Paparan Luaran Besar Samsung Galaxy Z Flip 5 Kelihatan Seperti Folder Tab

49
Paparan Depan Oppo Find N2 Flip NextPit
© NextPit

Di antara dua loffer Samsung boleh lipat semasa, kulit kerang Galaxy Z Flip ialah pilihan yang lebih popular kerana ia lebih murah. Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna ia menerima hujung pendek kayu. Kini, reka bentuk Galaxy Z Flip 5 yang baru dibocorkan mencadangkan Samsung boleh menyertakan penambahbaikan yang lebih ketara dalam kulit kerang generasi akan datang, khususnya paparan luaran yang boleh dilipat.

Pembocor prolifik IceUniverse, yang juga suka bezel telefon pintar nitpicking, berkongsi paparan kononnya Samsung Galaxy Z Flip 5 yang tidak diumumkan. Peranti yang dipersoalkan memaparkan faktor bentuk lipatan yang biasa seperti Galaxy Z Flip 4 (ulasan) tahun lepas. Walau bagaimanapun, perubahan baharu dan paling ketara ialah paparan luaran yang diperbesarkan yang menyerupai bentuk folder tab yang tidak terbalik.

  • Baca juga: Perbandingan Samsung Galaxy Z Flip 4 vs Flip 3

Samsung Galaxy Z Flip 5 mungkin menjalankan aplikasi pada skrin luaran

Tiada dimensi diberikan tentang lebar paparan luaran baharu pada Galaxy Z Flip 5. Jika khabar angin sebelum ini boleh dipercayai, paparan sebenar harus berukuran sekitar 3.4 inci lebar, yang merupakan peningkatan besar daripada paparan luaran segi empat tepat 1.9 inci Galaxy Z Flip 4. Pada masa yang sama, ia juga lebih luas berbanding dengan apa yang ditawarkan pada Oppo Find N2 Flip yang telah kami semak.

Gambar yang diberikan Samsung Galaxy Z Flip 5

Paparan yang didakwa bagi Samsung Galaxy Z Flip 5 dengan paparan penutup besarnya. / © Twitter/u/UniverseIce

Dalam tweet yang sama, pembocor itu menyebut “menyesuaikan reka bentuk perisian”. Walaupun ini tidak mendedahkan apa-apa yang mengejutkan tentang perisian boleh lipat, ia boleh menjadi petunjuk bahawa Samsung akan membolehkan kefungsian penuh pada paparan luaran. Sebagai contoh, mungkin untuk menjalankan apl atau membalas dalam mesej berulir tanpa menggunakan paparan utama, yang merupakan sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh kebanyakan peranti kulit kerang.

Tarikh keluaran Samsung Galaxy Z Flip 5

Di luar paparan, Galaxy Z Flip 5 juga boleh mendapat manfaat daripada engsel titisan air mata yang akan ditemui dalam Galaxy Fold 5. Komponen tersebut akan mengurangkan lipatan paparan dan seterusnya membolehkan panel yang dilipat menjadi rata sepenuhnya. Samsung berkemungkinan akan mengekalkan penarafan kalis air pada kedua-dua peranti.

Samsung disebut-sebut akan memperkenalkan telefon pintar boleh lipat generasi seterusnya pada akhir bulan Julai dan bukannya jadual biasa pada bulan Ogos. Selain Galaxy Z Fold 5 dan Flip 5, tablet Galaxy Tab S9 dan Galaxy Watch 6 dengan cip serba baharu juga boleh muncul.

Adakah anda fikir Galaxy Z Flip 5 yang akan datang harus menjalankan aplikasi penuh pada paparan luarannya? Kongsi pendapat anda dengan kami dalam ulasan.