Padamkannya: Penyelesaian Apple Outs untuk Titanium iPhone 15 Pro yang Berwarna

34
nextpit Ujian Hijau Sisi Apple iPhone 15
© nextpit

Jika anda salah seorang yang bercadang untuk mendapatkan iPhone 15 Pro, anda mungkin sudah tahu bahawa ia datang dengan bingkai titanium baharu. Walaupun bahan itu mempunyai beberapa kelebihan berbanding keluli tahan karat pada iPhone 14 Pro sebelumnya, Apple secara mengejutkan mengingatkan anda tentang satu kelemahan ketara yang perlu anda ketahui.

  • Baca juga: Ujian kamera Apple iPhone 15 Pro lwn. iPhone 15 Pro Max

Cap jari boleh mengubah warna titanium Apple iPhone 15 Pro, Tetapi ada pembetulan

Sebelum iPhone 15 Pro (Max) dikeluarkan, beberapa gambar peranti telah beredar di World Wide Web menunjukkan bagaimana bingkai titanium mudah berubah warna selepas penggunaan yang kerap. Ada yang cepat mengulas bahawa ini mungkin kekal, tetapi ada yang menyatakan ini adalah kesan sementara, dan itu boleh dipulihkan dengan menggunakan sarung pelindung–yang mungkin dilakukan oleh kebanyakan pengguna.

Selaras dengan ini, pembuat iPhone telah mengemas kini dokumen sokongan untuk dua peranti dan sengaja menyerlahkan perubahan warna pada iPhone 15 Pro titanium memang mungkin. Ini boleh disebabkan oleh banyak faktor, seperti minyak dan cecair daripada tangan pengguna (kami masih belum mengujinya pada unit semakan kami). Nasib baik, Apple menyatakan ini adalah sementara sementara turut berkongsi penyelesaian.

Apple iPhone 15 Pro titanium

Warna titanium Apple iPhone 15 Pro ditukar buat sementara waktu selepas mengambil kesan cap jari dan cecair. / © andrewjclare/Twitter

Menurut dokumen tersebut, syarikat Cupertino mengesyorkan supaya mengelap kawasan yang terjejas dengan kain lembut dan sedikit lembap tanpa serpihan atau serpihan harus menghilangkan kotoran dan mengembalikan warna asal bahan titanium secara sekata.

Tetapi jika anda mahukan ketenangan fikiran, sesuai dengan Apple mahal sarung FineWoven baharu pastinya akan membantu menghalang warna bingkai daripada diubah, walaupun dengan menutup sepenuhnya seluruh sisi. Aksesori ini sesuai pada kemasan titanium iPhone 15 Pro yang berbeza, termasuk kelabu atau semula jadi. Jalur warna lain ialah perak, grafit, dan biru.

  • Jangan ketinggalan: Cara membeli Apple iPhone 15 baharu

Adakah Apple iPhone 15 Pro lebih mudah retak berbanding iPhone 14 Pro?

Selain perubahan warna yang dibawa oleh bahan titanium, kini terdapat beberapa kes yang timbul daripada pengguna yang mendakwa iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max kurang tahan lama berbanding iPhone 14 Pro (semakan). Penyebabnya dikatakan berakar dari tepi berkontur kandang. Walau bagaimanapun, kami masih belum melihat lebih banyak ujian yang betul daripada penguji pihak ketiga sama ada ini benar.

Antara titanium, keluli tahan karat dan aluminium, bahan manakah yang anda rasa paling sesuai untuk kegunaan telefon pintar? Kami berminat untuk mendengar jika anda fikir Apple juga harus menawarkan pilihan binaan tambahan pada iPhonenya.

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya