Padat Tetapi Berair: Samsung Galaxy S24 Mungkin Menampilkan Bateri yang Lebih Besar

27
NextPit Samsung Galaxy S23
© nextpit

Samsung baru-baru ini melancarkan Galaxy Z Fold 5 (ulasan) dan Galaxy Z Flip 5 (ulasan), ini bermakna tumpuan kini diberikan kepada Galaxy S24 yang boleh debut menjelang Februari tahun depan. Selaras dengan ini adalah lebih banyak khabar angin dan kebocoran yang timbul tentang siri ini. Khususnya, Galaxy S24 yang lebih kecil daripada ketiga-tiganya dilaporkan menggunakan bateri yang dinaik taraf serupa dengan Galaxy S24+.

  • Baca juga: Telefon pintar boleh lipat terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Maklumat baru itu datang dari outlet Belanda Galaxy Club yang memetik penyenaraian bateri dari Korea Selatan dan selanjutnya disahkan oleh penerbitan melalui medium lain. Sehubungan itu, Samsung Galaxy S24 dipercayai mempunyai bateri berkadar 3880 mAh, tetapi ini akan diiklankan sebagai 4000 mAh semasa pelancaran.

Sebagai perbandingan, ini adalah perbezaan 100 mAh daripada Galaxy S23 semasa (ulasan) dengan kapasiti bateri biasa pada 3900 mAh. Peningkatan sedikit mungkin tidak ketara, tetapi ini boleh memberikan peranti Samsung hayat bateri keseluruhan yang lebih lama jika dipasangkan dengan pemproses dan paparan yang lebih cekap bersama-sama dengan sistem pengendalian yang dioptimumkan.

Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 dan Galaxy S23+ hanya menampilkan pengecasan pantas 25 watt. / © NextPit

Selain Samsung Galaxy S24 yang lebih kecil, model Galaxy S24+ pertama kali dilihat membawa bateri berkadar 4755 mAh. Nombor akhir boleh diukur pada 4900 mAh, iaitu perbezaan 200 mAh pada Galaxy S23+ yang rakan sekerja kami Camila semak.

Selain pek bateri yang lebih besar, Galaxy S24 dan Galaxy S24+ dijangka akan mempunyai spesifikasi yang lebih baik dengan menggabungkan skrin AMOLED generasi seterusnya Samsung, Snapdragon 8 Gen 3 dan memori boleh dikonfigurasikan yang lebih besar. Peranti ini juga dikatakan menampilkan sisi rata berbanding bentuk yang sedikit melengkung pada Galaxy S23. Malangnya, tidak diketahui sama ada kamera 200 MP model Ultra akan dikongsi dengan snappers standard.

Berdasarkan masa keluaran Galaxy S23, Galaxy S24 boleh mencecah perlindungan menjelang Februari 2024. Walau bagaimanapun, belum ada butiran harga yang didedahkan yang akan memberitahu kami sama ada kami akan melihat peningkatan dalam kos atau tidak.

Bagaimanakah anda menukar Samsung Galaxy S24 untuk menjadikannya naik taraf yang layak daripada pendahulunya? Adakah anda lebih suka melihat skrin yang lebih besar atau mungkin lebih megapiksel pada kamera utamanya? Beritahu kami pendapat anda dalam ulasan.

Melalui: Kelab Galaxy
Sumber:
KeselamatanKorea