Pek Penyuntingan CapCut Terbaik

45

CapCut telah mengubah seni penyuntingan video, menjadikannya aktiviti yang menyeronokkan dan menarik. Sama ada anda seorang veteran atau baru bermula dengan penyuntingan video, CapCut mempunyai sesuatu untuk anda. Tetapi, sebelum mula menggunakan alat ini, anda perlu meneroka butiran lanjut tentang pek penyuntingan CapCut terbaik.

Pek Penyuntingan CapCut Terbaik

Pek penyuntingan CapCut melibatkan pelbagai ciri yang membantu anda meningkatkan kemahiran menyunting video anda. Pek ini melibatkan kesan khas dan penapis yang boleh anda gunakan pada video anda dan mengubahnya menjadi sesuatu yang istimewa. Jika anda ingin mengalami dunia video baharu, CapCut patut dicuba.

Artikel ini menawarkan butiran lanjut tentang pek penyuntingan CapCut yang perlu anda ketahui.

Penapis dan Kesan CapCut untuk Mengubah Video Anda

Pencipta kandungan yang suka menggunakan penapis dan kesan dalam imej video mereka mempunyai sebab untuk tersenyum apabila menggunakan CapCut. Perisian ini menawarkan pelbagai jenis penapis yang membolehkan anda menyesuaikan kandungan anda kepada khalayak tertentu dengan hanya konteks yang betul.

Di bawah ialah beberapa penapis CapCut dan kesan video terbaik yang boleh anda cuba.

Dracula

Ini ialah penapis CapCut unik yang membawakan rasa suasana pada imej video anda. Penapis menambah suasana kabur dan keindahan pada imej video. Ia berfungsi dengan baik apabila digunakan pada video yang diambil dalam kegelapan atau pemandangan malam untuk memberikan mereka rupa cahaya.

Di samping itu, apabila Dracula digunakan pada pukulan yang mempunyai sejambak bunga, hasilnya sangat menakjubkan. Ambil perhatian bahawa anda boleh pergi lebih jauh dan melaraskan parameter penapis ini, seperti tahap kecerahan, suhu warna dan kontras, antara ciri lain.

Kon Konifer

Conifer Cone ialah penapis popular di CapCut yang digunakan pada foto atau video yang diambil secara santai, dan tidak memerlukan pengeditan menyeluruh. Penapis memberi anda ruang untuk membuat pelarasan pada kedudukan cahaya dan bayang keseluruhan imej dengan hanya satu klik.

Ia memperkenalkan dimensi baharu pada foto atau video yang menjadikan cahaya matahari kelihatan turun dari langit, menembusi dedaunan dan mencecah tanah. Conifer Cone boleh memberikan nada santai kepada foto atau video alam semula jadi anda.

coklat

Apabila anda ingin menyatakan kesedihan atau sebarang bentuk negatif, penapis Brown boleh membantu anda melakukannya. Penapis ini digunakan untuk menambah kontras gelap dalam video anda, terutamanya sesuai untuk anda apabila anda ingin meluahkan sebarang bentuk kebencian.

Juga, ia boleh digunakan untuk mencadangkan mimpi atau sesuatu yang luar biasa dalam imej video. Penapis Brown kadangkala digunakan pada filem untuk membangkitkan era lalu. Penapis memberikan penonton idea yang jelas tentang jangka masa yang dicadangkan bagi cerita yang ditetapkan tahun lalu.

Cuti

Penapis Holiday sesuai untuk menyerlahkan warna-warna cerah percutian di bawah sinar matahari. Ini adalah pilihan yang bagus apabila merakam video semasa pesta pantai atau berkhemah dengan rakan dan keluarga. Penapis akan menjadikan tepi video anda berwarna-warni dan lebih cerah untuk menjadikannya kelihatan secergas cahaya matahari.

Apabila penapis ini digunakan pada video, penonton hampir dapat merasakan suasana cerah dan gembira yang wujud semasa imej itu diambil.

Peralihan

CapCut menawarkan anda pelbagai jenis peralihan yang menambah keupayaan bercerita anda. Anda mendapat akses kepada pelbagai kesan dinamik seperti putaran, zum, flip dan banyak lagi. Peralihan berfungsi sebagai jambatan antara klip yang berbeza, terutamanya apabila menukar adegan.

Mengintegrasikan peralihan ini ke dalam video anda memberikan mereka penggilap profesional, walaupun anda baru dalam pengeditan video.

Penjejakan Pergerakan

Penjejakan gerakan merujuk kepada teknik kamera mengikut objek yang sentiasa bergerak. Ini juga merupakan ciri sinematik yang membolehkan anda memasukkan grafik ke dalam rakaman grafik langsung. Ambil perhatian bahawa grafik yang digunakan dalam senario ini harus seiring dengan objek dalam syot.

Pembingkaian kunci

Ciri ini membolehkan anda menambah pergerakan dan transformasi yang lebih kompleks pada segmen tertentu dalam video. Keyframing memberi anda kebebasan untuk mengawal penampilan, trajektori dan pemasaan video anda.

Ia boleh membantu anda menghidupkan klip dengan cepat dan menjana visual dan teks yang menawan menggunakan ciri rangka kekunci.

Kesan visual

Kesan visual dalam CapCut meningkatkan video anda ke tahap seterusnya dari segi kualiti. CapCut memberi anda perpustakaan pelekat, tindanan dan penapis yang komprehensif yang boleh anda pilih untuk meningkatkan keindahan video anda.

Anda juga boleh menikmati menggunakan ciri penyesuaian yang membolehkan anda memperhalusi video anda dan menggabungkan kesan untuk menghasilkan output yang berkualiti untuk khalayak anda. Selain itu, anda boleh menghidupkan atribut khusus dalam video anda untuk meningkatkan penyampaian mesej anda.

Kesan Kunci Chroma

Kunci kroma adalah antara kesan lanjutan yang ditawarkan oleh CapCut. Lebih dikenali sebagai kesan skrin hijau, ciri ini membolehkan anda mengalih keluar warna tertentu, terutamanya biru atau hijau, daripada video anda dan menggantikannya dengan imej yang berbeza.

Kekunci Chroma membolehkan anda memasukkan aksara atau imej khas ke dalam video berasingan dengan cara yang semula jadi dan menarik untuk membantu anda menyampaikan mesej tertentu.

Cara Menambah Penapis pada Video dalam CapCut

Sebaik sahaja anda telah mengenal pasti beberapa penapis video terbaik dalam CapCut, anda perlu belajar cara memasukkannya. Berita baiknya ialah ia agak mudah untuk menambah penapis pada video anda dalam CapCut. Di bawah ialah langkah-langkah yang boleh anda laksanakan untuk menyelesaikannya.

  1. Buka CapCut pada komputer anda dan navigasi ke antara muka permulaan.
  2. Ketik pada butang “Projek Baharu” pada menu utama untuk memuat naik video anda ke CapCut.
  3. Selepas memuat naik video anda dari peranti anda, klik “Selesai” letakkan tetikus anda pada kawasan Navigasi Fungsi untuk mengakses semua penapis yang tersedia.
  4. Klik pada penapis pilihan anda untuk menerapkannya pada video.

Jika anda memutuskan bahawa penapis tidak sesuai dengan imej video, anda boleh memadamkannya dan menggantikannya dengan pilihan lain. Untuk memadam penapis, hanya pilih paksi penapis dan ketik pada butang Padam. Sebagai alternatif, anda boleh menyeret butang Penapis dan memendekkan masa penggunaan penapis.

Ingat bahawa anda perlu menetapkan parameter pada setiap penapis yang anda gunakan pada video anda. Anda boleh melaraskan resolusi dan format setiap penapis mengikut spesifikasi yang anda inginkan. Sebaik sahaja anda selesai menambah penapis pada video anda, anda boleh memuat turunnya dan berkongsinya melalui saluran yang anda inginkan.

Untuk memuat turun video anda daripada CapCut selepas mengedit;

  1. Klik pada butang “Eksport” yang terletak di sudut kanan atas skrin anda.
  2. Pilih tahap peleraian video pilihan anda dan kadar bingkai yang anda ingin gunakan.
  3. Klik “Eksport.”

Video akan mengambil masa beberapa saat untuk dieksport dan kini anda boleh mengaksesnya dalam album video anda.

Ubah Kemahiran Video Anda Mengedit dengan Pek Penyuntingan CapCut

CapCut memberi anda akses kepada perpustakaan besar alatan dan ciri yang menjadikan penyuntingan video sebagai aktiviti yang menarik. Jangan ragu untuk bermain-main untuk menemui pilihan terbaik untuk video anda, anda boleh mengalami dunia baru penyuntingan video dengan mudah. Cubalah hari ini dan ubah keupayaan anda.

Pernahkah anda mencuba pek penyuntingan video CapCut? Apakah penapis yang sering anda gunakan dan mengapa? Beritahu kami di bawah.