahan bersama Papan Kekunci Magnetik dengan pad jejak dan bekas folio. OnePlus tidak mendedahkan harga Pad tetapi ia dijangka boleh didapati secara global termasuk di Eropah dan Amerika Syarikat.