Paparan Samsung Galaxy A54 menunjukkan ia akan berkongsi reka bentuk Galaxy S23

97
Samsung Galaxy A53 5G
© NextPit

Samsung Galaxy A54 nampaknya akan berkongsi beberapa petunjuk reka bentuk dengan Galaxy S23. Berdasarkan satu set pemaparan komputer, renjer pertengahan Samsung membawa beberapa perubahan ketara pada bahagian luar, terutamanya bahagian belakang. Bagaimanapun, peranti itu dijangka akan dilancarkan sekitar Mac tahun depan hanya selepas Galaxy S23 perdana.

Penampilan pertama eksklusif Galaxy A54 dikongsi oleh 91Mobiles dan OnLeaks melalui pemaparan terperinci. Ia mendedahkan rombakan besar-besaran dengan memihak kepada persediaan tiga kamera yang lebih rata di bahagian belakang sambil meninggalkan pulau bertingkat yang sebelum ini menempatkan sensor empat. Tetapi tidak diketahui ikan mana yang telah dijatuhkan.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar jarak pertengahan Android dan iPhone terbaik untuk dibeli di bawah $400

Galaxy S23 Samsung yang akan datang juga dijangka meminjam beberapa petunjuk reka bentuk daripada Galaxy S22 Ultra tahun ini. Model vanila dilihat menyimpang daripada susun atur berkontur tersendiri yang berasal daripada siri Samsung Galaxy S21.

Paparan imej pertama Samsung Galaxy A54, harga dan anggaran pelancaran

Galaxy A54 dengan sisi bulat dan susun atur kamera baharu / © 91Mobiles

Selain bahagian kamera, sedikit lagi yang telah berubah pada Galaxy A54. Ia masih mempunyai paparan lubang tebuk di samping bezel yang jelas di bahagian bawah dan tepi dan sisi yang lebih bulat. Paparan itu dipercayai mengekalkan kadar penyegaran 120Hz tetapi pada saiz yang berkurangan sedikit iaitu 6.4 inci. Kedua-dua port USB-C dan sepasang butang fizikal juga tidak berubah.

Kebanyakan penambahbaikan mungkin disimpan di bawah hud. Malangnya, butiran seperti pilihan pemproses dan konfigurasi memori masih belum disahkan. Sebagai rujukan, Galaxy A53 dibekalkan dengan cipset Exynos 1280 octa-core, 8GB RAM dan bateri 5,000 mAh.

Adakah anda lebih suka rupa baharu Galaxy A54? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen.

Sumber:
91Mudah alih