Paparan iPhone 15 Pro: Adakah ini reka bentuk akhir iPhone seterusnya?

80
NextPit Apple iPhone 14 Pro
© NextPit

Sejak tahun lepas, kami telah mendengar laporan tentang perubahan dramatik yang Apple sediakan untuk barisan iPhone 15. Kita hanya boleh membayangkan bagaimana ini akan kelihatan apabila telefon bimbit sebenar didedahkan. Namun buat pertama kalinya, rendering iPhone 15 Pro yang didakwa telah bocor. Jadi, betapa berbezanya iPhone generasi seterusnya berbanding iPhone 14?

Pengeluar sarung biasanya mendapat pandangan pertama pada peranti yang akan datang, kerana mereka dikehendaki untuk mereka bentuk sebelum mana-mana peranti dilancarkan. Satu set yang dikatakan dijana komputer iPhone 15 Pro yang diperoleh oleh pengeluar sarung China telah dikongsi dengan 9to5Mac. Imej telah divisualisasikan oleh artis 3D Ian Zelbo.

  • Baca juga: Cara menyemak status bateri telefon pintar anda

Memandangkan bagaimana pembuatan sarung memerlukan dimensi yang tepat, kedudukan port yang betul dan memenuhi pelbagai aspek peranti, imej yang dibentangkan mungkin boleh memberikan gambaran reka bentuk akhir iPhone 15 Pro. Sudah tentu, ini masih bergantung pada kesahihan kebocoran ini pada penghujung hari.

Reka bentuk yang didakwa Apple iPhone 15 Pro: Butang dan bonggol kamera

Reka bentuk yang didakwa Apple iPhone 15 Pro: Butang dan bonggol kamera dikesan di sini. / © 9to5Mac

iPhone 15 Pro: Bezel yang lebih nipis, port baharu dan lensa kamera yang lebih gemuk

Bermula di bahagian tepi, bahagian tepi kini lebih bulat sebelum bertemu dengan panel kaca. Panel belakang juga mencadangkan tepi melengkung, yang bersetuju dengan laporan terdahulu. Mengenai kamera, anda boleh dengan mudah mengetahui bahawa Apple berpegang pada pulau persegi yang sama dengan persediaan tiga kamera, kecuali untuk perumahan kanta yang lebih tebal dan gemuk. Mungkin perubahan yang paling ketara ialah port USB-C di bahagian bawah yang diapit oleh lubang pembesar suara.

Port USB Jenis-C Apple iPhone 15 Pro

Port USB-C pada paparan iPhone 15 Pro yang dikatakan. / © 9to5Mac

Butang kelihatan lebih nipis manakala peletakannya nampaknya kekal tidak berubah, termasuk suis redam dan akses dulang SIM. Walau bagaimanapun, sukar untuk menentukan sama ada butang fizikal akan digantikan sepenuhnya oleh komponen keadaan pepejal yang dikhabarkan.

Melangkah ke hadapan, bezel iPhone 15 Pro nyata lebih nipis berbanding iPhone 14 Pro (ulasan). Dimensi keseluruhan iPhone 15 Pro Apple juga telah mengecut, memberikan pandangan hadapan yang lebih pendek dan lebih sempit. Ini mengesahkan bahawa paparan 6.1 inci akan disimpan. Walaupun begitu, Pulau Dinamik muncul dengan sedikit atau tiada perbezaan saiz berbanding pendahulunya.

Apple iPhone 14 Pro bersebelahan iPhone 15 Pro

Apple iPhone 14 Pro lwn iPhone 15 Pro: Reka bentuk dan paparan. / © 9to5Mac

Foto yang ditunjukkan adalah foto iPhone 15 Pro yang lebih kecil. Walau bagaimanapun, kemungkinan reka bentuk itu akan dikongsi dengan model iPhone 15 Pro (atau Ultra) dan iPhone 15 vanila. Adakah anda lebih suka reka bentuk iPhone baharu? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen.

Sumber:
9to5Mac