Paparan Pertama Google Pixel Fold 2 Mendedahkan Rekaan Berani Baharu

12
nextpit Google Pixel Lipat Sisi Dilipat
© nextpit

Google memperkenalkan telefon pintar boleh lipat pertamanya dalam bentuk Pixel Fold (ulasan), yang merupakan entri yang agak konservatif berbanding yang radikal yang boleh mengubah cara perlumbaan boleh lipat dijalankan. Walau bagaimanapun, nampaknya syarikat itu menarik semua perhentian dengan pengganti, Pixel Fold 2, kerana paparan awal peranti mendedahkan perubahan yang mengejutkan di belakangnya.

Hanya beberapa minggu yang lalu, satu dakwaan tangkapan tangan Pixel Fold 2 muncul, menunjukkan banyak perubahan pada bahagian luar peranti berbanding Pixel Fold yang asal. Kini, pemaparan awal pihak ketiga bagi telefon bimbit menawarkan pandangan yang lebih baik tentang rupa ia.

Dimensi dan paparan Google Pixel Fold 2

Dengan ihsan On Leaks melalui Smart Prix, reka bentuk baharu Pixel Fold 2 merangkumi dimensi penting. Perbezaan yang paling ketara ialah nisbah baharu peranti, yang kini kelihatan lebih tinggi dan nipis tetapi sedikit lebih sempit.

Reka bentuk Google Pixel Fold 2

Reka bentuk Pixel Fold 2 Google berdasarkan pemaparan. Yang boleh dilipat ditunjukkan dengan bentuk yang lebih tinggi dan paparan yang lebih besar. / © Mengenai Kebocoran / SmartPrix

Secara khusus, apabila dibuka sepenuhnya, ia berukuran 155.2 x 150.2 x 5.27 mm berbanding Pixel Fold 139.7 x 158.7 x 5.8 mm manakala peranti dalam keadaan terlipat berukuran 155.2 x 77.1 x 10.54 mm. Untuk nilainya, faktor bentuk baharu lebih setanding dengan OnePlus Open (ulasan) dan jauh daripada Pixel Fold pertama.

Bagi hartanah tontonan, kedua-dua skrin dalam dan penutup lebih besar. Paparan luar dikatakan berukuran 6.4-inci merentasi menyerong, perbezaan 0.6-inci daripada Pixel Fold 5.8-inci. Di sisi lain, paparan lipat utama berukuran 7.9 inci dari hujung ke hujung, menyerong (dari 7.6 inci) dan mempunyai bezel yang lebih nipis berbanding sebelumnya. Ia juga boleh menempatkan kamera swafoto dalaman dalam potongan lubang tebuk.

Reka bentuk Google Pixel Fold 2 dalam keadaan terlipat

Paparan Pixel Fold 2 Google menunjukkan pulau kamera yang direka bentuk semula dan engsel baharu. / © Mengenai Kebocoran / SmartPrix

Perubahan reka bentuk Google Pixel Fold 2 lain yang ketara

Selain paparan yang lebih luas, Pixel Fold 2 kini menggunakan bingkai yang lebih rata. Engsel juga kelihatan baharu, dan ia boleh dikreditkan kepada binaan peranti yang lebih nipis. Malangnya, tidak jelas sama ada ini akan menghasilkan faktor bentuk lipatan yang lebih kukuh.

Panel belakang Pixel Fold 2 juga akan menerima baik pulih besar-besaran dengan pulau kamera segi empat tepat dengan sudut segi empat sama. Modul ini akan terdiri daripada tiga penembak dengan jarak fokus yang berbeza manakala modul ini dipasangkan dengan komponen bantuan kamera dan denyar LED. Telefon lipat mungkin boleh berkongsi kamera dengan Pixel 8 Pro (ulasan).

Google dijangka mengumumkan Pixel Fold 2 pada bulan Mei semasa persidangan pemaju tahunan syarikat itu. Walau bagaimanapun, terdapat khabar angin bahawa Tensor G4 yang lebih berkebolehan mungkin digunakan untuk menggerakkan peranti, justeru menolak pelancaran Pixel Fold 2 pada musim gugur atau bertepatan dengan ketibaan Google Pixel 9.

Apakah pendapat anda tentang faktor bentuk baharu Pixel Fold 2 ini? Adakah anda lebih suka ini berbanding Pixel Fold yang lebih gagah? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda.