Panduan membeli: Telefon pintar Nokia manakah yang sesuai untuk anda?

119
telefon nokia teratas androidpit 2019
© NextPit

Adakah anda peminat Nokia, tetapi tidak pasti telefon mana yang hendak dibeli? Cari telefon pintar Nokia yang sesuai untuk anda dalam panduan pembeli Nokia kami, dikemas kini dengan semua pilihan teratas untuk 2020.

Pintasan:

Pakej keseluruhan terbaik: Nokia 8.1

Nokia 8.1 kini merupakan pakej lengkap terbaik antara telefon pintar Nokia yang ada. Telefon pintar Android bukan sahaja kelihatan bergaya dengan permukaan kacanya dan mempunyai kualiti binaan yang hebat, ia juga bersinar dengan prestasi pantas, kamera swafoto yang bagus di bahagian hadapan, dan Android 9 Pie yang terdedah sebagai sistem pengendaliannya (dibekalkan dengan baik dengan kemas kini perisian oleh pengeluar HMD Global). Ketiadaan pengecasan wayarles dan pensijilan IP adalah mudah, memandangkan harga rendah sekitar 400 euro (kira-kira $450) yang perlu anda bayar jika anda ingin membeli Nokia 8.1.

  • Ulasan Nokia 8.1: pilihan kelas pertengahan yang berkelas
AndroidPIT nokia 8 1 back2

Nokia 8.1 juga kelihatan bagus / © NextPit

Hayat bateri terbaik: Nokia 7 Plus

Aspek terbaik Nokia 7 Plus adalah jelas bateri. Telefon pintar boleh bertahan dua hari dengan satu cas bateri, tanpa sebarang masalah. Telefon Nokia lama sudah tentu akan mengendalikannya, tetapi untuk telefon pintar moden ia adalah nilai yang sangat baik. Nokia 7 Plus, yang juga mempunyai paparan yang sangat menarik, kamera Zeiss dan reka bentuk yang bergaya, berharga kurang daripada 300 euro (kira-kira $340) dan oleh itu juga agak murah.

  • Ulasan Nokia 7 Plus: piksel murah yang Google nafikan kami
AndroidPIT nokia 7 plus 5001

Nokia 7 Plus mempunyai bateri yang sangat berkuasa / © NextPit

Kamera terbaik: Nokia 9 PureView

Satu perkara segera: Tidak, Nokia 9 PureView tidak sempurna, malah kameranya – belum lagi. Asas teknikal untuk lima kamera di bahagian belakang, yang datanya digabungkan untuk membentuk satu imej, adalah sangat baik. HMD Global melakukan ini bersama Light, yang menggabungkan lebih banyak kamera dalam syot kilat kompak mereka. Permulaan yang menjanjikan, dengan penyelenggaraan yang sesuai melalui kemas kini, adalah dijangkakan bahawa kamera dan telefon pintar secara keseluruhan akan bertambah baik langkah demi langkah dari semasa ke semasa. Perkakasan sesuai, manakala perisian menjadi lebih baik dan lebih baik. Antara telefon pintar Nokia yang kameranya bukan yang terbaik, Nokia 9 PureView mempunyai potensi terbesar dalam hal ini.

  • Semakan Nokia 9 PureView selepas 100 hari: landasan betul, gear salah

Anda boleh mendapatkan lebih banyak video mengenai topik teknologi semasa di halaman video kami.

Telefon pintar peringkat permulaan terbaik: Nokia 1 Plus

Nokia 1 dengan Android Go merupakan telefon pintar peringkat permulaan Nokia untuk sekian lama, tetapi baru-baru ini dikeluarkan semula dan digantikan oleh Nokia 1 Plus. Sudah tentu anda tidak boleh mengharapkan keajaiban daripada telefon pintar sedemikian, tetapi dengan Android Go anda dibekalkan dengan kemas kini perisian, dan pakej lengkap Nokia 1 Plus sesuai sebagai telefon pintar kedua atau hanya untuk pemula dan orang yang tidak menggunakan telefon mereka begitu banyak.

  • Ulasan kami tentang pendahulunya, Nokia 1 Plus dengan Android Go
AndroidPIT Nokia 1 7136

Pendahulu, Nokia 1, telah diganti baru-baru ini. / © NextPit

Telefon pintar retro terbaik: Nokia 2720 Flip

Siapa yang tidak merindui zaman dahulu dengan telefon selipar? Nokia 2720 Flip mengekalkan semua perkara yang baik daripada hari-hari klasik yang lebih ringkas itu tetapi menambah sambungan 4G dan beberapa perkara penting yang telah kami kembangkan untuk tidak dapat hidup tanpanya. Ini bermakna anda mendapat Google Assistant, Peta Google, YouTube, Facebook dan WhatsApp yang diprapasang pada peranti ini. Terdapat juga kemungkinan untuk memuat turun lebih banyak aplikasi daripada KaiOS App Store, sistem pengendalian yang dijalankan oleh Nokia ini. Ramai orang beralih kepada telefon ciri yang tidak begitu bodoh ini pada hari ini, dan Nokia 2720 Flip mempunyai kualiti binaan dan tahap pembuatan yang sama yang menjadikan nenek moyangnya begitu terkenal dengan ketahanannya.

  • Nokia 2720 Flip dan Nokia 800 Tough: Menampilkan telefon dengan keupayaan khas
AndroidPIT hmd global nokia 2720 flip paparan luar

Nokia 2720 Flip lama ialah telefon flip retro untuk pengguna moden. / © NextPit

Sudah menggunakan telefon pintar Nokia? Jika ya, yang mana satu? Dan adakah anda berpuas hati dengannya?